Retrospectivă Jennie BLACKPINK – de la stagiar YG la CEO ODD ATELIER

Jennie și-a comemorat cea de-a 28-a aniversare pe 16 ianuarie 2024. De la arma secretă a YG Entertainment până la fondarea propriei companii, iată o retrospectivă a călătoriei sale inspiraționale!

Jennie, membră remarcabilă a trupei BLACKPINK, a lăsat o impresie de durată în fiecare aspect al carierei sale. Fie că este vorba despre muzică și spectacole pe scenă ca membru BLACKPINK sau despre eforturile ei solo în actorie și modă, Jennie le-a făcut pe toate.

Jennie de la BLACKPINK a sărbătorit 28 de ani

Jennie Kim, născută pe 16 ianuarie 1996, în Cheongdam Dong, Seul, este un talent cu mai multe fațete cunoscută sub numele de Jennie. Fiind singurul copil din familia ei, Jennie și-a petrecut primii ani în Coreea de Sud, mergând la școala Cheongdam înainte de a porni într-o călătorie educațională în Noua Zeelandă. În perioada petrecută în străinătate, ea a întâlnit pentru prima dată K-pop, dezvoltând un interes puternic pentru muzica YG Entertainment.

În ciuda faptului că visa inițial să devină dansatoare de balet în timpul adolescenței, calea lui Jennie a luat o întorsătură când familia ei s-a gândit să se mute în Florida, SUA, pentru studii, la vârsta de 14 ani. Cu toate acestea, pasiunea ei pentru o carieră în arte au condus-o înapoi în Coreea de Sud în 2010, unde și-a continuat studiile la Cheongdam.

Călătoria lui Jennie în industria divertismentului a început când a avut o audiție de succes pentru YG Entertainment în 2010 cu piesa Rihannei Take a Bow. Formată inițial ca vocalistă, compania i-a recunoscut potențialul ca rapper datorită fluenței sale în limba engleză și adaptabilității sale la diferite stiluri muzicale. S-a alăturat YG Entertainment ca stagiar și mai târziu a debutat ca membru al grupului de fete extrem de popular Blackpink în august 2016.

În 2018, Jennie s-a aventurat pe teritoriul solo, lansând single-ul său de debut Solo, care a obținut un succes remarcabil în clasamentul Gaon Digital Chart din Coreea de Sud și în topul Billboard World Digital Songs din SUA. Talentul ei muzical a strălucit și mai mult în 2023, odată cu lansarea You & Me, marcând-o ca prima solistă coreeană care a ajuns pe primul loc în clasamentul de descărcări single din Marea Britanie.

Dincolo de muzică, Jennie și-a pus amprenta în lumea actoriei, debutând în serialul de televiziune HBO The Idol în 2023 sub numele de scenă Jennie Ruby Jane. Influența ei se extinde și în spațiul modei, câștigându-i porecla Human Chanel și servind ca ambasador global pentru renumitul brand. În noiembrie 2023, ea și-a înființat propriul ei label, ODD ATELIER, prezentându-și spiritul antreprenorial.

Realizările impresionante ale lui Jennie includ numeroase premii, cum ar fi un premiu Gaon Chart Music Award și un premiu Golden Disc. Fiind cea mai urmărită persoană coreeană pe Instagram și cu canalul YouTube cu cea mai rapidă creștere din istorie, ea este un simbol al influenței și talentului global. Versatilitatea muzicală a lui Jennie, talentul actoricesc și simțul distinctiv al modei continuă să capteze publicul din întreaga lume, consolidându-și statutul de o icoană în industria divertismentului.

Urmărește vlogul despre aniversarea de 28 de ani a lui Jennie aici:

De la BLACKPINK la ODD ATELIER: ascensiunea lui Jennie

1. Începând cu BLACKPINK

După ce și-a arătat talentul, ea și-a făcut prima apariție publică în videoclipul muzical That G-Dragon’ XX în septembrie 2012. Jennie a continuat să-și demonstreze versatilitatea, apărând în diverse piese înainte de a fi dezvăluită ca primul membru al BLACKPINK în iunie 2016. Debutând pe 8 august 2016, BLACKPINK, cu Jennie ca factor cheie de decizie, a devenit rapid un fenomen global.

2. Jennie lansează Solo

Debutul solo al lui Jennie în noiembrie 2018 cu Solo a marcat un succes fenomenal, obținând o triplă nominalizare la Gaon Music Chart și depășind topul Billboard’s World Digital Songs. Videoclipul a devenit cel mai vizionat de o artistă solo coreeană în 24 de ore pe YouTube. Ea a fost de asemenea prima artistă solo coreeană care a depășit 300 de milioane de vizualizări în șase luni. Jennie a continuat să strălucească, făcând istorie ca prima artistă solo coreeană care a cântat la Coachella în 2019. Impactul ei s-a extins asupra compoziției de cântece, co-creând Lovesick Girls pentru BLACKPINK. În 2022, a debutat o nouă melodie solo, You & Me, în timpul turneului mondial al BLACKPINK.

3. Jennie, aka Human Chanel

Jennie, adesea salutată drept Human Chanel, a trecut fără probleme în lumea modei și a susținărilor de lux. Fiind fața Chanel Korea Beauty din 2018, ea a devenit ambasador global în 2019 și și-a marcat prezența la evenimente prestigioase precum Săptămâna modei de la Paris. Loialitatea și stilul ei la modă se aliniază perfect cu imaginea Chanel, vizând un public divers. Dincolo de Chanel, Jennie a promovat campanii pentru Calvin Klein, a jucat în Vogue Korea ca editor de modă și a colaborat cu brandul de ochelari de lux Gentle Monster. Cu fiecare afacere, Jennie continuă să-și consolideze statutul de iconiță a modei.

4. Debutul lui Jennie în actorie cu The Idol

În 2023, Jennie și-a făcut debutul în actorie în serialul HBO The Idol, creat de The Weeknd, cu acesta în rol principal. În ciuda primirii critice a spectacolului, portretul lui Jennie a lui Dyanne, o dansatoare de rezervă și confidenta starului pop Jocelyn (interpretată de Lily Rose Depp), a câștigat mujlte laude. Un teaser la petrecerea de lansare a colecției ei Calvin Klein a sugerat o colaborare cu The Weeknd pentru coloana sonoră a emisiunii. Melodia rezultată, One of the Girls, cu Jennie, the Weeknd și Lily Rose Depp, a câștigat apreciere pe scară largă și a debutat pe locul 100 în Billboard Hot 100 din SUA, marcând prima intrare solo în topul lui Jennie.

5. Jennie, membru de onoare al Ordinului Imperiului Britanic

Jennie împreună cu colegii ei de trupă BLACKPINK Jisoo, Rosé și Lisa a primit o distincție de onoare pe 22 noiembrie 2023, deoarece au fost numiți membri de onoare ai Ordinului Imperiului Britanic (MBE) de către regele Carol III. Ceremonia specială de învestitură a avut loc la Palatul Buckingham și a fost prezent și președintele Coreei de Sud, Yoon Suk Yeol.

6. Jennie, fondatoarea ODD ATELIER

Jennie a făcut un anunț important pe 24 decembrie, dezvăluind înființarea casei sale de muzică, Odd Atelier, în noiembrie 2023. Ulterior, pe 29 decembrie, YG Entertainment a confirmat că Jennie și colegii săi membri BLACKPINK au decis în mod colectiv să nu mai încheie contracte individuale cu casa de discuri. pentru activitățile lor respective.

SURSA

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană. Ne puteți urmări și pe contul de Instagram sau Facebook.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *