Zece dintre cele mai înduioșătoare scene de dragoste la prima vedere din dramele sud-coreene

Happy Valentine’s Day! Ziua Îndrăgostiților este momentul perfect pentru a face o incursiune printre scenele de dragoste din serialele coreene. K-dramele adoră să exagereze puțin și să folosească clișee simpatice atunci când vine vorba de poveștile de dragoste. Multe dintre serialele coreene prezintă dragostea la prima vedere. Aceasta începe adesea cu un cadru în slow-motion a personajelor care se întâlnesc pentru prima oară. Indiferent dacă numai unul sau ambii protagoniști se îndrăgostesc, tema este una clasică, care duce aproape întotdeauna la rezultate captivante pentru urmăritori.

O mare parte din recenziile pozitive ale k-dramelor provin din abilitatea lor de a remodela familiarul și de a-l transforma în ceva nou și incitant. Serialele care abordează dragostea la prima vedere nu fac excepție de la această regulă, iar unele dintre cele mai bune lasă o impresie puternică, privind chiar și numai o singură scenă.

10.  ,,Special Laws Of Romance” (2017)

Cuplu: Jeong Eui-chan & Seo Ji-hye

Prima întâlnire a lui Jeong Eui-chan și Seo Ji-hye în kdrama ,,Special Laws of Romance” nu merge prea bine. Când cei doi se ciocnesc întâmplător pe stradă, părul lui Ji-hye se prinde de cămașa lui Eui-chan. Acesta, care este cel mai tânăr judecător din țară, este inițial supărat, dar o ajută pe Ji-hye să-și descurce părul. Când în sfârșit îi va vedea chipul, se va îndrăgosti numaidecât de ea. Ambii vor fi atrași unul de celălalt, chiar dacă nu vor arăta imediat acest lucru. Această scenă este una dulce, care surprinde perfect personalitățile puternice ale ambelor personaje.

  • Serialul ,,Special Laws of Romance” poate fi urmărit pe Viki.

9. ,,What’s Wrong With Secretary Kim” (2018)

Cuplu: Lee Young-joon & Kim Mi-so

Serialul ,,What’s Wrong With Secretary Kim” are un subiect tipic k-dramelor, acela al idilei dintre șef și angajată. Dar prima dată când Lee Young-joon și Kim Mi-so s-au întâlnit nu a fost, de fapt, la birou, ci în urmă cu mulți ani în urmă. Pe când erau copii, Young-joon și Mi-so au fost răpiți și ținuți împreună într-o casă abandonată.

Deși sentimentele lui Young-joon pentru Mi-so nu ies pe deplin la suprafață decât atunci când ea își anunță intenția de a demisiona din funcția de secretară, aceste sentimente au început demult, în acea casă. Să-i vedeți pe cei doi copii care promit să se căsătorească unul cu celălalt când vor fi mai mari, adaugă deopotrivă de multă emoție k-dramei și o face mult mai pătrunzătoare, în ciuda traumei pe care o experimentează în trecut protagoniștii.

  • Serialul poate fi vizionat pe Hulu și Viki.

8. The Heirs (2013)

Cuplu: Kim Tan & Cha Eun-sang

În serialul ,,The Heirs”, Kim Tan o vede pentru prima dată pe Cha Eun-sang în timp ce se află la mare, în Statele Unite ale Americii. Tan a fost trimis acolo de fratele său vitreg pentru a-l îndepărta de afacerea familiei. Pe când Eun-sang își caută sora, Tan o va observa pe faleză.

În ciuda faptului că este logodit cu o moștenitoare bogată, Tan se îndrăgostește de Eun-sang la prima vedere. Mediile distincte din care cei doi provin provoacă conflicte, deoarece Eun-sang are o situație materială modestă. Scena în care Tan o vede pentru prima dată pe Eun-sang este specială, deoarece, deși diferențele dintre ei sunt vizibile, Tan trece totul cu vederea în favoarea lui Eun-sang. 

K-drama conține și un triunghi amoros, dar este evident faptul că Tan este cel predestinat lui Eun-sang.

  • ,,The Heirs”  poate fi vizionat pe Netflix și Viki.

7. ,,Secret Garden” (2010)

Cuplu: Kim Joo-won & Gil Ra-im

În timp ce încearcă să rezolve scandalul în care se află vărul său celebru, CEO-ul unui magazin universal -Kim Joo-won, o întâlnește pe Gil Ra-im – o cascadoare. Duo-ul este cât se poate de diferit, iar Ra-im crede că Joo-won este arogant. Acesta, însă, își propune să o revadă și ajunge la o audiție pe care o ține Ra-im. În timp ce privește pe fereastră, Joo-won își dă seama că s-a îndrăgostit de personalitatea ei îndrăzneață.  

Deși această scenă nu este cea în care se întâlnesc pentru prima dată, este întâia oară când Joo-won începe să conștientizeze sentimentele sale pentru Ra-im. Momentul în care acesta se uită pe fereastră și își dă seama că este îndrăgostit, este atât emoționant, cât și plin de umor.

  • K-drama ,,Secret Garden”  poate fi urmărită  pe Viki.

6. ,,Snowdrop” (2021)

Cuplu: Lim Soo-ho & Eun Yeong-ro

Serialul ,,Snowdrop” are în vedere povestea unui spion nord-coreean și a unei tinere care se îndrăgostesc în anul 1987, în Coreea de Sud. Lim Soo-ho și Eun Yeong-ro se vor  îndrăgosti la prima vedere atunci când se întâlnesc într-un restaurant. Scena combină perfect dragostea la prima vedere cu unul dintre motivele cinematografice preferate de k-drame: atingerea accidentală. Când turnul de chibrituri pe care Soo-ho îl construiește pe masă cade, el și Yeong-ro își ating mâinile întâmplător, în timp ce încearcă să-l prindă. Este o scenă intimă profundă, în ciuda mulțimii de oameni prezente în restaurant. Această secvență îmbină cu iscusință intimitatea serialului în sine și drama care se va isca ulterior.

  • ,,Snowdrop” poate fi vizionat pe Disney+.

NOTĂ: Serialul ,,Snowdrop”  s-a confruntat cu multe critici din cauza introducerii unui spion nord-coreean în poveste în același an în care a avut loc Mișcarea Democratică din Coreea de Sud.

Acțiunea k-dramei are loc în timpul tulburărilor politice din Coreea de Sud din anii 1980, când cetățenii luptau împotriva regimului autoritar al fostului președinte Chun Doo-hwan. Protestatarii regimului lui Chun au fost acuzați că erau spioni nord-coreeni și, ulterior, au fost închiși, torturați și uciși.

Deși drama nu a folosit acest lucru ca un punct al intrigii serialului sau pentru a denatura istoria, a primit totuși recenzii negative atunci când a fost difuzată pentru prima dată.

5. ,,When The Camellia Blooms”  (2019)

Cuplu: Hwang Yong-sik & Oh Dong-baek

În drama ,,When the Camellia Blooms”, ofițerul de poliție Hwang Yong-sik o vede pentru prima dată pe Oh Dong-baek într-o librărie. Se îndrăgostește imediat de ea, întrebându-se, inițial, dacă nu e cumva din cauza decorului romantic. Dong-baek, totuși, îl găsește ciudat pe Yong-sik, deoarece bărbatul continuă să se holbeze la ea. Scena este una simpatică, deoarece inocența lui Yong-sik strălucește, în ciuda scepticismului lui Dong-baek.

Această dinamică este ceea ce le stimulează relația de-a lungul k-dramei, cu Yong-sik încercând s-o facă pe Dong-baek să-i vadă sinceritatea în privința a ceea ce simte pentru ea. Scena este simplă, dar cu suficient umor pentru a intui cât de minunată va fi relația lor.

  • Drama ,,When the Camellia Blooms” poate fi vizionată pe Netflix.

4. ,,Strong Girl Bong-soon” (2017)

Cuplu: An Min-hyuk & Do Bong-soon

În memorabila kdramă ,,Strong Girl Bong-soon”, Do Bong-soon lasă o impresie puternică asupra lui An Min-hyuk, atunci când aceasta își folosește puterea supraomenească pentru a opri autobuzul în care se află bărbatul să se lovească de o femeie și de un copil. Deși nu îi vede clar chipul, Min-hyuk se îndrăgostește de ea, chiar dacă, pe moment, nu este conștient de acest lucru. Dragostea la prima vedere este una dintre puținele abordări care funcționează bine într-o situație care pune viața în pericol, cum ar fi cea din ,,Strong Girl Bong-soon”; ea adaugă doar suficientă dramă și este un punct de plecare excelent pentru relația adorabilă dintre Min-hyuk și Bong-soon.

  • Serialul ,,Strong Girl Bong-soon” poate fi vizionat pe Netflix.

NOTĂ: ,,Strong Girl Bong-soon” a avut atât de mult succes, încât a inspirat spin-off-ul ,,Strong Girl Nam-soon”. Drama o are în centrul acțiunii pe verișoara de gradul doi a lui Bong-soon, care a moștenit aceeași putere supraomenească ca și Bong-soon și celelalte femei din familia lor.

3. ,,One Spring Night” (2019)

Cuplu: Yoo Ji-ho & Lee Jeong-in

,,One Spring Night” este o kdramă romantică ce urmărește doi oameni cărora, în ciuda sentimentelor lor crescânde, le este greu să și le exteriorizeze din cauza presiunii societății. Când Lee Jeong-in vizitează farmacia în care Yoo Ji-ho lucrează (în căutarea unui remediu pentru mahmureală), Ji-ho se îndrăgostește brusc de ea. Această întâlnire stabilește întocmai fiecare interacțiune care va urma de acum încolo, deoarece Ji-ho și Jeong-in se îndrăgostesc.

,,One Spring Night” este un serial intim și emoționant, iar scena dragostei la prima vedere îl susține. K-drama abordează subiecte dificile, cum ar fi pierderea sentimentelor și stigmatizarea părinților singuri. Acesta face o treabă minunată cu povestea de dragoste și menține emoțiile intense ridicate.

  • K-drama ,,One Spring Night” poate fi vizionată pe Netflix.

2. ,,Business Proposal” (2022)

Cuplu: Cha Sung-hoon & Jin Young-seo

Cha Sung-hoon și Jin Young-seo au unul dintre cele mai drăguțe momente de dragoste la prima vedere din k-drame, atunci când se întâlnesc la un magazin. După ce a văzut-o pe Young-seo tratând un copil care îi desenase pe fustă cu bunătate în loc de furie, Sung-hoon este imediat atras de ea. Young-seo are parte de aceeași atracție atunci când îl vede pe Sung-hoon, susținând că bărbatul este exact genul ei. Momentul este absolut clișeic, dar nu contează, atunci când relația pe care o generează este la fel de drăguță și haotică precum cea dintre Sung-hoon și Young-seo. Relația lor o eclipsează, chiar, pe cea a personajelor principale din acest serial.

  • ,,Business Proposal ” poate fi urmărit pe Netflix.

1. ,,Descendants of the Sun ” (2016)

Cuplu: Yoo Si-jin & Kang Mo-yeon

K-dramele cu tematică medicală sunt un gen foarte popular, care devin și mai interesante atunci când sunt combinate cu romantismul.

În serialul ,,Descendants of the Sun”, soldatul din Forțele Speciale, Yoo Si-jin, se îndrăgostește de doctorița Kang Mo-yeon atunci când o vede pentru prima dată la camera de gadă. Chiar dacă Mo-yeon îl confundă, inițial, ca fiind un aliat al hoțului pe care îl tratează, Si-jin continuă să o urmărească. Această primă întâlnire stabilește în mod categoric relația dintre Si-jin și Mo-yeon pe viitor, deoarece lipsa de comunicare devine cel mai mare obstacol pe care cei doi vor trebui să-l depășească.

  • Serialul ,,Descendants of the Sun” poate fi vizionat pe Hulu și Viki.

Care dintre aceste scene, care portretizează dragostea la prima vedere, v-a înduioșat cel mai mult?

Articol realizat de Ana B. Sursă.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *