Răzbunarea ca temă-cheie în K-drame

Nu este un secret pentru nimeni că dramele coreene sunt din ce în ce mai axate pe răzbunare, oferind un sentiment de catharsis spectatorilor. Această temă convingătoare a justiției, care este servită în kdrame, a luat avânt în ultimii ani și vedem tot mai multe seriale de acest gen, precum „The Glory”, „Penthouse” sau „Eve”. Se pare că această temă rezonează cu mulți spectatori, catapultând aceste serii în fruntea topurilor clasamentelor mondiale. Iată câteva seriale coreene recent lansate, care abordează tema răzbunării.

„The Glory”, creat de scriitorul-vedetă Kim Eun-sook, urmărește o victimă a agresiunii școlare, Moon Dong-eun (Song Hye-kyo), a cărei viață a fost zdruncinată de abuzurile pe care le-a suferit din cauza unui grup de liceeni rău-intenționați. Aproximativ 20 de ani mai târziu, Moon intervine în viețile agresorilor ei și desfășoară o răzbunare atent concepută pentru a aduce suferință chinuitorilor ei. Serialul, care și-a lansat prima parte în decembrie și a doua parte luna aceasta, s-a bucurat de succes la nivel mondial. A ajuns pe primul loc în topul oficial săptămânal al pentru seriale străine timp de două săptămâni consecutive. Aproximativ 123,6 milioane de ore de streaming au fost înregistrate de la lansarea sa în a treia săptămână din martie.


Noul sezon al serialului de acțiune criminală de la SBS, „Taxi Driver”, continuă, de asemenea, succesul sezonului anterior, cu povești despre personajele sale care caută dreptate pentru victimele crimei.

O scenă din serialul original coreean de la Netflix „The Glory” / Cu amabilitatea tvN
Scene din serialul de acțiune criminală al SBS „Taxi Driver”

Bazat pe popularul webcomic „The Deluxe Taxi”, serialul se învârte în jurul unei companii de taxi, numită Rainbow Taxi Company, care oferă un serviciu neobișnuit: de răzbunare în numele clienților săi. Un grup de oameni din companie, inclusiv fostul ofițer militar Kim Do-ki (Lee Je-hoon), ajută victimele violenței și nedreptății luând toate măsurile pentru a răzbuna criminalii. Al doilea sezon, care a avut premiera luna trecută cu un rating de 12,1 la sută, urmărește oamenii de la compania care luptă împotriva unui cartel de trafic de persoane, un cult care exploatează oameni bolnavi și o rețea de adopții ilegale menită să abuzeze orfanii. Cel mai recent episod al său a atins un rating de 16 la sută.

Scriitoarea vedetă Kim Soon-ok, care a scris seria de succes „The Penthouse: War in Life” (2021), s-a întors ca creator al unui nou serial de răzbunare, „Pandora: Beneath the Paradise”. Noul serial al tvN, care a început pe 11 martie, se învârte în jurul unei femei cu o viață perfectă, Hong Tae-ra (Lee Ji-ah). Ea își pierde amintirile din trecut, dar a reușit să-și construiască o viață fericită alături de soțul ei, care este CEO al unei companii de IT de succes, și de fiica lor minunată. Cu toate acestea, pe măsură ce amintirile ei încep să revină, își dă seama că a fost crescută ca o mașină de ucis și își propune să se răzbune pe cei care i-au manipulat soarta.

O scenă din serialul original coreean de la Netflix „The Glory” / Cu amabilitatea tvN
O scenă din serialul „Pandora: Sub paradis”

Actrița Kim Sun-ah urmează să apară și într-un serial dramă de răzbunare, „Queen of the Mask”, ca cel mai recent proiect al ei. Următorul serial al Canalului A, care urmează să fie difuzat pe 24 aprilie, și urmărește trei prieteni care duc vieți de succes – un avocat celebru (Kim), un președinte al unei fundații de artă (Shin Eun-jung) și un vicepreședinte al unui lanț hotelier. (Yoo Sun). Cu aproximativ 10 ani mai devreme, cei trei l-au încadrat pe unul dintre prietenii lor pentru crimă. Când prietenul revine în viața lor pentru răzbunare, cei trei sunt forțați să-și dezvăluie secretele.

SURSA

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană. Ne puteți urmări și pe contul de Instagram sau Facebook.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *