Top seriale sud-coreene care urmează să se lanseze pe Disney+

Revenim cu vești palpitante din lumea îndrăgitelor seriale sud-coreene! Anul acesta, fanii kdrama ar trebui să se aștepte la lansări deosebit de interesante, deoarece Disney+ a anunțat patru proiecte noi, planificate pentru anul 2024. Serialele combină mai multe genuri, printre care SF, thriller, mister și crimă sau romance. Astfel, indiferent de gusturi, cu siguranță veți găsi ceva pe placul vostru în această listă.

Blood Free

Data lansării: 10 aprilie 2024

Gen: SF / Thriller

Una dintre primele lansări de pe Disney+ de anul acesta este thriller-ul Blood Free. Acesta spune povestea unui fost soldat  pe nume Woo Chaewoon (Ju Ji-hoon) care este angajat drept bodyguard pentru Yun Jayu (interpretată de Han Hyo-joo). Ea este CEO-ul unei companii de carne crescută în laborator, numită BF (Blood Free). Totul pare să decurgă normal, până în momentul în care toți cei care pun la îndoială compania și pe CEO-ul acesteia, încep să dispară în mod misterios. De asemenea, eficiența aproape ireală a lui Chaewoon în satisfacerea nevoilor lui Jayu ridică întrebări. Prezența lui corespunde într-adevăr unui bodyguard obișnuit sau ascunde alte motive? Ju Ji-hoon  a jucat în celebrul serial ,,Kingdom”,  iar Han Hyo-joo și-a făcut apariția în serialul ,,Moving”.

The Tyrant

Data lansării: a doua jumătate a anului 2024

Gen: Acțiune

Jo Yoon-su (stânga) și Kim Seon-ho (dreapta)  în „The Tyrant”

„The Tyrant” este un serial de acțiune al regizorului și scriitorului Park Hoon-jung (care a scris și scenariul pentru „I Saw the Devil” , precum și pentru „New World”). În această k-dramă, guvernul sud-coreean dezvoltă un virus neobișnuit și extrem de secret, numit „the Tyrant”. Proiectul, însă, este înghețat din cauza presiunii  puse de S.U.A, în scopul de a opri posibila evoluție periculoasă. Cu toate acestea, în timp ce este transferat în S.U.A., virusul este furat, iar acum, un fost agent american, interpretat de Cha Seung-won (care a jucat și în serialul bine-cunoscut ,,A Korean Odyssey”,  precum și în ,,Our Blues”), trebuie să-l recupereze și să scape de oamenii care au legătură cu programul „the Tyrant”.

Unmasked

Data lansării: urmează să se stabilească

Gen: Thriller

Kim Hye-soo (în dreapta) și  Jung Sung-il (în stânga)

Acest serial urmărește povestea unei  grup de jurnalişti care încearcă să rezolve un caz straniu, vechi de douăzeci de ani, care implică un actor celebru dispărut. În rolul personajelor principale se află Kim Hye-soo (cunoscută din serialele ,,Juvenile Justice” și ,,Under the Queen’s Umbrella” și  Jung Sung-il („The Glory”).

Gangnam B-Side

Data lansării: a doua jumătate a anului 2024

Gen: Thriller / mister/ crimă / dramă

Jo Woo Jin (stânga), Ji Chang-wook (mijloc) și Ha Yoon-kyung (dreapta) vor apărea împreună în „Gangnam B-side”

Acțiunea acestui serial coreean se învârte în jurul  unui detectiv pe nume Kang Dong-Woo (Jo Woo-Jin), care  trebuie să pătrundă într-o lume a viciului, a drogurilor și a corupției,  în districtul Gangnam din Seul. Este nevoie de acest lucru pentru a înțelege ceea ce s-a petrecut cu prietena fiicei sale, care a dispărut.

În rolurile principale se află Jo Woo-jin (care a jucat în cunoscuta dramă ,,Mr. Sunshine”), Ji Chang-wook (pe care îl puteți recunoaște din serialul ,,Welcome to Samdal-ri”) și Ha Yoon-kyung (,,Extraordinary Attorney Woo”).

Serialul este scris de Joo Won-gyu și regizat de Park Noo-ri. Un lucru interesant de remarcat este faptul că regizorul s-a infiltrat într-un club din Gangnam în anul 2016, în încercarea de a recăpăta contactul cu 20 de adolescenți fugari, pe care îi cunoscuse ca pastor. Din nefericire, el nu a reușit să-i convingă pe niciunul dintre ei să plece, întrucât mulți dintre bărbați deveniseră bodyguarzi în cluburi, iar tinerele practicau prostituția.

De abia așteptăm să vedem cum va fi portretizat districtul Gangnam în acest serial, având în vedere că scriitorul este foarte informat în această privință. De asemenea, suntem curioși să vedem cât de mult ne va reaminti acest serial de scandalul ,,Burning Sun”.

Dar asta nu este tot ceea ce urmează!

Anul 2024 este un adevărat răsfăț pentru toți fanii serialelor sud-coreene. Pe lângă cele patru lansări viitoare menționate mai sus, ar trebui să ne așteptăm și la alte k-drame interesante, care au fost anunțate la începutul acestui an.

,,The Zone: Survival Mission”

În primul rând, cel de-al treilea sezon al variety show-ului ,,The Zone: Survival Mission”, este programat să apară în a doua jumătate a acestui an. Data exactă a lansării nu este încă cunoscută. În acesta vor apărea Yoo Jae-suk și Yuri din Girls’ Generation, înapoi în luptă. Deși Lee Kwang-soo a anunțat că nu se va întoarce în acest sezon, fanii se pot aștepta totuși la o mulțime de râsete, fiindcă avem două noi gazde: fostul star MMA – Kim Dong-hyun și Kim Jin-young (Dex) – fost concurent al sezonului  2 din ,,Single’s Inferno”.

,,Light Shop”

În acest serial se înfățișează un magazin unde se vând corpuri de iluminat, al cărui proprietar este un bărbat enigmatic. Ceea ce distinge acest magazin (aparent obișnuit) de celelalte, sunt vizitatorii extraordinari, atât vii, cât și morți, care caută să-și contemple viața și să se elibereze de toate relațiile pentru a fugi în viața de apoi.

Acesta este următorul proiect al lui Kang Full, care a scris și scenariul pentru serialul ,,Moving”. Vom afla data lansării în lunile următoare.

,,Uncle Samsik”

Data lansării: 15 mai

Acțiunea are loc în anii 1960, pe când Coreea de Sud avea un regim autocratic. Povestea urmărește un tânăr idealist – un student de elită de la Academia Militară din Coreea, pe nume Kim San (Byun Yo-han), care visează să schimbe țara. Acesta s-a întors din S.U.A. împreună cu Park Doo Chil, care este poreclit ,,unchiul Samsik”, pentru că a reușit să-și hrănească familia cu trei mese pe zi chiar și în timpul războiului (expresia „samsik” poate însemna „trei mese” în coreeană). Ei își doresc să creeze o țară în care toată lumea trăiește cum se cuvine.

Posterul recent lansat îl surprinde pe unchiul Samsik zâmbind larg, în timp ce ține gustări într-o mână și pește în cealaltă. Pe acesta scrie: „Când stomacul este plin, inima se deschide”.

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană. Ne puteți urmări și pe contul de Instagram sau Facebook.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *