Turul Coreei: 6 activități de făcut în Jeonju

Deși Seulul este adesea destinația de destinație pentru mulți vizitatori în Coreea de Sud, aventurarea dincolo de capitală poate dezvălui o mulțime de bijuterii ascunse. O astfel de comoară este regiunea tradițională Jeonju, un refugiu pentru cei care apreciază bogata moștenire culturală a Coreei.

Renumit ca epicentrul hanok-urilor, Jeonju se mândrește cu case tradiționale coreene frumos construite, din lemn și împodobite cu modele complicate. Dacă doriți să vă scufundați în cultura și tradițiile acestei frumoase regiuni, iată șase activități de care vă puteți bucura la Jeonju.

1. Școala Confuciană Locală Jeonju Hyanggyo: Te-ai întrebat vreodată cum te simți să fii un student pe vremea dinastiei Joseon? A fost, fără îndoială, destul de diferit de sistemul de învățământ de astăzi. Vizitând Școala Confuciană Locală Hyanggyo, o clădire impresionantă cu două etaje, te poți cufunda în istoria și cultura acelei vremuri. Poți să explorezi artefacte, să examinezi documente și chiar să participi la ritualuri și ceremonii tradiționale din acest sit istoric fascinant!

2. Vedere de ansamblu a Jeonju: Pentru cei care se bucură de o drumeție bună, se pot aventura la Jeonju Omokdae și Imokdae. Când ajungi în vârf vei fi răsplătit cu o vedere panoramică uluitoare a întregii regiuni Jeonju, inclusiv a pitorescului sat Jeonju Hanok de mai jos. Este o modalitate fantastică de a aprecia frumusețea și farmecul acestei zone tradiționale!

3. Muzeul Makgeolli: Jeonju găzduiește unele dintre cele mai emblematice și tradiționale mâncăruri coreene din jur, inclusiv bibimbap și makgeolli, care este vinul de orez tradițional coreean! Știai că poți vizita Muzeul Tradițional al Vinului pentru a afla despre procesul de fabricare a vinului de orez coreean? În timp ce explorezi muzeul, vei avea, de asemenea, oportunitatea de a gusta o varietate de arome unice, oferindu-ți un gust autentic al bogatei moșteniri viticole din Coreea!

4. Dacă ești în căutarea unor fotografii demne de Instagram, o plimbare în jurul Parcului Deokjin, situat în centrul orașului Jeonju, este alegerea perfectă! Plin de flori de lotus frumoase și arhitectură tradițională coreeană, acest parc are și un iaz care oferă o oază de liniște în mijlocul orașului plin de viață. Este un loc perfect pentru a te relaxa și a aprecia frumusețea naturală și farmecul cultural al zonei.

5. Parcul tematic Jeonju „Dreamland.
Știați că BTS au filmat „Summer Package” 2019 în Jeonju? Poți să te plimbi pe unde au pășit membrii BTS în timpul filmărilor!

6. Dacă ești fan „Moonlight Drawn by Clouds”, aici vei fi răsfățat! Multe scene din dramă au fost filmate la Gyeonggijeon Shrine, o locație cheie în spectacol. Nu rata șansa de a vizita acest sit iconic și de a retrăi momentele tale preferate din serial!

Deși Jeonju este mult mai mic decât Seul, e cu siguranță o destinație pe care nu vrei să o ratezi în călătoria ta. Nu știi niciodată ce bijuterii ascunse vei descoperi în această regiune fermecătoare și bogată cultural.

SURSA

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană. Ne puteți urmări și pe contul de Instagram sau Facebook.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *