Filmul „The Boys” al regizorului Chung Ji-young revizitează cazul unei condamnări pe nedrept din 1999

Noul film al regizorului coreean Chung Ji-young, „The Boys”, relatează un caz din 1999 în care trei băieți au fost condamnați pe nedrept pentru tâlhărie și crimă în cadrul unui sistem de justiție penală manipulator.

În 1999, trei tâlhari au pătruns într-un supermarket dintr-un oraș din sud-vestul orașului, furând bani și lăsând o femeie de 77 de ani să se sufoce, fiind legată la gură cu bandă adezivă. Poliția a identificat un trio de băieți cu handicap mintal drept vinovați și a închis rapid cazul.

Credibilitatea anchetei a fost pusă sub semnul întrebării după ce un bărbat a mărturisit ulterior că a comis crima împreună cu alți doi, ducând la rejudecarea procesului. Cei trei bărbați au fost scutiți de acuzațiile de tâlhărie și crimă în 2016.

„The Boys” se învârte în jurul lui Hwang Jun-cheol (Sol Kyung-gu), un ofițer de poliție nou repartizat în oraș, care descoperă că cazul jafului a fost manipulat de colegii săi de echipă.

Hwang încearcă să investigheze din nou cazul, dar un ofițer de poliție de rang înalt (Yu Jun-sang), îi zădărnicește eforturile și îl trimite pe o insulă îndepărtată. După 16 ani, Hwang reexaminează cazul pentru a ajuta la exonerarea trio-ului de acuzațiile false.

Chung Ji-young

Chung, care s-a ocupat de mai multe probleme sociale controversate în timpul carierei sale de 40 de ani, a declarat că a decis să ecreanizeze cazul pentru a aduce în atenția publicului nedreptatea socială cu care se confruntă grupurile defavorizate.

„Cred că copiii sunt cei mai neputincioși, fragili și marginalizați oameni din societatea noastră. Filmul reflectă modul în care societatea îi vede”, a spus Chung într-o conferință de presă la Seul miercuri.

Este al treilea film din trilogia lui Chung bazat pe evenimente adevărate, după drama din sala de judecată „Unbowed” (2011) și filmul criminal cu guler alb „Black Money” (2019).

Actorul veteran Sol a spus că s-a alăturat noului film al lui Chung, deoarece a fost profund impresionat de acest caz, numit cazul „Samryenara Supermarket”.

„Am jucat în filme bazate pe povești adevărate, care rezonează mai mult din perspectiva actorului”, a spus Sol. „Am fost mai atras de filmele bazate pe evenimente reale și am decis să joc în „The Boys”, avându-l pe Chung Ji-young ca regizor. A fost o atracție irezistibilă”.

„The Boys” ajunge în cinematografele locale pe 1 noiembrie.

SURSA

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană. Ne puteți urmări și pe contul de Instagram sau Facebook.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *