Revenant, drama ocultă a lui Kim Eun-hee, cu Kim Tae-ri în rol principal, ajunge la un punct culminant înfricoșător și cathartic

Avându-i în rolurile principale pe Kim Tae-ri, Oh Jung-se și Hong Kyung, serialul coreean Revenant a fost o dramă remarcabilă pe Disney+, care a condus telespectatorii într-o călătorie fascinantă. Episoadele de încheiere ale seriei văd personaje care încep să cadă ca muștele, pe măsură ce serialul se dezvoltă într-un final excepțional de puternic.

Acest articol conține spoilere.

Distribuția principală: Kim Tae-ri, Oh Jung-se, Hong Kyung

Noua dramă Revenant a scenaristului Kim Eun-hee ne-a încântat în ultimele luni de vară, deoarece ne-a condus într-o călătorie fascinantă pentru a descoperi secretele trecutului.

Ancheta condusă de detectivii oculti ai lui Kim Tae-ri și Oh Jung-se a adus surprize strălucitoare, dintre care cea mai puternică sugerează că pentru femeile din Coreea de Sud, traumele trecutului sunt încă vii în prezent.

Tot sezonul, Gu San-yeong (Kim) și Yeom Hae-sang (Oh), cu ajutorul ulterior al detectivului reticent Lee Hong-se (Hong Kyung), au încercat să afle numele spiritului rău care îl posedă. San-yeong.

De la sfârșitul anilor 1950, acest spirit a fost responsabil pentru multe decese, cele mai multe dintre ele concepute pentru a arăta ca sinucidere. Spiritul a fost creat de un șaman din mediul rural, care a fost plătit de o familie înstărită din care provine Hae-sang pentru a îndeplini un ritual întunecat care ar asigura prosperitatea familiei.

Ritualul a implicat sacrificiul oribil și prelungit al unei fete tinere, Lee Mok-dan (Park So-yi), dar dezvăluirea șocantă este că spiritul nu îi aparține.

Kim Tae-ri (stânga) și Oh Jung-se ca detectivi oculti Gu San-yeong și, respectiv, Yeom Hae-sang, într-un alambic din „Revenant”.
Kim Tae-ri (stânga) și Oh Jung-se ca detectivi oculti Gu San-yeong și, respectiv, Yeom Hae-sang, într-o scenă din „Revenant”.

Mai degrabă, îi aparține surorii ei mai mari Lee Hyan-gi (Shim Dal-gi), care a fost selectată inițial ca victimă. Și-a păcălit sora să-i ia locul în ritual când a aflat ce implică și și-a dat seama că ar putea obține niște bani din asta.

În cele din urmă, vinovăția lui Hyan-gi o ajunge din urmă, iar ambele surori mor în ritual. Spiritul care rezultă în urma ritualului este cel puțin formidabil.

În episoadele finale ale serialului, San-yeong și Hae-sang se apropie din ce în ce mai mult de a descoperi adevărul, iar trupurile încep să cadă ca muștele, în timp ce Hyan-gi încearcă cu disperare să se protejeze și să-și finalizeze planul.

Hong Kyung în rolul detectivului Lee Hong-se într-o imagine din „Revenant”.
Hong Kyung în rolul detectivului Lee Hong-se într-o secvență din „Revenant”.

Printre aceste victime se numără detectivul credincios Seo Mun-chun (Kim Won-hae), a cărui moarte se dovedește a fi punctul de cotitură pentru partenerul său sceptic Hong-se, și bunica lui Hae-sang, Na Byung-hee (Kim Hae-sook). ), care a comandat ritualul cu toți acești ani în urmă.

În momentele ei finale, Byung-hee își înjunghie propriile degete pentru a-i lăsa lui Hae-sang un ultim indiciu. Dacă o face din remușcare sau din răzbunare este un mister pe care îl duce în mormânt.

Hyan-gi aproape că reușește cu planul ei, deoarece reușește să preia complet corpul lui San-yeong. San-yeong este împinsă într-un coșmar, trăind într-o lume în oglindă – care amintește oarecum de Stranger Things – unde este urmărită constant de un spirit.

În timpul unui punct culminant palpitant, Hae-sang reușește să pună mâna pe singurul lucru care ar putea scăpa lumea de Hyan-gi: rămășițele degetului ei tăiat. Într-un act final de disperare, Hyan-gi amenință că va distruge corpul lui San-yeong, ceea ce le-ar pune capăt amândorura.

În timp ce ea trece victorioasă pe lângă o oglindă, Hyan-gi este oprită brusc în loc. San-yeong și-a adunat puterea de a riposta și aici se află mesajul episodului.

San-yeong și-a trăit toată viața pentru alții, fie că este mama ei, fie toți clienții pretențioși cu care a avut de-a face în timpul multor ei slujbe și, în cele din urmă, inclusiv pe Hyan-gi, care o controlează complet. Realizând acest lucru în lumea oglinzilor, ea se întreabă: „De ce și pentru cine m-am maltratat atât de mult?”

Oh Jung-se într-un alambic din „Revenant”.
Oh Jung-se într-o scenă din „Revenant”.

Spectrul care o urmărește în coșmarul ei este nimeni altul decât ea însăși. Odată ce decide să trăiască pentru ea însăși, este capabilă să-și strângă controlul asupra corpului de la Hyan-gi și să o distrugă odată pentru totdeauna.

Este un punct culminant încurajator, care funcționează datorită performanței duale feroce a lui Kim Tae-ri și construcției atentă a lumii a lui Kim Eun-hee de-a lungul serialului. Nimic nu pare deplasat, iar acum totul se leagă în această concluzie cathartică.

San-yeong supraviețuiește, la fel ca și Hae-sang, în ciuda unei răni grave, iar mama lui San-yeong, aproape că este aproape ucisă de Hyan-gi. Cu toate acestea, Kim Eun-hee aruncă o umbră asupra finalului aparent fericit al serialului.

Kim Tae-ri într-o imagine din „Revenant”.
Kim Tae-ri într-o scenă din „Revenant”.

Poate că acum trăiește pentru ea însăși, dar San-yeong are o afecțiune care o orbește încet. Pentru femeile din Coreea, libertatea are un cost. Indiferent ce va rezerva viitorul, unele pagube au fost deja făcute.

Construind un final excepțional de puternic, Revenant demonstrează de ce Kim Eun-hee este unul dintre cei mai buni din domeniu.

Revenant este difuzat pe Disney+.

SURSA

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană. Ne puteți urmări și pe contul de Instagram sau Facebook.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *