„Wedding Impossible”, un serial simpatic ce abordează câteva clișee clasice din k-drame

Este un adevăr universal recunoscut – în lumea k-dramelor – că un chaebol cu avere are nevoie de o soție. Deși, de obicei, părinții chaebol-ului sunt cei care insistă asupra momentului și a miresei. Ei vor ca el să se căsătorească cu o femeie dintr-o familie de chaebol la fel de proeminentă. Lee Do-han, chaebolul din Wedding Impossible, nu face excepție de la o astfel de presiune parentală.

Părinții lui Do-han îl îndeamnă să se căsătorească, dar el nu este interesat de femeia pe care au ales-o ei. În schimb, optează să își angajeze o prietenă pentru a juca rolul de mireasă. Acea prietenă, Na A-jeong, interpretată de Jun Jong-seo, este o actriță în dificultate, care așteaptă de mult timp să obțină un rol de succes. Acel rol ar putea fi chiar interpretarea unei soții. Do-han, interpretat de Kim Do-hwan, poate moșteni compania bunicului său atunci când se căsătorește, așa că o cere în căsătorie pe Ah-jeong, iar ea acceptă.

Căsătoria falsă cu Ah-jeong pare a fi o situație avantajoasă pentru ambele părți, doar că fratele său, Ji-han, interpretat de Moon Sang-min, se opune. Ji-han o displace imediat pe Ah-jeong și nu vrea ca fratele său mai mare să se căsătorească cu ea. Ji-han îl încurajează pe fratele său să se căsătorească în schimb cu Yoon Chae-Won, interpretată de Bae Yoon-Kyoung. Oare antipatia lui intensă față de Ah-jeong se va transforma într-o zi în dragoste?

Clișeele abundă în Wedding Impossible, dar asta face parte din farmecul dramei. O fată săracă se confruntă cu opoziția atunci când se căsătorește cu un chaebol. O căsătorie prin contract este folosită pentru a satisface anumite cerințe. Ura se transformă în dragoste. Scenariștii din Wedding Impossible au decis să parodieze în mod jucăuș toate aceste clișee clasice. La fel de amuzant este și modul în care personajele continuă să facă referire la drame. La un moment dat, în primul episod, Ah-jeong îl întreabă pe Ji-han de ce nu i-a adus un plic plin de bani pentru a o face să-l părăsească pe fratele său, „așa cum fac oamenii din drame”. Ceea ce face ca această comedie romantică să fie interesantă sunt secretele pe care diverse personaje par să le aibă. Toată lumea din această familie este secretoasă și asta îi include și pe ceilalți frați răufăcători care ar vrea să controleze conglomeratul.

Este firesc ca Ah-jeong să facă referire la drame, deoarece a jucat în toate genurile. După ce a interpretat un zombie, o victimă a ciumei și o funcționară, rolul unei soții ar putea fi primul ei rol principal. Totuși, un lucru care ar putea să îi stea în cale este temperamentul ei și toleranța scăzută față de nedreptate.

Jun Jong-seo a fost aclamată pentru rolurile sale din filmele Burning, Ballerina și din The Call, pentru care a primit un premiu Baeksang Arts Award 2021. De asemenea, poate fi văzută în drama Money Heist și urmează să apară în Empress Woo în cursul acestui an. Moon Sang-min, care asistă la primul său rol principal în această dramă, a apărut în The Queen’s Umbrella, pentru care a câștigat un Baeksang Arts Award 2023, precum și în Duty After School și My Name. Kim Do Hwan poate fi văzut în dramele Doona, My Roommate is A Gumiho și Start-Up.

Wedding Impossible se bazează pe un roman web de Song Jung-won. Produsă de Studio Dragon, drama este difuzată pe Viki.com.

SURSA

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană. Ne puteți urmări și pe contul de Instagram sau Facebook.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *