Atracția K-pop reflectată în premii globale

Influența globală a K-pop-ului în 2023 a fost consolidată și mai mult de platformele internaționale și instituțiile media care au recunoscut realizările din domeniu.

The New York Times (NYT) a inclus melodia „Better Things” a grupului de fete K-pop aespa lansat în august, ca una dintre cele 71 de piese din topul „Cele mai bune cântece din 2023”; NYT a lăudat melodia dance, descriindu-o drept „o piesă K-pop cu armonii vocale ingenioase și absolut superbe” în lista sa publicată recent.

Lista a onorat, de asemenea, vedete pop globale precum Olivia Rodrigo, Doja Cat, Lana Del Rey și Dolly Parton, solidificând poziția aespa pe scena globală ca singurul artist K-pop din lineup.

Aespa au câștigat, de asemenea, un loc în „Cele mai influente 25 de femei din 2023 din FT”; din partea British Financial Times (FT).

Grupul de fete K-pop NewJeans / Prin amabilitatea ADOR
Grupul de fete K-pop NewJeans

Un alt nume remarcabil în scena K-pop, trupa NewJeans a câștigat apreciere internațională cu cântecul său de succes „Super Shy”; asigurându-și locul al treilea în „Cele mai bune 20 de melodii din 2023” ale The Guardian. Cotidianul britanic a lăudat piesa drept „mai proaspătă decât un buchet de mentă”; lăudând îndepărtarea grupului de la sunetul K-pop convențional.

Videoclipul pentru “Super Shy” a strâns peste 130 de milioane de vizualizări pe YouTube, iar cântecul are peste 300 de milioane de streamuri pe Spotify în octombrie, subliniind popularitatea sa globală.

Cvintetul, împreună cu alte trupe K-pop precum LE SSERAFIM, (G)I-DLE și NCT DoJaeJung, și-au asigurat un loc în „The 50 Best Songs of 2023”; de Britain’s New Musical Express (NME).

“Eve, Psyche & The Bluebeard’s Wife” de la LE SSERAFIM s-a clasat pe locul 32, iar “Queencard” de la (G)I-DLE a obținut locul 35 în clasament. În special, “Perfume” al NCT DoJaeJung, lansat în aprilie, a intrat în istorie ca singurul artist K-pop masculin din clasament, asigurându-și poziția 45 în clasamentul general.

Trupa de băieți K-pop NCT DOJAEJUNG / Prin amabilitatea SM Entertainment
Trupa de băieți K-pop NCT DOJAEJUNG

Publicațiile de muzică și platformele de social media au recunoscut, de asemenea, artiștii K-pop drept cei mai buni artiști ai anului, subliniind și mai mult influența globală tot mai mare a K-pop-ului și capacitatea genului de a rezona cu publicul din întreaga lume.

Joi, Billboard și-a dezvăluit lista de sfârșit de an, organizată de personal, „The 100 Best Songs of 2023”; evidențiind nume precum NewJeans, FIFTY FIFTY și BTS’ Jungkook. “Super Shy” by NewJeans și-a asigurat locul 38, în timp ce hit-ul viral al lui FIFTY FIFTY „Cupid” a revendicat locul 50; iar Single-ul oficial de debut solo al lui Jungkook, „Seven” a luat locul 55.

TikTok a onorat, de asemenea, cinci artiști K-pop în lista „The Hitmakers”, recunoscându-i pe cei care au strâns cele mai multe vizualizări pe platformă în acest an.

Potrivit raportului anual TikTok, gigantul K-pop BLACKPINK a ocupat locul trei pe lista acestui an, marcându-l drept cel mai bine clasat act K-pop. BTS a urmat îndeaproape pe locul 4, cu trupa de băieți ENHYPEN pe locul 6, LE SSERAFIM pe locul 8 și NewJeans completând lista pe locul 9.

SURSA

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană. Ne puteți urmări și pe contul de Instagram sau Facebook.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *