Vânzările de filme coreene revin la 50% din nivelurile pre-pandemie

Vânzările de box-office din Coreea au demonstrat o recuperare de aproximativ 70% din nivelurile pre-pandemie în prima jumătate a acestui an, dar vânzările de filme coreene au atins doar aproximativ jumătate din niveluri, au arătat datele miercuri.

Potrivit datelor publicate de Consiliul Filmului Coreean (KOFIC), veniturile totale din box-office pentru prima jumătate a anului 2023 s-au ridicat la 606,7 miliarde de woni (474,5 milioane de dolari), echivalentul a 72,5% din veniturile medii din box-office înregistrate în prima jumătate a anului 2017-2019 înainte de pandemia de COVID-19. În aceeași perioadă, numărul spectatorilor a fost de 58,39 milioane, ceea ce reprezintă 57,8 la sută din media de prezență pentru prima jumătate a anului 2017-2019.

Cu toate acestea, filmele coreene au generat venituri de 212,2 miliarde de woni, reprezentând doar 54% din vânzările realizate în aceeași perioadă din 2017-2019. Filmele coreene au atras 21,05 milioane de spectatori, doar 44% din cifrele comparabile pentru 2017-2019.
În prima jumătate a acestui an, filmele autohtone au reprezentat 34,9% din veniturile totale din box-office și 36% din totalul intrărilor. KOFIC a explicat că filmele locale au avut performanțe slabe până în mai, când a fost lansat filmul de comedie de acțiune „The Roundup: No Way Out”, fără niciun film coreean care să genereze venituri de peste 20 de miliarde de woni sau să atragă 2 milioane de spectatori.

„No Way Out”, a treia ediție a unui serial de comedie de acțiune criminală cu Ma Dong-seok în rolul principal, a atras de atunci peste 10 milioane de vizionări. A devenit primul film lansat în țară în acest an care a depășit piatra de hotar.
În schimb, filmele străine au câștigat aproape dublu față de veniturile de box-office ale filmelor naționale, totalizând 395,6 miliarde de woni în prima jumătate a acestui an. Aceasta reprezintă o redresare remarcabilă, ajungând la 88,7 la sută din veniturile medii înregistrate în aceeași perioadă a anilor 2017-2019. Numărul spectatorilor filmelor străine a ajuns și el la 37,34 milioane, reprezentând 70,2 la sută din audiența medie în aceeași perioadă din 2017-2019.

Succesul filmelor de la Hollywood precum „Avatar: The Way of Water”, cu o pondere semnificativă a veniturilor din cinematografele de specialitate, împreună cu filme de animație japoneze, precum „Suzume” și „The First Slam Dunk” au contribuit la creșterea filmului străin, conform KOFIC.
În special, filmele japoneze au înregistrat venituri de 131,5 miliarde de woni cu 12,68 milioane de vizionări, ambele maxime istorice de când KOFIC a început să colecteze cote de box-office pe naționalități. Cel mai de succes film din prima jumătate a acestui an a fost „The Roundup: No Way Out”, care a atras peste 10,67 milioane de spectatori. A fost urmat de „Suzume”, „The First Slam Dunk”, „Avatar: The Way of Water” (3,49 milioane) și „Guardians of the Galaxy Vol. 3” de la Marvel Studios. (Poate)

SURSA

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană. Ne puteți urmări și pe contul de Instagram sau Facebook.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *