6 lecții de viață valoroase pe care le-am învățat din Dr. Romantic 3

Al treilea sezon din Dr. Romantic a apărut în sfârșit și este pur și simplu inevitabil să nu fim investiți emoțional. Pe măsură ce povestea progresează, nivelul de entuziasm crește și el. Fiecare episod ne emoționează în moduri diferite, dar ceea ce contează, de asemenea, sunt lecțiile pe care le învățăm și care ne pot ajuta să trecem prin provocările vieții. Acest serial coreean te face să trăiești fiorii iubirii prin povestea frumoasă a protagoniștilor, să experimentezi cum este să fii medic prin intermediul ecranului, iar în plus, kdrama îți spune multe despre viață și poți alege lecții și valori pe care să le aplici în viața ta de zi cu zi.

Dr. Romantic 3 lecții de viață
DR. ROMANTIC 3/SBS

Iată șase lecții de viață pe care le-am învățat după vizionarea Dr. Romantic 3:

1. Viața este prețioasă și valoroasă, indiferent de provocările prin care ai trecut și de unde vii.

În episodul unu, Garda de Coastă ajunge pe o barcă suspectă pentru a salva un băiat și o femeie, despre care se descoperă că sunt din Coreea de Nord. De asemenea, e prezent un bărbat care suferă de sângerare intensă din cauza unei răni. Când ajung medicii Spitalului Doldam, efectuează imediat acțiuni medicale pentru a-l salva pe bărbat, chiar dacă acesta era din Coreea de Nord. Această scenă specială îți poate restabili credința în umanitate.

2. Când îți asumi o responsabilitate, trebuie să-ți pui toată inima în asta.

Indiferent de domeniul în care te afli, profesionalismul este important: cum îți tratezi jobul și cum îți îndeplinești sarcinile spun multe despre tine ca persoană. A fost foarte admirabil din partea Profesorului Kim să-și scurteze vacanța doar pentru a se ocupa de o situație de urgență. Între timp, avem pe cineva ca Jang Dong Hwa, care era constant distras din cauza dependenței sale de jocurile online. Vezi diferența?

3. Fă ceva fără să ceri nimic în schimb.

În cel de-al treilea episod, dr. Kim ne-a arătat încă o dată cât de dedicat e slujbei sale când, spunând: „Efortul și dedicarea trebuie lăsate în urmă în momentul în care le oferi. Dacă te aștepți la o recompensă sau recunoaștere pentru contribuția ta, aceasta își pierde instant valoarea.”

4. Nu ar trebui să existe loc pentru discriminare. Toți oamenii trebuie tratați în mod egal.

Indiferent de statutul social al cuiva în viață, serviciul public ar trebui prestat corect și în mod egal. Indiferent dacă ești bogat sau sărac, asistența medicală ar trebui acordată fără discernământ. Acest principiu nu ar trebui să se aplice numai în spital. În multe alte aspecte ale vieții, nu trebuie să privim cu dispreț oamenii. Toată lumea merită să fie tratată cum trebuie, indiferent de ceea ce ai și de cum arăți.

5. Fii amabil și sincer cu ceilalți. O singură frază reconfortantă poate însemna mult.

Când dr. Kim l-a consolat pe tatăl unui pacient care a suferit un accident de schi, toți am simțit asta. În vremuri grele, uneori avem nevoie doar de o persoană care să ne ridice spiritele cu niște cuvinte amabile. Dr. Kim a arătat că a avea speranță îi poate influența pe alții să simtă la fel. Nu trebuie să subestimăm niciodată ce pot face cuvintele amabile pentru o persoană la nevoie.

6. Cotele nu sunt întotdeauna în favoarea noastră, dar trebuie să continuăm să mergem înainte.

Directorul Park Min Guk spune: „Există întotdeauna variabile în joc. Și când există voință, există o cale”, sugerând că multe lucruri din viață sunt în afara controlului nostru. Nu totul va fi conform cu ceea ce ne-am planificat, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne oprim sau să renunțăm. Perseverența este o valoare pe care trebuie să o aplicăm mereu. Asemănător cu celebrul citat al lui Theodore Roosevelt, „Nimic ce merită cu adevărat nu este ușor”. Provocările cu care ne confruntăm ne fac mai puternici. La urma urmei, când vezi că confrunți cu frică sau îndoială, atunci simți că îți trăiești viața cu un scop.

SURSA

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană. Ne puteți urmări și pe contul de Instagram sau Facebook.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *