Regizoarea nominalizată la Oscar Celine Song este încântată să împărtășească „Past Lives” publicului coreean

Producțiile coreene pentru marele și micul ecran atrag tot mai mult atenția întregului glob și a specialiștilor din industrie. Regizoarea de origine coreeană Celine Song, a cărui film de debut „Past Lives” i-a adus o nominalizare la râvnitul premiu Oscar, s-a întâlnit recent cu reporterii coreeni prin videoconferință. Filmul nu numai că a câștigat cel mai bun film la Cosmo Awards, o ceremonie americană de decernare a premiilor pentru film și dramă independentă, dar a primit și premiile pentru cel mai bun film de la Asociația Națională a Criticilor de Film și nominalizări pentru cel mai bun film și cel mai bun scenariu original la viitoarele premii Oscar din martie. În timp ce filmul se pregătește pentru lansarea în Coreea, regizoarea Celine Song și-a exprimat încântarea, spunând: „Sunt încântată să prezint „Past Lives” în Coreea, unde m-am născut și am trăit până la vârsta de 12 ani”.

Celine Song, o coreeană-canadiană care s-a mutat în Canada la vârsta de 12 ani, a lucrat inițial ca dramaturg, înainte de a trece la regia de film cu „Past Lives”. Filmul a atras o atenție semnificativă prin câștigarea de premii la festivaluri internaționale de film prestigioase și prin obținerea nominalizărilor la Oscar, o realizare care a lăsat-o profund impresionată și surprinsă. Ea a comentat: „Este o onoare de necrezut”, iar familia ei, inclusiv tatăl ei, regizorul Song Neung Han, nu ar putea fi mai mândră. Ea a atribuit, de asemenea, recunoașterea globală a lui „Parasite” pentru deschiderea ușilor pentru filmele în limbi străine, afirmând: „ Datorită succesului „Parasite”, toată lumea s-a obișnuit cu subtitrarea ” și a adăugat: „ Mulțumită drumului pavat de K-drama și K-pop, inclusiv „Parasite”, am obținut rezultate excelente .”

„Past Lives” se adâncește în rețeaua complicată de relații, inspirându-se din întâlnirea regizoarei Celine Song cu un prieten din copilărie la New York. Ea a simțit că soțul ei american și prietenul ei coreean, care nu puteau comunica direct, „interpretau istoria și poveștile dincolo de interpretare”. Mulți dintre prietenii ei au rezonat și cu „senzația trecutului, prezentului și viitorului care coexistă într-un singur loc ”, dând naștere la crearea „vieților trecute”. Filmul explorează conceptul de „in-yeon”, despre care regizorul Celine Song a recunoscut că este cunoscut pe scară largă în Coreea, dar nu la fel de familiar pentru restul lumii. Ea se mândrește cu faptul că, prin film, publicul global poate simți și înțelege acest concept profund de interconectare.

În ultimul timp, a existat un interes din ce în ce mai mare pentru lucrările care prezintă imigranți și străini, de la „Everthing Everywhere All at Once”, câștigătorul Oscar de anul trecut, la „BEEF” și „Past Lives” de la Netflix. Celine Song a remarcat că toți trăim momente în care ne simțim străini și a subliniat că, chiar și în viața obișnuită există mai multe perspective asupra timpului. Ea a subliniat că „viața este despre oameni obișnuiți care trăiesc momente extraordinare”.

O parte semnificativă din „Past Lives” a fost filmat în Seul, iar regizoarea Celine Song a capturat atât Seulul, cât și New York-ul cu esența oamenilor care locuiesc în acele orașe. Ea a subliniat importanța surprinderii esenței reale a unui loc mai degrabă decât a locurilor turistice tipice, exprimându-și recunoștința echipei locale de locație pentru recomandările lor. Filmul urmează să fie lansat pe plan intern în Coreea pe 6 martie.

SURSA

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană. Ne puteți urmări și pe contul de Instagram sau Facebook.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *