Filme coreene care se vor lansa în aprilie

Cinematograful coreean a rămas puțin în urma titlurilor de la Hollywood și japoneze, care au continuat cu seria de recorduri la box office-ul local în primul trimestru al anului 2023. Filmele numărul unu și doi din februarie au fost anime-ul japonez „The First Slam Dunk” și filmul Marvel cu supereroi „Ant-Man and the Wasp: Quantumania”. Acestea au raportat vânzări impresionante de bilete, în timp ce filmele coreene nu au reușit să atingă rentabilitatea. Potrivit raportului lunar al KOFIC privind industria cinematografică locală, filmele coreene au reprezentat doar 19,8% din vânzările totale de box office luna trecută, adică 13,4 miliarde de woni (10,3 milioane de dolari). Acesta este cel mai scăzut nivel de când KOFIC a început să colecteze date în 2004. În schimb, filmele străine au înregistrat performanțe mai puternice, înregistrând vânzări de 55,6 milioane de woni.

Un factor notabil în scorul slab al filmelor coreene a fost lipsa de filme de succes, alături de schimbarea gusturilor publicului, fragmentarea audienței între cinematografe și serviciile de streaming și prețurile tot mai mari ale biletelor. Filme mult așteptate precum „The Point Men” și „Phantom” au eșuat la box office, atrăgând doar 1,72 milioane, respectiv, 660.000 de spectatori.


Filmele locale programate pentru aprilie sunt de așteptat să aibă performanțe relativ slabe. „Aprilie este, de obicei, un sezon scăzut în industria locală, iar multe studiouri întârzie lansările din cauza performanțelor slabe ale filmelor locale la box-office de la sărbătorile Anului Nou Lunar. În general, industria filmului este pe moarte, deoarece participarea fizică la film este în scădere. ”, a declarat oficialul Asociației Industriei Cinematografice din Coreea.

Deși s-ar putea să nu fie multe filme de mare succes în cinematografe în următoarele câteva săptămâni, toți ochii sunt în prezent pe lansări în aprilie.

O scenă din filmul „Dream” / Prin amabilitatea Plus M Entertainment
O scenă din filmul „Rebound”


Drama sportivă „Rebound” apare pe 5 aprilie. Regizat de Jang Hang-jun, filmul îl urmărește pe antrenorul entuziast de baschet Kang Yang-hyun (Ahn Jae-hong) în timp ce încearcă să mobilizeze o echipă care se chinuie să facă față competiției. Este scris de Kim Eun-hee și Kwon Sung-hui, care au scris serialele Netflix „Kingdom” și „Narco-Saints”. Filmul de comedie „Killing Romance”, cu Lee Sun-kyun și Lee Ha-nee în rolurile principale, se învârte în jurul unei actrițe pensionate pe nume Yeo-rae, care se căsătorește cu un membru al familiei Chaebol pe nume Jonathan și își întâlnește fanul avid, Beon-woo, care locuiește lângă ea. Apare în cinematografe pe 14 aprilie.

Un alt film, tot dramă sportivă, „Dream”, va fi lansat pe 26 aprilie. Regizat de Lee Byeong-heon, al cărui film anterior „Extreme Job” a depășit pragul de 10 miliarde, filmul spune povestea unui fost antrenor de fotbal care pregătește o echipă de oameni fără adăpost pentru a concura la Cupa Mondială. Park Seo-joon și IU joacă rolurile principale.

O scenă din filmul Dream.


Recent, trei multiplexuri majore ― CGV, Lotte Cinema și Megabox ― au anunțat că vor sprijini filmele de acasă cu scopul de a revigora industria filmului. Ei vor subvenționa distribuitorii a trei filme – „Rebound”, „Killing Romance” și „Dream” – cu 2.000 de woni per vizonare în aprilie.

“Vom continua să susținem filmele locale, astfel încât mai mulți spectatori să se întoarcă la cinematografe și să vizioneze filme locale. De asemenea, avem nevoie disperată de ajutor guvernamental”, a declarat oficialul Asociației Industriei Cinematografice din Coreea.

SURSA

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană. Ne puteți urmări și pe contul de Instagram sau Facebook.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *