Cea de-a 28-a ediție a Festivalului Internațional de Film BIFF Busan, un eveniment plin de staruri

BUSAN ― Festivalul Internațional de Film de la Busan (BIFF) de anul acesta și-a început sărbătoarea de 10 zile, în orașul-port Busan, din sud-est.

Festivalul, care se desfășoară până pe 15 octombrie, a început cu o ceremonie de deschidere la teatrul în aer liber al Busan Cinema Center, cu actorul premiat Song Kang-ho ca gazdă a festivalului, umplând un gol lăsat de recenta demisie a fostului președinte al festivalului, Lee Yong-kwan.

Ceremonia a început cu un eveniment pe covorul roșu cu vedete și autori celebri precum actorii Song Joong-ki, Fan Bingbing, John Cho și Chow Yun-fat și regizorii Lee Isaac Chung și Lee Chang-dong.

Starul „Extraordinary Attorney Woo” Park Eun-bin a prezidat ceremonia de deschidere, făcând istorie în calitate de primul prezentator solo al festivalului și a acordat Premiul pentru Cinema Coreean celebrei actrițe coreene Yoon Jeong-hee, care a murit la începutul acestui an, și Premiul pentru Regizorul Asiatic al Anului lui Chow.

„Au trecut exact 50 de ani de când mi-am început cariera. Cincizeci de ani par un drum lung pe care l-am parcurs, dar, în același timp, mi se pare că ar fi ieri”, a spus Chow, în timp ce și-a exprimat aprecierea față de industriile de radio și film din Hong Kong pentru că i-au deschis porțile carierei sale de actor.

„Mulțumesc și Festivalului Internațional de Film de la Busan pentru acest premiu semnificativ. De asemenea, mă adresez și fanilor mei coreeni. Vă mulțumesc foarte mult pentru dragostea și sprijinul dumneavoastră în toți acești ani”, a adăugat el.

Când ceremonia se apropia de sfârșit, Park și-a împărtășit recunoștința pentru prima ei experiență de a găzdui evenimentul.

„A fost atât de important să fiu primul prezentator solo al BIFF. Sunt cu adevărat recunoscător pentru sprijinul și aplauzele dumneavoastră calde”, a spus Park. „Ce noapte frumoasă! Sper ca următoarele zile să fie pline de amintiri și experiențe minunate.”

Festivalul de anul acesta va prezenta 209 filme din 69 de țări, inclusiv 80 de premiere mondiale. S-a deschis cu filmul regizorului Jang Kun-jae, „Because I Hate Korea”, și se va încheia cu filmul de satiră al regizorului Ning Hao, „The Movie Emperor”.

Programarea specială va include un accent pe narațiunile americane coreene de la Hollywood, intitulate „Korean American Special Program in Focus: Korean Diasporic Cinema” și „Indonesia Special Program in Focus: Renaissance of Indonesian Cinema”, punând în evidență lucrările cinematografice emergente ale Indoneziei.

Festivalul va găzdui, de asemenea, un eveniment special de comemorare pentru regretata actriță Yoon, care a fost una dintre cele mai mari vedete ale cinematografiei coreene în anii 1960 și 1970. A jucat în diverse filme premiate, precum „Manmubang” (1994) și „Poetry” (2010).

SURSA

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană. Ne puteți urmări și pe contul de Instagram sau Facebook.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *