Busan 2023: K-drama I Am a Running Mate, a scenaristului Parasite, debutează în regie cu o comedie plină de culoare

Co-scenaristul Parasite, Han Jin-won, își face debutul în regie cu I Am a Running Mate, o comedie animată, plăcută, dar uneori exagerată. Luminoasă și fantastică, seria urmărește suișurile și coborâșurile unui student care devine un râvnit candidat la alegerile din școala sa.

Seria marchează debutul regizoral al lui Han Jin-won, câștigător al celui mai bun scenariu original ca co-scenarist pentru „Parasite” de Bong Joon Ho. Serialul îi are în rolurile principale pe Yoon Hyun-soo, Lee Jung-sic, Choi Woo-sung, Hong Hwa-yeon și Lee Bong-jun. Trei dintre cele nouă episoade vor fi proiectate la festival.

Alte drame nominalizate includ:

The Deal”, un serial original Waave, este o poveste despre intrigi criminale în care doi tineri își răpesc prietenul și cer 10 miliarde KRW (7,5 milioane de dolari) drept răscumpărare. Distribuția prezintă debutul lui Yoo Seung-ho în streaming alături de Kim Dong-hwi, Yoo Su-bin și Lee Jooyoung. Trei dintre cele opt episoade ale serialului vor fi difuzate la Busan.

Seria Disney+ „Vigilante”, bazată pe un webtoon popular, înfățișează un student savant de la academia de poliție care aduce justiție adversarilor vicleni care eludează limitele legale. În rolurile principale, Nam Joo-hyuk, Yoo Ji-tae, Lee Jun-hyuk și Kim Sojin. Trei din cele opt episoade vor fi difuzate.

A Bloody Lucky Day” de la Tving, regizat de Pil Gam-sung, se bazează, de asemenea, pe un webtoon apreciat și urmărește un șofer de taxi norocos care se încrucișează cu un tânăr criminal ca pasager pe distanțe lungi. Distribuția îi include pe Lee Sung-min, Yoo Yeon-seok și Lee Jung-eun. Trei din cele opt episoade vor fi difuzate.

LTNS” de la Tving este o comedie capricioasă care urmărește călătoria transformării unui tânăr cuplu de la indiferență la a deveni un improbabil duo șantajist. Lim Daehyung (“Moonlit Winter”) și Jeon Gowoon (“Microhabitat”) au co-scris și co-produs împreună, iar serialul reunește perechea „Microhabitat” de pe ecran, formată din E Som și Ahn Jae-hong. Două din cele șase episoade vor fi difuzate la festival.

Secțiunea Korean Cinema Today – Premieră specială, care a fost introdusă anul trecut cu mult succes, prezintă filme comerciale coreene populare precum. „Believer 2” de la Netflix, continuarea hitului „Believer” din 2018, care a avut peste cinci milioane de admisii, va avea premiera mondială la festival. Regizat de Baik („The Beauty Inside”), „Believer 2” prezintă secvențe dinamice de acțiune și o distribuție plină de stele, inclusiv Cho Jin-woong, Cha Seung-won, Han Hyo-joo și Oh Seung-hoon.

O altă premieră mondială, „Ballerina” de la Netflix, regizat de Lee Chung-hyun („Call”), este o poveste de răzbunare centrată în jurul unui protagonist condus de căutarea pedepsei pentru un prieten defunct care fusese acuzat pe nedrept. Actorul carismatic Jun Jongseo interpretează o femeie războinică formidabilă.

„Hopeless”, selectat pentru Un Certain Regard la Cannes la începutul acestui an, va avea premiera asiatică la Busan. Debutul în lungmetraj al regizorului Kim Chang-hoon este o completare la genul film noir coreean, cu Hong Xa-bin alături de Song Joong-ki.

Cel de-al 28-lea Festival Internațional de Film de la Busan are loc în perioada 4-13 octombrie. 

SURSA

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană. Ne puteți urmări și pe contul de Instagram sau Facebook.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *