De la Kim Go Eun la Han So Hee: 5 actrițe versatile care au captivat publicul

Haideți să ne uităm la câteva dintre actrițele coreene care ne-au demonstrat aptitudinile și versatilitatea lor în actorie, prin interpretarea de excepție a unor personaje care ne-au rămas în memorie și în suflet.

  1.  Kim Go Eun

Kim Go Eun a debutat în filmul ,,A Muse” (2012), unde a câștigat mai multe premii pentru cea mai bună nouă actriță din Coreea de Sud. Este cunoscută și pentru rolul din serialele de televiziune ,,Cheese in the Trap” (2016), ,,Guardian: The Lonely and Great God” (2016), ,,The King: Eternal Monarch” (2020), ,,Yumi’s Cells” (2021) și ,,Little Women” (2022). În drame precum „Goblin”, ea a avut o personalitate copilărească și dulce, iar în ,,Cheese in the Trap”, vorbește blând și trist. Însă în ,,The King: Eternal Monarch” și în ,,Little Women”, a schimbat puțin registrul, demonstrând versatilitate, interpretând un rol de femeie puternică și inteligentă.

  •   Son Ye- jin

Son Ye- jin a devenit faimoasă în anul 2003 pentru filmul și serialul de televiziune ,,The Classic”, respectiv ,,Summer Scent”, care au fost urmate de succesul comercial al filmelor ,,A Moment to Remember” (2004) și ,,April Snow” (2005). De asemenea, a jucat și în următoarele drame de televiziune, care au avut un mare succes: ,,Alone in Love” (2006), ,,Personal Taste” (2010), ,,Something in the Rain” (2018), ,,Crash Landing on You” (2019–2020) și ,,Thirty-Nine”(2022). Deși este foarte frumoasă, acest aspect nu a descurajat-o să accepte roluri puternice, violente și hotărâte. Un exemplu ar fi filmul ,,The Truth Beneath”, în care se prezintă modul în care Kim Yeon Hong (Son Ye Jin) pare să aibă o viață perfectă. Este frumoasă, căsătorită cu un tânăr politician carismatic (Kim Joo Hyuk), iar fiica ei adolescentă, care înainte a fost un copil supărător, se descurcă acum mai bine la școală. Soțul ei, Kim Jong Chan, decide să candideze pentru o funcție împotriva puternicului titular, No Jae Soon (Kim Eui Sung). Cu câteva zile înainte de alegeri, fiica lui Yeon Hong și Jongchan, Kim Min Jin (Shin Ji Hoon), dispare. La început, ei presupun că a fugit pentru a le atrage atenția, așa cum mai făcuse înainte. Cu toate acestea, Yeon Hong descoperă curând că prietenul pe care ea a spus că avea sa-l întalnească (Min Jin), de fapt, nu există. Apoi, Yeon Hong află de la școala la care fiica ei mergea faptul că aceasta avea un prieten excentric, pe nume Choi Mi Ok (Kim So Hee) și amândoi fuseseră hărțuiți de colegii lor de clasă.

 În comparație cu rolurile din unele drame, iată aici o mamă răzbunătoare și disperată care a făcut tot posibilul pentru a-și găsi fiica și a se răzbuna pe oamenii care i-au distrus familia liniștita.

  •   Lee Sung Kyung

Lee Sung Kyung este actriță, cântăreață și model sud-coreean. Este cunoscută pentru rolurile sale din serialele de televiziune ,,Cheese in the Trap” (2016), ,,The Doctors” (2016), ,,Weightlifting Fairy Kim Bok Joo” (2016), ,,Dr. Romantic 2” (2020) și ,,Sh**ting Stars” (2022). Este o actriță frumoasă, dar talentul ei în actorie întrece aspectul fizic. Deși rolul ei din ,,Cheese In The Trap” și ,,The Doctors” este cel al unui antagonist neînțeles, ea a făcut o treabă cu adevărat genială în a portretiza astfel de personaje excentrice. ,,Shooting Stars” este povestea de dragoste romantică și de comedie a vedetei de top Gong Tae Sung (Kim Young Dae) care împărtășește o relație de dragoste-ură cu Oh Han Byul (Lee Sung Kyung), șefa echipei de PR al agenției sale de management Starforce Entertainment.

  •   Han Hyo Joo

Han Hyo Joo este o actriță, model și cântăreață de film și televiziune sud-coreeană. Este cunoscută pentru rolurile sale principale în serialele precum ,,Heaven & Earth” (2007), ,,Iljimae” (2008), ,,Brilliant Legacy” (2009), ,,Dong Yi” (2010) – pentru care a câștigat râvnitul premiu pentru cea mai bună actriță la cea de-a 47-a ediție a Baeksang Arts Award, ,,W” (2016) și ,,Happiness” (2021), precum și filmele ,,Masquerade” (2012), care este unul dintre cele mai mari filme coreene din toate timpurile; ,,Cold Eyes” (2013), pentru care a câștigat titlul de ,,Cea mai bună actriță” la a 34-a ediție a premiilor Blue Dragon Film; ,,Love 911” (2012), ,,The Beauty Inside” (2015) și ,,The Pirates: The Last Royal Treasure” (2022).

De-a lungul anilor, Han Hyo Joo a preluat diverse roluri, cele mai multe dintre ele fiind blânde și feminine, însă rolul ei din ,,Happiness” a făcut-o să iasă în evidență. Drama are loc în viitorul apropiat, unde lansarea unui medicament de tratament eșuat „Next” a provocat o pandemie mondială cunoscută sub numele de virusul Lytta, alias „boala nebunului”. Cei infectați cu lytta experimentează scurte crize de nebunie și poftă de sânge, înainte de a se regresa complet într-o stare asemănătoare zombiului. Forțele militare și de poliție din Coreea de Sud încearcă să stăpânească răspândirea lyttia și ,,Next” printr-o investigație extinsă și măsuri de carantină autorizate, în timp ce grupurile de drepturi civile protestează împotriva lor, crezând că cei infectați sunt încă capabili de interacțiune umană normală. Yoon Sae Bom este membru al unei echipe de poliție a unității de operații speciale (KP-SOU), cunoscută anterior ca KP-SWAT. Este hotărâtă, hotărâtă, deșteaptă și nu se lasă zguduită ușor. Este încântată la început să se mute în noul ei apartament, dar de îndată ce se mută acolo se confruntă cu o criză.

5.  Han So Hee

Han So Hee este o actriță și un model sud-coreean. Ea și-a început cariera ca personaj secundar în serialele de televiziune precum: ,,Money Flower” (2017), ,,100 Days My Prince” (2018) și ,,Abyss” (2019), înainte de a trece în roluri principale în serialul JTBC ,,The World of the Married” (2020) și ,,Nevertheless” ( 2021), precum și ,,My Name”, produs de Netflix (2021). Portretizarea lui Yeo Da Kyung de către aceasta în ,,The World of the Married” (2020) i-a câștigat o largă recunoaștere. Încă de la început, a luat roluri extrem de feminine și, în timp ce rolul ei din ,,The World of the Married” a fost al unei femei răzbunătoare care se gândea numai la dragoste, ea a arătat un adevărat potențial în ,,My Name”, jucând rolul lui Ji Woo, un membru al Dongcheon, care se infiltrează în forțele de poliție ca și Oh Hye Jin, căutând răzbunare pentru uciderea tatălui ei.

Ce credeți despre această listă și care este actrița voastră preferată?

Articol scris de colaboratoarea noastră, ANNA.

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană. Mă puteți urmări și pe contul de Instagram, unde recomand o mulțime de cărți de autori asiatici, sau despre cultura asiatică.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *