Cum a obținut ATEEZ succesul la nivel mondial

ATEEZ atrage 430.000 de fani în timpul celor mai recente turnee mondiale
Grupul de băieți K-pop ATEEZ a avut o perioadă agitată anul trecut. Octetul ― format din Hongjoong, Seonghwa, Yunho, Yeosang, San, Mingi, Wooyoung și Jongho ― a avut două turnee mondiale, cântând în fața a 430.000 de fani de pe tot globul. ATEEZ și-a construit o bază uriașă de fani la nivel mondial la scurt timp după debutul său în 2018. La doar aproximativ un an de la sosirea pe scena muzicală, grupul a organizat primul său turneu mondial în 15 orașe, atrăgând aproximativ 100.000 de membri ai publicului. Numeroși factori au contribuit la succesul lor, dar liderul ATEEZ, Hongjoong, consideră că performanțele puternice ale grupului au jucat cel mai important rol.

„Am pus accent pe performanțele noastre încă de la început și cred că acest aspect i-a atras pe fanii noștri”, a spus el în timpul unui interviu recent la o cafenea din districtul Gangnam, sudul Seulului.
„Am afișat frecvent gesturi și expresii atrăgătoare pe scenă și, uneori, am avut pălării și măști. De asemenea, ne-am străduit să ne îmbunătățim abilitățile de cântat, rap și dans, în timp ce învățăm diferite limbi străine, astfel încât să putem satisface mai bine publicul nostru global.” Wooyoung a adăugat că energia vibrantă și universul muzical distinctiv al ATEEZ – în care membrii apar ca pirați navigând prin oceane – sunt avantajele competitive ale grupului.


ATEEZ a intrat pe scena K-pop cu mini-albumul, „TREASURE EP. 1: All To Zero”. Acesta a marcat începutul seriei „Treasure”, în care membrii și-au început călătoria în căutarea comorii. Apoi, a început un alt serial „Fever” cu lansarea „ZERO : FEVER Part.1” în 2020, arătând modul în care cei opt membri au ajuns să formeze o echipă.
Seria „World” a început în 2022 cu mini-albumul „The WORLD EP.1 : MOVEMENT”. ATEEZ s-a aprofundat în universul său fictiv și a oferit o imagine mai clară asupra conceptului său, vânzând în același timp peste 1 milion de copii ale EP-ului său pentru prima dată în cariera sa. Cu toate acestea, unii insistă că ATEEZ are un profil public relativ scăzut în țara sa de origine.

„Oamenii ne întreabă uneori ce părere avem despre poziția noastră în Coreea”, a spus Hongjoong. “Cred că acest lucru se datorează faptului că am strâns feedback mai pozitiv de la fanii noștri globali. Dar nu vrem să ne grupăm fanii diferit în funcție de naționalitățile lor. Vom continua să facem tot ce putem face pentru a ne crește profilul în Coreea, dar noi nu ne vom abate de la traseul nostru doar pentru a câștiga inimile fanilor coreeni. Nici nu ne vom schimba planurile inițiale și nici nu vom scoate albume cu stiluri diferite pentru a câștiga mai multă recunoaștere din partea publicului larg.”
Turul lumii timp de 14 luni nu a fost ceva ușor pentru membrii ATEEZ. A fost obositor din punct de vedere fizic și, uneori, s-au confruntat cu incidente neașteptate pe scenă. Dar toți au spus că sunt fericiți că și-au cunoscut fanii și că au crescut din punct de vedere muzical.

Grupul de băieți K-pop ATEEZ / Prin amabilitatea KQ Entertainment
Grupul de băieți K-pop ATEEZ pe scenă în timpul turneului mondial de anul trecut

„Încă nu pot uita zilele în care am văzut atât de mulți dintre fanii noștri la concerte”, și-a amintit Seonghwa. „Aceste amintiri mă vor motiva să muncesc mai mult în perioada următoare”.
Jongho a adăugat: „Am primit atât de multă energie de la fanii noștri în timpul turneelor. Sunt foarte fericit și anul acesta voi depune mai mult efort pentru a livra muzică și spectacole de top”. ATEEZ, care s-a clasat pe locul al treilea în topul principal al albumelor Billboard cu „The WORLD EP. 1 : MOVEMENT”, și-a exprimat de asemenea entuziasmul față de debutul xikers, un grup de băieți pe care compania sa de management KQ Entertainment îl va lansa pe 30 martie.

„Debutul xikers pare să fie o dovadă a creșterii ATEEZ”, a spus Hongjoong. „Suntem primul grup format de KQ și acum, suntem pe cale să avem o trupă de juniori. Sunt mândru de asta, dar în același timp, mă simt mai responsabil pentru că trebuie să continuăm să prezentăm o versiune tot mai bună a noastră. Sper ca ATEEZ și xikers să poată prospera împreună.”
Wooyoung a explicat: „Aș spune că debutul lui xikers a creat o legătură de familie între noi toți. Vreau să-i ajut cât de mult pot și sper că putem crește împreună”.

SURSA

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană. Ne puteți urmări și pe contul de Instagram sau Facebook.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *