K-pop se confruntă luna aceasta cu o „bătălie pentru top” între grupurile de fete

Luna aceasta ne așteptăm la o competiție fără precedent pentru vârful topurilor muzicale, odată cu revenirea unor grupuri de fete faimoase, precum Le Sserafim, aespa și (G)I-dle, cu noi albume.
Primul dintre cele trei grupuri care urcă în ring este Le Sserafim, care a lansat primul album de lungă durată, intitulat „Unforgiven” recent, în ajunul primei aniversări de la debut. Membrii trupei au spus în timpul unei conferințe organizate la Seul, mai devreme în acea zi, că mesajul general al albumului este hotărârea lor de a-și pava drumul împreună, fără a da înapoi din cauza prejudecățile altora.

Piesa de titlu din „Unforgiven” a debutat pe locul 3 pe cea mai mare platformă de streaming muzicală din Coreea, Melon’s Top 100, la lansare. Pe locul 1 și pe locul 2 în top s-au aflat „I Am” și, respectiv, „Kitsch”, de Ive, un lider în boom-ul grupurilor de fete din a patra generație.
Șase dintre primele 10 locuri din top au fost deja ocupate de melodii scoase de trupe feminine, precum Ive, Le Sserafim, Jisoo de la BLACKPINK sau NewJeans.

Grupul de fete Le Sserafim / Prin amabilitatea Source Music
Grup de fete Aespa / SM Entertainment

Luni viitoare, grupul de fete aespa al SM Entertainment, cunoscut pentru conceptul lor „metavers”, se va alătura bătăliei. Aespa va lansa „My World”, cel de-al treilea EP al său, care conține șase piese, inclusiv piesa principală „Spicy”, care arată energia lor tinerească și spiritul liber. Potrivit SM Entertainment, viitorul album marchează începutul celui de-al doilea sezon al universului fictiv al aespa. „My World” a depășit deja 1,5 milioane de copii în precomenzi.

Grupul de fete Le Sserafim / Prin amabilitatea Source Music
Grup de fete (G)I-dle / Cube Entertainment

O săptămână mai târziu, (G)I-dle va lansa al șaselea lor EP, „I Feel”. Cvintetul și-a consolidat deja poziția de trupă de top anul trecut, cu hiturile sale consecutive „Tomboy” și „Nxde”. Noul EP va avea șase piese, inclusiv „Queencard”, „Lucid” și „All Night”, potrivit Cube Entertainment, agenția trupei. De remarcat este faptul că niciunul dintre cele trei grupuri ― Le Sserafim, aespa și (G)I-dle ― precum și Ive, care a revenit luna trecută pe scena muzicală, nu aduc în discuție povești de dragoste. Le Sserafim a încorporat mesajul de a nu renunța în fața adversității în „Unforgiven”, în timp ce aespa intenționează să surprindă spiritul liber al trupei prin versurile piesei principale a albumului.

„Cel mai mare grup de consumatori de grupuri de fete este acum format nu din bărbați, ci din femei, în special adolescente”, a spus Kim Do-heon, critic muzical, despre boom-ul grupurilor de fete. „Un mesaj care inspiră o atitudine încrezătoare, mai degrabă decât o poveste de dragoste previzibilă, poate atrage mai mult.”

SURSA

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană. Ne puteți urmări și pe contul de Instagram sau Facebook.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *