E un stil diferit, unic, ceva ce nu mulți oameni pot înțelege/ Raluca, Fani Coreea

Astăzi, la rubrica Fani Coreea, o cunoaștem pe Raluca, o studentă la Arhitectură, care spune că s-a axat și pe arhitectura coreeană, un stil modern, minimalist, uneori futurist. Prima ei experiență cu cineva din Coreea a fost cu o studentă Erasmus, care studia Engleză-Română în Coreea la Universitate. Citiți povestea mai jos și nu uitați că dacă doriți să vă public povestea pe site, îmi puteți trimite mail la adresa ene.luisa@gmail.com.

****

Mă numesc Raluca, am 21 de ani și sunt studentă arhitectă. Pasiunea mea pentru Coreea și tot ce are legatură cu țara a început acum 7 ani, când am intrat la liceu, iar o colegă mi-a arătat pentru prima dată pe cei din EXO. Nu eram foarte încântată, dar după ceva timp tot auzeam de Suga din BTS și nu știam cine este și ce face el, așa că am dat un search pe Google și am aflat de BTS. Iar de atunci îi tot ascult și pot spune că mă bucur că fac parte din această comunitate. De ce iubesc muzica/kdramele? Este un stil diferit, ceva unic, ceva ce nu mulți oameni pot înțelege. Artistul preferat…hmm, dacă aș alege unul singur aș zice că fac discriminare. :))

Nu pot alege, toți sunt buni în ceea ce fac. Drama preferată? Am văzut foarte multe drame, nu le mai pot ține numărul, la cât de multe am văzut. Recent m-am uitat la True Beauty și mi-a plăcut mult. 
N-am vizitat Coreea deși mi-ar plăcea enorm de mult.

Cuvantul preferat… nu există un “cuvânt”, mai bine aș spune o frază care mă caracterizează, iar asta ar fi “끝까지 싸워라!”. Învăț coreeana de ceva ani, doar că în ultima perioadă nu am mai beneficiat de foarte mult timp liber din cauza facultății și suprasolicitării cu proiecte. De când am început să studiez arhitectura m-am axat și pe arhitectura coreeană, un stil modern, minimalist, uneori chiar și futurist. O țară destul de modernă și foarte avansată în contextul arhitectural prezent. Nu doar arhitectura a avansat, ci și tehnologia.


Prima experiență cu cineva din Coreea a fost cu o studentă Erasmus. Studenta era pe specializarea Engleza-Română în Coreea la Universitate. Vă întrebați dacă la ei se predă limba romana? Da, se predă și limba română la universitățile lor, dar nu la toate. A fost foarte ușor să mă înțeleg cu ea, pentru că vorbeam în trei limbi…română; engleză și coreeană. Pentru ceva timp i-am fost ghid pentru a cunoaște mai bine orașul și pentru a se integra mai ușor printre noi. Țin minte că artistul ei preferat de la noi din țară era Smiley. 

****

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP și K-Drama.

🎉 GIVEAWAY! V-am pregătit un cadou: un pachet cu 4 produse coreene. Cartea ‘Fluent Korean from K-POP and K-Drama’, cartea ‘Best Tales of Korea’, de Korean Unnie, cartea manwa ‘Bride of The Water God’, care a fost ecranizata si un lantisor de argint suflat cu aur alb. ♥️ Detalii despre cum puteti participa gasiti in video! Succes! 🙂

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *