Coreenii au transformat defăimarea în sport național: o părere sinceră despre scandalul Ji Soo

În perioada aceasta presa vuiește în legătură cu Ji Soo și nu pot spune că sunt fana actorului, însă empatizez cu tot ceea ce se întâmplă și sunt dezamăgită de atitudinea coreenilor față de vedete. Fenomenul bullying mi se pare trist și îngrijorător, pe de o parte, însă pe de altă parte la fel de îngrijorător mi se pare și felul în care anumite acuzații pot ruina viața și cariera unor oameni care au muncit enorm ca să ajungă unde sunt. În rândurile de mai jos povestesc de ce cred eu că este greșită atitudinea coreenilor vis-a-vis de vedete și reputația lor.

presa de scandal în Coreea

După cum spuneam, Ji Soo nu este actorul meu favorit, însă l-am văzut în drame precum My Very First Love, Scarlet Heart: Goryeo sau Strong Woman Do Bong Soon și mi-a plăcut prestația lui. De aceea empatizez cu ceea ce i se întâmplă acum. Pentru cei care nu știu, acesta a fost recent acuzat de bullying. Totul a izbucnit pe 2 martie, când un fost coleg de clasă de-al său a dezvăluit că Ji Soo și-a intimidat colegii în timpul anilor școlari. El a declarat că a fost agresat de actor între anii 2006-2008 și a spus: ”Actorul Ji Soo a fost un agresor în timpul școlii.” După aceste declarații, a urmat un val de ură din partea publicului și a presei, iar actorul a reacționat postând pe contul său de Instagram o scrisoare scrisă de mână, cerându-și scuze pentru faptele sale din trecut.

Scrisoarea sa a generat un nou val de ură, oamenii adresându-i cuvinte urâte, amenințări și injurii. În plus, acesta a fost dat afară de către producătorii dramei pentru care filma, River Where the Moon Rises, și înlocuit cu alt actor. Iar după toate astea, au apărut și alții care susțin că acesta ar fi nepoliticos pe la filmări și că și-ar trata managerul și echipa urât.

Aceasta este situația pe scurt. Ce cred eu despre asta?

Cred că este îngrijorător cât de repede înfierează coreenii o vedetă implicată într-un scandal, fără să se gândească în primul rând dacă este adevărat, apoi ce repercursiuni poate avea asta asupra vieții vedetei. Multe cariere și vieți au fost distruse așa: Seungri de la Big Bang, actorul Kim Hyun-joong din Boys Over Flowers și lista poate continua mult. Sunt perfect de acord că oamenii trebuie să plătească pentru faptele lor și să își asume consecințele. Însă pedeapsa trebuie aplicată de autorități, nu de gura lumii. Când ne erijăm în judecători, fără a cunoaște faptele la prima mână, facem exact ceea ce acuzăm vedetele că ar fi făcut: bullying. Și bullyingul online este tot o formă de hărțuire care poate distruge vieți, cariere, iar pe unii îi poate aduce în pragul suicidului. Este îngrijorător ce apetit au coreenii pentru scandaluri și cum distrug o vedetă cum află o urmă de zvon urât despre ei. Nici nu mai contează dacă acuzațiile sunt adevărate, practic în Coreea odată ce ai intrat în gura lumii nu mai ai scăpare sau cale de întoarcere, chiar dacă se dovedește că ești nevinovat. Sunt vedete care au fost declarate de judecători nevinovați, dar prea târziu, reputația și cariera lor era distrusă.

Concluzia mea? Cred că în Coreea se exagerează cu aceste scandaluri și mai cred că autoritățile (dacă e cazul așa grav) trebuie să judece astfel de situații, nu lumea. Iar casele de producție sau management nu ar trebui să renunțe la vedete atât de ușor, cum se aud câteva zvonuri despre ei. Este trist că ei fac o mulțime de bani pe seama vedetelor, și cum dau puțin de greu, renunță la ei și îi „aruncă”.

Voi ce părere aveți? Sunt curioasă, spuneți-mi în comentarii.

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP și K-Drama.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *