7 fapte surprinzătoare despre K-drama Alchimia sufletelor!

Alchemy of Souls este una dintre acele K-drame care au luat cu asalt Netflix. De la vrăjitorie la triunghiuri amoroase și comedie, această dramă a surorilor Hong a avut totul pentru a ne ține cu ochii pe ecrane pe tot parcursul seriei. Numărul de spectatori și recenziile sunt dovada că o dramă precum Alchemy of Souls este greu de găsit. Continuați să citiți pentru a afla câteva fapte interesante și mai puțin cunoscute despre celebra dramă – ca de exemplu faptul că realizatorii s-au confruntat cu acuzații de plagiat.

1. Alchimia sufletelor s-a confruntat cu acuzația de plagiat 

După lansarea primelor două episoade din Alchemy of Souls, câțiva internauți chinezi au subliniat asemănările dintre Alchemy of Souls și dramele chinezești Ever Night și Ashes of Love

Telespectatorii s-au grăbit să sublinieze elementele similare dintre seriale, cum ar fi relația stăpân-servitor dintre protagonistii masculin și feminin, faptul că rolul principal masculin are o slăbiciune etc. În plus, internauții au marcat scene identice între drame precum duelul dintre Naksu și Park Jin în Alchemy of Souls Sezonul 1  și scena duelului din drama chineză Ever Night. Drama coreeană s-a confruntat cu critici și pentru efectele CGI similare cu drama Ashes of Love

Cu toate acestea, pe măsură ce drama a progresat, acuzațiile s-au domolit și Alchimia sufletelor a devenit una dintre cele mai populare K-drame din toate timpurile. 

2. Lee Jae Wook aproape a respins oferta pentru „Alchemy of Souls”

Să recunoaștem. Nimeni nu ar fi putut fi mai potrivit pentru rolul lui Jang Uk în afară de Lee Jae Wook. 

Fie că este vorba de un tânăr maestru încăpățânat și pretențios sau de un amant singuratic cu nimic altceva decât sentimentul de durere în inimă, actorul s-a potrivit ca o mănușă în rolul lui Jang Uk. Dar ceea ce fanii nu știu este că Lee Jae Wook aproape că a respins oferta pentru K-drama.

Într-un interviu pentru Xportsnews, actorul a spus : „Ca să fiu sincer, am refuzat-o la început”. El a mai comentat:  „A fost prea dificil și m-am întrebat dacă voi reuși să duc la bun sfârșit acest proiect. Cu toate acestea, cred că am ajuns să o fac doar din dorința mea de a accepta o nouă provocare. Din perspectiva unui actor, sunt incredibil de mulțumit de rezultate.”

E bine că actorul s-a răzgândit și a reconsiderat oferta pentru că nu ne putem imagina Alchimia sufletelor fără el. Și suntem cu siguranță de acord cu actorul cu privire la faptul că a făcut o treabă bună jucând rolul lui Jang Uk. 

3. Park Hye Eun a fost prima distribuție pentru rolul lui Mu Doek

Inițial, actrița din Adamas a fost prima alegere pentru rolul lui Mu Doek și chiar a început să filmeze pentru K-drama Netflix. Dar mai târziu, s-a raportat că actrița s-a retras pentru că a simțit că rolul lui Mu Doek a fost copleșitor pentru o actriță începătoare ca ea. 

Pe 8 iulie 2021, potrivit unui articol de la postul de știri OSEN, echipa de producție Alchemy of Souls a raportat:  „Park Hye Eun s-a pregătit din greu, deși era o actriță începătoare, dar a simțit presiunea de a juca rolul principal feminin într-un proiect atât de mare”. 

Echipa de producție a căutat apoi o actriță cu experiență, care să poată îndeplini rolul lui Mu Doek. Jung So Min, care a lucrat anterior cu regizorul Park Joon Hwa în K-drama Why This Is My First Life, a acceptat rolul care i-a adus faimă și apreciere imensă. 

4. Lee Jae Wook a scăzut în greutate pentru „Alchemy of Souls Sezonul 2”

Lee Jae Wook a suferit o transformare semnificativă pentru rolul din Alchemy of Souls Sezonul 2. 

Sezonul 2 are loc la trei ani după incidentul tragic care s-a abătut asupra oamenilor din Daeho. Jang Uk posedă piatra de gheață și este însărcinat cu sarcina de a-i anihila pe cei care schimbă sufletele. Dar datoria lui vine cu un preț mare. Sufletele celor pe care îi ucide îl bântuie, ceea ce nu face decât să-i hrănească singurătatea și durerea. Tânărul maestru jovial și pretențios se transformă într-un amant îndurerat care și-a pierdut iubita în cel mai îngrozitor și tragic mod. Se distanțează de toată lumea, poartă doar haine negre și așteaptă – cu o speranță slabă – ca iubita sa se întoarcă.

Pentru a exprima pe deplin durerea lui Jang Uk de a portretiza un personaj atât de profund îndurerat, Lee Jae Wook a pierdut câteva kilograme pentru al doilea sezon. Potrivit unui articol Naver, în timpul filmărilor Alchemy of Souls Sezonul 2, Jae Wook a pierdut câteva kilograme pentru a se potrivi mai bine cu rolul și personajul său. Actorul a spus: 

„Cu siguranță am slăbit pentru că este un personaj  care s-a întors din morți după ce a pierdut femeia pe care o iubea.” El a adăugat: „Am cântărit 72 kg în partea 1, dar am slăbit 4-5 kg pentru partea a 2-a. Cred că am pierdut mult mai mult pentru că eram prea ocupat cu antrenamentele”.

5. Lee Jae Wook este cel mai tânăr membru al distribuției în rolul principal

Spre deosebire de Hollywood, unde protagonistii masculini sunt mult mai în vârstă decât protagonistii feminini, cinematograful coreean nu se îndepărtează de a asocia o protagonistă feminină mai în vârstă cu un protagonist masculin mai tânăr. Și este cu siguranță cazul cu distribuția din Alchemy of Souls. În mod surprinzător, Lee Jae Wook (24 de ani) este cel mai tânăr membru al distribuției din „rolul principal” , mai tânăr chiar și decât protagonista feminină Jung So Min (33) și Go Youn Jung (26).

Acest lucru poate să nu fie surprinzător pentru coreeni sau pentru cei pasionați de K-drame, dar este cu siguranță un fapt interesant pentru telespectatorii non-coreeni sau pentru cei care urmăresc pentru prima dată K-drame (în special cei care sunt obișnuiți să vadă actori bărbați mai în vârstă cu actrițe mai tinere).

Dar, în ciuda faptului că este mai tânăr decât majoritatea celorlalți membri ai distribuției, Jae Wook a interpretat cu finețe rolul complex al lui Jang Uk.  

6. Hwang Min Hyun a cântat OST din „Alchemy of Souls Sezonul 2” intitulat „Tree (Just Watching You 2)”

Fanii lui Hwang Min Hyun – pe care ne amintim ca fiind Seo Yul în dramă – îl recunosc deja pe artistul devenit actor. S-ar putea să nu fie o surpriză pentru unii să știe că a cântat melodia din OST Tree (Just Watching You 2) din Alchemy of Souls Sezonul 2

Hwang Min Hyun a început pentru prima dată în industrie ca vocal profesionist pentru grupul de băieți din Coreea de Sud NU’EST. Și, la un moment dat, a făcut parte și din „Wanna One”. 

Min Hyun este, de asemenea, creditat pentru OST-urile „Moonlight” din K-drama Love Revolution și „I’ll Be With You Every Day” din The Red Sleeve.  

Având în vedere experiența și priceperea actorului, i s-a propus să cânte a doua versiune a „Tree (Just Watching You)”

Cea de-a doua versiune a OST-ului a oferit publicului o experiență de ascultare diferită, având în vedere că Hwang Min Hyun a cântat-o ​​în stilul său pentru a exprima sentimentele personajului său în dramă. 

Deși spectatorii non-coreeni s-ar putea să nu înțeleagă versurile, vocea melodică și muzica plină de melodie a cântecului rămân cu siguranță în capul nostru. 

7. Valoarea uriașă a producției 

De la CGI de înaltă calitate și costume uimitoare până la un casting numeros, Alchemy of Souls  este una dintre acele drame care nu se încadrează prea mult în ceea ce privește bugetul. Mai mult, cu trei companii de producție – Studio Dragon ( Alchemy of Souls Sezonul 1–2 ), High Quality (Alchemy of Souls Sezonul 1) și TS Narincinema (Alchemy of Souls Sezonul 2) – nu este de mirare că drama este considerată una dintre cele mai scumpe drame din toate timpurile. 

Potrivit unor surse, companiile de producție (Studio Dragon și High Quality) au plătit 5 miliarde de woni (aprox. 4 milioane USD) doar pentru construcția locului de filmare. 

De asemenea, având în vedere faptul că drama s-a desfășurat pe parcursul a două sezoane (cu un total de 30 de episoade), este destul de sigur că rom-com-ul fantasy a fost într-adevăr o povară pentru buzunarele producătorilor și investitorilor. 

Bonus: Lee Jae Wook a plâns în timpul filmărilor „Alchemy of Souls Sezonul 2”

De cele mai multe ori, vedem actori profund cufundați în rolurile lor și considerăm durerea personajului lor ca fiind a lor. Un astfel de caz este atunci când povestea sinceră a lui Jang Uk a atins nu numai publicul, ci și pe actorul Lee Jae Wook însuși. 

Într-un videoclip din culise al sezonului 2 Alchemy of Souls lansat de tvN, Jae Wook poate fi văzut ștergându-și lacrimile în timpul filmărilor scenelor finale, cum ar fi momentul în care Jang Uk recunoaște cine este cu adevărat Bu Yeon, dar nu o poate îmbrățișa din cauza pericolul cu care se poate confrunta dacă adevărata ei identitate este cunoscută lumii; și o altă scenă în care Maestrul Lee se căsătorește cu Jang Uk și Jin Bu Yeon. Jae Wook chiar continuă să glumească: „De ce plâng? Îmi pare rău…”. 

Care dintre aceste fapte despre K-drama „Alchemy of Souls” v-a surprins cel mai mult?

SURSA

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană. Ne puteți urmări și pe contul de Instagram sau Facebook.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *