12 emisiuni coreene despre dating care merită vizionate

Emisiunile de tip reality show cu întâlniri există de mult timp, dar datorită Hallyu Wave au câștigat popularitate în întreaga lume doar recent. Totul se datorează reality show-ului de pe Netflix, Single’s Inferno, care a făcut furori și a deschis apetitul publicului pentru astfel de show-uri de tip reality coreene. Dar, cu mult înainte de pandemie, au existat altele cu formate diferite care au amplificat romantismul pentru fanii avizi de K-drama și K-pop.

12 reality show-uri coreene despre dating care trebuie neapărat urmărite

 1. We Got Married (2008 – 2017)

Acesta este originalul și, probabil, cel mai popular show coreean despre dating din trecut. Și asta pentru un motiv întemeiat: a împerecheat celebrități coreene și le-a cerut să trăiască temporar ca niște cupluri căsătorite! Mari vedete de K-drama și K-pop au fost împerecheate și au experimentat viața de zi cu zi împreună. Au avut diverse misiuni distractive, cum ar fi ședințe foto, întâlniri la cină și nopți petrecute împreună. Printre cuplurile care au devenit foarte mediatizate s-au numărat Sungjae de la BTOB și Joy de la Red Velvet, datorită chimiei lor incontestabile. Alte mari celebrități care s-au alăturat emisiunii au fost Nam Goong Min, Henry de la Super Junior-M și Eric Nam cu Solar de la MAMAMOO.

 1. Single’s Inferno (2021 – 2024)

Cu trei sezoane până acum, acest show de dating-slash-survival a prins spectatorii internaționali. Tinerii singuri și atractivi sunt aduși pe o „Insulă a Infernului” cu cazare și provizii de bază. Aceștia trebuie să câștige probe și să creeze conexiuni cu ceilalți concurenți pentru a scăpa pe „Heaven Island” și a se bucura de o noapte de lux.

 1. Heart Signal (2017 – 2020)

Heart Signal a reunit sub același acoperiș străini care își caută dragostea. Asemănător cu Big Brother, dar misiunea principală este să trimiți mesaje anonime unui „coleg de casă” diferit în fiecare seară. Depinde de ei cum să trimită semnalele potrivite persoanei pe care o plac. În timp ce locuiesc împreună timp de o lună, un grup de celebrități le urmăresc interacțiunile romantice și încearcă să ghicească ce relații vor înflori.

 1. Friends (2021)

Dacă nu te-ai săturat de Heart Signal, nu ești singurul. Numărul de telespectatori (și lista de favorite ale fanilor) a crescut atât de mult, încât a apărut Friends, care a adus înapoi unele dintre favoritele menționate din sezoanele doi și trei ale Heart Signal!

 1. Love Catcher (2018 – 2022)

Similar cu Heart Signal, un grup de burlaci locuiesc într-o casă și sunt monitorizați 24/7 de camere de luat vederi. Diferența este că sunt transportați cu avionul într-o stațiune (în Coreea de Sud și Bali, Indonezia) și participă la diverse provocări pentru a găsi dragostea. Unii fac asta din dragoste, în timp ce alții o fac pentru bani.

 1. Between Love and Friendship (2022)

Cunoașteți o situație în viața reală în care doi prieteni formează un triunghi amoros cu o persoană pe care o plac amândoi? Este exact genul de dramă pe care o stârnește acest serial scurt. Vor alege concurenții prietenia lor în detrimentul iubirii? Sau vor abandona prietenia pentru a urmări o poveste de dragoste?

 1. Change Days (2021 – 2022)

Spre deosebire de emisiunile anterioare din această listă, aceasta prezintă cupluri reale care sunt pe punctul de a se despărți. Perechile sunt aduse într-o escapadă romantică și sunt puse în fața unei alegeri: își vor repara relația sau vor căuta una nouă? Cine rămâne singur și cine se alege cu noi parteneri? Firește, emisiunea a primit multe critici pentru concept, așa că, cu siguranță, nu este pentru un public conservator.

 1. Divorced Singles/Love After Divorce (2021)

Există și alte emisiuni unice care vor fi mai greu de urmărit decât cele pe care le-am menționat anterior. De exemplu, există Divorced Singles, care prezintă, evident, persoane care și-au încheiat căsniciile anterioare. Opt bărbați și femei divorțați locuiesc în satul Dolsing („divorced singles”) pentru a-și întâlni perechea și a începe o pseudo-co-locuință unul cu celălalt. Își vor găsi ei a doua șansă la dragoste?

 1. Transit Love (2021)

Participanții au sosit cu un bagaj la propriu și la figurat – pentru că fiecare are un fost care a acceptat să facă parte din emisiune! În Transit Love (cunoscut și sub numele de EXchange sau Love Transit), ei decid dacă să înceapă o nouă relație sau să reînvie una veche. Intriga e că realizatorii emisiunii le cer tuturor colegilor de distribuție să pretindă că foștii lor sunt străini la sosire, ceea ce înseamnă că lucrurile devin destul de repede inconfortabile atunci când oamenii încep să flirteze cu foștii celuilalt fără să știe! Dacă ai fost devastat când un cuplu cu care țineai din Single’s Inferno nu a funcționat în cele din urmă, pregătește-te să simți un nou tip de durere atunci când privești pe cineva mergând mai departe în timp ce partenerul său experimentează o dragoste neîmpărtășită. ouch

 1. Eden (2022)

Gândiți-vă la el ca la un amestec de Transit Love/Exchange și Singles Inferno. Eden este despre urmărirea instinctelor iubirii timp de șase zile. Cei opt membri ai distribuției trebuie să joace jocuri care îi vor ajuta să câștige „întâlniri” – iar aranjamentele lor de dormit se schimbă frecvent, ceea ce înseamnă că dinamica de cuplu este mereu în schimbare. În plus, ei se întâlnesc pentru prima dată pe plajă, îmbrăcați în costume de baie.

 1. Pink Lie (2022)

În Pink Lie, un grup de bărbați și femei se mută în Casa Roz. Intriga este că fiecare dintre ei aduce câte o minciună despre sine, fie că este vorba despre vârsta, ocupația sau trecutul familial/academic. Emoțiile sunt la cote înalte când încep să se deslușească adevărurile din minciuni. Odată cu dezvăluirea adevărului, vor mai avea încredere unul în celălalt? Și există cu adevărat dragoste necondiționată?

Fapt amuzant: una dintre gazdele Pink Lie este Heechul, ceea ce îl face pe acesta al doilea membru Super Junior care joacă într-o emisiune desprea dating (după Kyuhyun și Single’s Inferno).

 1. Love Catcher (2018-2019)

Ești un Love Catcher în viața reală? În acest show de dating, mai multe persoane se adună într-o casă pentru a-și alege identitatea: Love Catcher sau Money Catcher. Love Catcherii caută să formeze relații autentice între ei, în timp ce Money Catcherii pot câștiga aproape 45.000 de dolari dacă reușesc să facă un Love Catcher să formeze un cuplu cu ei – iar dacă doi Money Catcher se potrivesc între ei, nu primesc nimic! Cum să ai încredere în sentimentele tale când ai impresia că toată lumea are un motiv ascuns?

Desigur, aceasta nu este o listă atotcuprinzătoare. De exemplu, Merry Queer are ca protagoniști cupluri LGBTQ+ care doresc să se căsătorească. Între timp, His Man este un reality-show despre întâlniri gay. Fie că sunteți un fan al emisiunilor despre dating sau doar curioși în legătură cu acest concept, aceste reality show-uri coreene despre dating vor aduce romantismul și vă vor ține în priză. Distracție plăcută!

SURSA

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană. Ne puteți urmări și pe contul de Instagram sau Facebook.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *