Actorul Lee Byung-hun captivat de personajele complexe din „Concrete Utopia”

Actorul Lee Byung-hun din viitorul thriller coreean „Concrete Utopia” a declarat marți că este intrigat de povestea sa convingătoare, care prezintă coexistența binelui și a răului în oamenii obișnuiți.
Regizat de Um Tae-hwa, filmul se învârte în jurul unui complex de apartamente care devine în mod miraculos singura clădire supraviețuitoare după un cutremur masiv care devastează Seulul. În timp ce supraviețuitorii din afară se îngrămădesc în apartament, căutând refugiu de foame și de vremea înghețată, locuitorii se unesc în jurul noului lor lider, Yeong-tak (interpretat de Lee), pentru a-i alunga și a încerca să-și găsească propriile căi de supraviețuire.

„Este o poveste despre oameni obișnuiți care nu întruchipează nici răul absolut, nici bunătatea absolută, dar au ambele părți în limita bunului simț”, a spus Lee în timpul unui interviu cu presa la o cafenea din Seul. „Din moment ce este o situație extremă, conflictele dintre oameni sunt inevitabile. Am ales să fac parte din acest film pentru că îmi place să înfățișez astfel de conflicte”.
Lee a spus că a fost implicat activ în construirea personajului său. „Am discutat constant cu regizorul de la început până la sfârșit pentru a face personajul să pară mai realist și mai multidimensional și pentru a identifica punctele care ar face situațiile cu care se confruntă interesante”, a spus el.

Prezentat inițial ca o persoană timidă care nu se poate impune în fața celor din jur, Yeong-tak se transformă treptat dintr-o figură îndepărtată într-un lider crud care face totul pentru a-și proteja apartamentul și vecinii de intrușii externi.
Noua lui dorință de putere este alimentată și mai mult după ce își dă seama seama, în conflictul cu cei de-afară, că acum este mai puternic ca lider al celor din interior decât un parlamentar venit din afară. „El suferă unele schimbări în starea sa de spirit atunci când Geum-ae spune că lumea a fost resetata din cauza dezastrului, chiar și în mijlocul unei situații disperate și sumbre în care a pierdut totul și nu-și mai găsește scopul”, a spus Lee despre personajul său.

“După ce a fost numit lider, Yeong-tak se hotărăște inițial să facă ceva pentru comunitate, dar treptat devine intoxicat de gustul puterii, fără să-și dea seama”, a explicat actorul.
Lee a spus că secvența sa preferată este cea în care cântă hitul lui Yoon Soo-il din 1998, „Apartment”, în timpul unui festin. „Îmi place partea în care poveștile de viață ale lui Yeong-tak din trecut sunt prezentate publicului în timp ce el cântă.” Deși este un actor veteran cu peste 30 de ani de experiență, el a spus că încă se simte anxios înainte de lansările filmelor sale. „Îmi amintesc că am primit aceeași întrebare în urmă cu 15 ani”, a spus el când a fost întrebat dacă simte vreo presiune pentru a prezenta o actorie bună într-un film nou.

“Pe atunci, în mod natural mă simțeam împovărat. M-am întrebat vag când va dispărea acea presiune când primeam astfel de întrebări. Chiar dacă am lucrat cu o oarecare încredere, devin mereu puțin anxios înainte ca filmele mele să fie prezentate publicului”.


Filmul va fi difuzat în cinematografele locale pe 9 august.

SURSA

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană. Ne puteți urmări și pe contul de Instagram sau Facebook.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *