Top 5 cei mai populari artiști K-Pop din întreaga lume, dezvăluți de guvernul coreean

#1 are 31,3% din totalul voturilor.

Sondajul Global Hallyu Trends a fost realizat din nou anul acesta de Fundația Coreeană pentru Schimb Cultural Internațional (KOFICE), iar rezultatele pentru 2023 tocmai au fost făcute publice. Sondajul arată modul în care conținutul cultural coreean este perceput în întreaga lume. Acesta a inclus 25.000 de bărbați și femei cu vârste cuprinse între 15 și 59 de ani din 26 de țări diferite.

Printre altele, participanții au fost rugați să voteze cine este cântărețul/grupul coreean preferat. Sondajul a raportat că următoarele cinci trupe K-Pop au fost cele mai populare din întreaga lume.

1. BTS

Senzația de K-Pop la nivel mondial a dominat sondajul, acumulând 31,3% din voturi.

BTS a lansat primul lor album de antologie Proof  în iunie 2022, care a fost urmat de un succes masiv și de nenumărate premii. La scurt timp după aceea, membrii au anunțat în timpul unei „cine” live cu fanii că vor lua o „pauză” de la activitățile de grup. Totuși, acest lucru nu a împiedicat grupul să continue să domine industria, lucrările solo ale fiecăruia dintre membrii – de la  Jack In The Box al lui J-Hope până la Indigo  al lui RM  – strângând cantități uriașe de succes și atenție.

Teaser RM „Indigo”. | BIGHIT MUSIC

Astfel, nu este o surpriză că trupa de băieți a rămas pe primul loc și în sondajul Global Hallyu Trend de anul acesta.

J-Hope “Jack In The Box” teaser | BIGHIT MUSIC

2. BLACKPINK

BLACKPINK a avut, de asemenea, un an de succes, care s-a reflectat în rezultatele acestui sondaj. Trupa de fete a ocupat locul doi cu 10,8% din voturi.

Grupul de fete inovator și-a lansat cel de-al doilea album Born Pink în septembrie 2022. Lansarea a fost întâmpinată cu un succes enorm vânzând peste 2 milioane de exemplare și debutând pe locul 1 în Billboard 200. BLACKPINK a susținut și al doilea turneu mondial, care a început pe 15 octombrie, 2022, la Seul și este de așteptat să se încheie în iunie a acestui an.

Single-urile grupului „Pink Venom” și „Shut Down” au avut un succes egal, doborând numeroase recorduri și aducând noi oportunități pentru membri.

3. PSY

PSY a ocupat locul trei în sondaj cu 2,6% din voturi.

După succesul inovator al „Gangnam Style” și „Gentleman”, PSY a lansat încă o melodie care urma să fie adăugată în curând la lista hiturilor sale virale. „That That”, cu Suga de la BTS, a fost lansat în aprilie 2022 ca piesă de titlu a celui de-al nouălea album de studio al artistului.

Piesa de succes atrăgătoare a devenit virală și a acumulat diverse realizări, câștigând un Digital Bonsang la  Golden Disk Awards  2023 și obținând nominalizări pentru cântecul anului în alte emisiuni de premii prestigioase.

4. TWICE

Grupul de fete JYP s-a clasat pe locul patru în Global Hallyu Survey, cu 1,8% din voturi.

2022 a fost un an destul de încărcat pentru TWICE . Principalul vocalist al grupului, Nayeon , a avut debutul oficial solo în iunie cu  IM NAYEON, primul său mini-album. După albumul lui Nayeon, TWICE și-a reînnoit contractele cu JYPEntertainment . Vestea a fost apoi urmată de cel de-al 11-lea mini album coreean al grupului de fete,  Between 1&2 .

5. UI

Prezentă mereu în astfel de sondaje, IU își dovedește încă o dată popularitatea și stabilitatea. Ea s-a clasat pe locul cinci în sondaj cu 1,7% din voturi.

Primul proiect al IU din 2022 a fost apariția în „Ganadara” lui Jay Park, care a avut un succes uimitor, ajungând pe locul 1 atât în ​​clasamentul Circle Chart Digital, cât și în Billboard K-Pop Hot 100. După succesul ei ca artistă, IU a jucat în filmul  Broker , a cărui premieră a avut loc la cea de-a 75-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes  și i-a adus o nominalizare pentru cea mai bună actriță debutantă.

Artista a susținut și un concert de două zile,  The Golden Hour , la Stadionul Olimpic din Seul, făcând-o prima artistă coreeană care a realizat acest lucru.

SURSA

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană. Ne puteți urmări și pe contul de Instagram sau Facebook.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *