Zece dintre cele mai fascinante seriale coreene despre dragoste interzisă

Dragostea interzisă este o temă universală, care se regăsește în toate culturile, însă dramele coreene explorează acest subiect într-un mod care este, pur și simplu, de neuitat! Iată 10 dintre cele mai bune seriale coreene pe această temă.

Poveștile de dragoste sunt un element de bază important al dramelor sud-coreene, care au devenit un fenomen global. Fără egal în capacitatea lor de a evoca emoții, k-dramele captivează publicul cu povești care te implică profund în acțiune. Premisele neobișnuite, dilemele sfâșietoare și amestecurile ciudate de genuri sunt standard. Și oricât de frumoase ar fi dramele de dragoste tipice, cele centrate în jurul iubirii interzise sunt deosebit de captivante!

10. On the Way to the Airport

On the Way to the Airport este un serial care urmărește doi oameni ce dezvoltă sentimente unul pentru celălalt, în ciuda faptului că sunt deja căsătoriți. Kim Ha-neul joacă în serial rolul lui Choi Soo-ah, o stewardesă veterană căsătorită cu un pilot indisponibil emoțional. Soo-ah intră în contact cu arhitectul Seo Doo-woo (Lee Sang-yoon), atunci când fiica acestuia din urmă, cea mai bună prietenă a propriului copil al lui Soo-ah, moare într-un accident.

O prietenie între cei doi începe atunci când Soo-ah îl mângâie și îl sprijină pe Doo-woo în urma tragediei. Scântei zboară inevitabil pe măsură ce ambele personaje se simt prinse în căsnicii fără dragoste, chiar dacă încearcă să rămână fideli partenerilor conjugali.

On the Way to the Airport, totuși, nu este un serial bogată în infidelitate, ci își petrece timpul urmărind negocierile emoționale ale personajelor și reflecțiile lor asupra propriilor căsnicii.

9. The Time We Were Not in Love

Un remake al serialului taiwanez intitulat In Time with You, The Time We Were Not in Love este un exemplu perfect al categoriei  în care prietenii devin parteneri romantici, lucru care este foarte îndrăgit de fanii k-dramelor. Serialul îi are în prim-plan pe Oh Ha-Na (Ha Ji-won) și Choi Won (Lee Jin-wook ), care sunt ca cei mai buni prieteni de șaptesprezece ani; ei au crescut împreună și au fost unul lângă altul întotdeauna, asistând la toate etapele majore ale vieții celuilalt.

După un timp, cei doi încep să dezvolte sentimente unul pentru celălalt, însă momentul oportun pare să nu se ivească niciodată. Când personajul lui Jin-wook începe să se apropie de o colegă de muncă, Oh Ha-Na este consumată de sentimentul de gelozie. Surprinsă de propria reacție, aceasta caută să-și distragă atenția, împăcându-se cu fostul ei.

8. Love Affairs in the Afternoon

Love Affairs in the Afternoon este un alt remake de pe listă, de data aceasta a unui serial japonez numit Hirugao. Lansat în 2019, această serie este o examinare a consecințelor emoționale ale infidelității conjugale, făcând acest lucru într-un mod deosebit de puternic.

Drama începe cu Park Ha-sun – o gospodină a cărei pasiune pentru viață este brusc reaprinsă după ce întâlnește un profesor de la o școală locală, interpretat de Lee Sang-yeob. Serialul urmărește personajele în timp ce se luptă cu singurătatea, ispita și vinovăția, în egală măsură.

7. Love in the Moonlight

Love in the Moonlight este o dramă istorică spectaculoasă, care a devenit un fenomen național atunci când a fost lansată, în 2015. Bazat pe romanul web Moonlight Drawn by Clouds, drama este plasată în timpul secolului al XIX-lea și o are în vedere pe tânăra actriță Kim Yoo-jung, care joacă rolul unui consilier de dragoste de succes și care își care trăiește viața deghizată în bărbat. 

O serie de incidente o obligă să locuiască în palatul regal, angajată ca eunuc, și acolo îl întâlnește pe prințul moștenitor, interpretat de Park Bo-gum. În mijlocul multor întâlniri comice, cei doi încep să se apropie, iar în tot acest timp, prințul trebuie să se confrunte cu politica periculoasă a curții.

Love in the Moonlight a fost universal apreciată pentru narațiunea sa încântătoare, care este lipsită de orice momente lente. De la comedie, la romantism și la dezvăluiri palpitante, serialul este plin de entuziasm și pasiune!…

6. Crash Landing on You

Una dintre cele mai populare k-drame din ultimii ani, Crash Landing on You aduce în prim plan romantismul, politica corporativă și conflictul dintre Coreea de Nord și Coreea de Sud, spunându-și povestea. 

În serial joacă actrița Son Ye-jin, în rolul unei antreprenoare de succes și moștenitoare a unei mari corporații din Coreea de Sud. Un accident ciudat în timpul unei aventuri cu parapanta o face să aterizeze în zona demilitarizată care desparte Coreea de Nord de Coreea de Sud. Acolo, ea este găsită de un căpitan al armatei nord-coreene, interpretat de Hyun Bin. El alege să o ajute să se întoarcă acasă, dar călătoria este una grea și cei doi ajung să se îndrăgostească, în ciuda faptului că știu că nu vor fi niciodată împreună. Provocările, însă, nu se termină aici pentru cele două personaje, deoarece conspirațiile o așteaptă acasă pe personajul lui Ye-jin.

5. Something in the Rain

Son Ye-jin a apărut în rol principal și într-o altă dramă coreeană despre dragostea interzisă, în 2018, intitulată Something in the Rain. Cunoscută și sub numele de Pretty Noona Who Buys Me Food, serialul a fost adorat pentru explorarea emoționantă a diferitelor tabuuri relaționale, folosind adesea nuanțe culturale tipic coreene pentru a realiza acest lucru. Ye-jin apare în serial ca  o supraveghetoare, în vârstă de treizeci și cinci de ani, la o cafenea, care a avut până acum mai puțin succes în viața ei romantică. Dar, lucrurile încep să se schimbe atunci când o veche cunoștință, interpretată de Jung Hae-in, apare în viața ei.

Hae-in joacă rolul fratelui mai mic al celui mai bun prieten al lui Ye-jin. Ea găsește acum în Hae, care este un adult, un sentiment de confort pe care l-a căutat ​​toată viața. Serialul nu examinează doar unghiul romantic al diferenței de vârstă, ci se adâncește și în alte obstacole, cum ar fi opunerea părinților și diferențele de clasă socială.

4. The Princess’ Man

The Princess’ Man este o dramă coreeană istorică, plasată în secolul al XV-lea, care urmărește relația interzisă dintre doi oameni din familii rivale. Povestea începe cu Marele Prinț Suyang, care trimite o cerere în căsătorie între fiica sa, Lee Se-ryung (Moon Chae-won ), și fiul primului ministru, Regele Seung-yoo (Park Shi-hoo). 

La aflarea veștii, Se-ryung decide să-și întâlnească potențialul soț, pretinzând că este altcineva, și nu trece mult timp până când interesul celor doi se transformă în atracție.

Întâlnirea lor pare o problemă necontroversată – incluzând doar o simplă minciună -, dar care crește și se încurcă atât de tare, încât conflictul pe care îl declanșează devine o problemă imposibilă de deznodat. Soarta lor ia o întorsătură diferită atunci când regele Munjong aude despre manevrele secrete ale lui Suyang, și decide să elimine amenințarea de la rădăcină; acesta anunță că l-a ales pe Seung-yoo să se căsătorească cu prințesa Kyung-hye (verișoara lui Suyang), uniunea potențial periculoasă fiind evitată. 

Se-ryung continuă să se îndrăgostească de Seung-yoo, crezând că acesta este viitorul ei soț, în timp ce Seung-yoo se simte liber să se îndrăgostească de Se-ryung, pentru că el crede că aceasta este prințesa și, prin urmare, viitoarea lui soție. Chiar dacă Se-ryung vrea să îi spună adevărul, aceasta nu găsește momentul potrivit.

În centrul identităților greșite, al conflictelor politice și al asasinilor periculoși care pândesc la fiecare colț, cele două personaje principale fac tot posibilul să echilibreze dragostea și responsabilitatea.

3. The Smile Has Left Your Eyes

The Smile Has Left Your Eyes este genul de poveste care ar fi putut apărea doar în industria cinematografică coreeană, prezentând ca premisă o dilemă ce este atât de tipică k-dramelor. Aceasta se concentrează pe relația romantică în devenire dintre Kim Moo-young (Seo In-guk) și Yoo Jin-kang (Jung So-min). În timp ce, la suprafață,  totul pare să decurgă bine, Moo-young ascunde, de fapt, un secret întunecat care iese la iveală atunci când se trezește în raza detectivului de poliție Park Sung-woong (Yoo Jin-gook), care se întâmplă să fie și fratele mai mare al lui Jin-Kang.

Când detectivul află că propria ei soră se întâlnește cu un posibil psihopat, el face tot ce îi stă în puteri pentru a o proteja, dar lucrurile sunt mult mai complicate decât par inițial, deoarece toate cele trei personaje au avut o legătură comună în trecut, despre care niciunul dintre ei nu este conștient. 

2. A Love to Kill

A Love to Kill este o călătorie cu adevărat emoționantă, care poate face spectatorii să se simtă într-un conflict cu privire la portretizarea iubirii interzise. Serialul îl prezintă pe Kang Bok-gu (Jung Ji-hoon), un kickboxer profesionist și un om singuratic, care se împacă cu fratele său mai mare după mulți ani de separare. Dar, la scurt timp după ce se împacă, fratele său se sinucide deoarece fosta lui iubită este logodită cu altcineva.

Fosta iubită este actrița Cha Eun-suk, interpretată de Shin Min-ah. Bok-gu construiește un plan de răzbunare împotriva actriței, intrând în viața ei ca și gardă de corp și făcând-o să se îndrăgostească, cu succes, de el. Acesta află curând că Eun-suk este nu este vinovată de tot ceea ce a învinuit-o anterior, însă  acum nu mai poate da timpul înapoi pentru a schimba lucrurile pe care le-a făcut.

1. Secret Affair

Secret Affair prezintă dragostea interzisă din mai multe unghiuri: diferențe de vârstă, infidelitate și chiar diferențe de putere socială. Lee Sun-jae (Yoo Ah-in) este un tânăr de douăzeci de ani care se luptă să își câștige existența, în ciuda faptului că este un pianist talentat. Acesta este un geniu muzical care nu a urmat niciodată cursuri de muzică, iar potențialul său rămâne neexplorat până când o întâlnește pe Oh Hye-won (Kim Hee-ae), directoarea în vârstă de patruzeci de ani a Fundației Seohan Arts.

Hye-won este o femeie încrezătoare și cu succes în carieră, căsătorită cu un profesor de pian și decide să îl ia pe Sun-jae sub aripa ei, după ce i-a observat potențialul. Dar ceea ce începe ca o simplă relație de mentor-elev, se transformă în curând în ceva mai mult, iar cei doi riscă totul în viața lor pentru a putea avea o poveste de dragoste, în ciuda numeroaselor obstacole.

Ați vizionat vreuna dintre aceste k-drame? Care v-a impresionat cel mai mult?

Articol realizat de ANA B. Sursa

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană. Ne puteți urmări și pe contul de Instagram sau Facebook.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *