Top 5 actori coreeni favoriți la nivel global, conform guvernului

Sondajul Global Hallyu Trends a fost realizat anul acesta de Fundația Coreeană pentru Schimb Cultural Internațional  (KOFICE), iar rezultatele pentru 2023 tocmai au fost publicate. Sondajul își propune să descopere modul în care conținutul cultural coreean este perceput în întreaga lume. Acesta a inclus 25.000 de bărbați și femei cu vârste cuprinse între 15 și 59 de ani din 26 de țări diferite.

Printre altele, participanții au fost rugați să voteze cine este actualul actor coreean favorit. Sondajul a raportat că următorii cinci actori au fost votați drept cei mai populari din întreaga lume.

1. Lee Min Ho

Boys Over Flowers conduce lasamentul cu 9,1% din voturi din întreaga lume.

În mare parte, un an liniștit pentru actor, 2022 l-a găsit pe Lee participând la adaptarea serialului TV a romanului Pachinko al lui Min Jin Lee. Actorul l-a interpretat pe Koh Hansu, un personaj secundar. Drama a primit numeroase recenzii pozitive și a fost bine primită de public.

2. Gong Yoo

Unul dintre cei mai renumiți actori sud-coreeni, Gong Yoo (cunoscut și ca Gong Ji Cheol) a ocupat locul doi în sondajul din acest an, cu 2,7% din voturi.

Actorul va rămâne întotdeauna cunoscut pentru rolurile sale legendare din Coffee Prince, Goblin, Train to Busan și The Silent Sea. Așa că nu este surprinzător să-l vezi în topul clasamentului.

3. Hyun Bin

Un alt actor incredibil, Hyun Bin (cunoscut și ca Kim Tae Pyung) s-a alăturat primilor 5 cu 2,4% din totalul voturilor.

Actorul, cunoscut mai ales pentru rolurile din  My Name Is Kim Sam Soon și  Crash Landing on You, a avut un an liniștit din punct de vedere profesional. Viața lui personală, pe de altă parte, a fost plină de vești incitante. Hyun Bin și-a anunțat logodna cu Son Ye Jin la începutul anului 2022, iar câteva luni mai târziu actrița a dezvăluit că este însărcinată cu primul copil al cuplului.

4. Song Hye Kyo

Cunoscuta vedetă Hallyu, Song Hye Kyo, a cunoscut succesul internațional încă de la rolurile sale principale din Full House și Descendants of the Sun. Succesul pare să fie în creștere, deoarece a primit 2% din voturi la Global Hallyu Survey și se bucură de un început incredibil de 2023.

The Glory , cel mai recent proiect al actriței, a devenit o senzație Netflix, doborând recorduri și stabilind standarde incredibile pentru succesul internațional K-Drama. Personajul ei este iubit de mulți, la fel cum este actrița în viața reală – fanii adunându-se în comunitățile online pentru a împărtăși cât de uimiți sunt de frumusețea și abilitățile ei de actorie.

5. Lee Jong Suk

El rămâne în continuare un favorit popular al fanilor din întreaga lume. Cei 1,5% din voturi pe care le-a primit în sondaj, plasându-l pe locul 5, sunt o dovadă clară în acest sens.

Revenirea lui  Lee Jong Suk după ce și-a încheiat înrolarea militară a constat într-un rol în serialul Big Mouth din 2022. A jucat alături de Im Yoona, drama MBC fiind bine primită și iubită de public. La începutul acestui an, actorul a primit multă atenție și după ce și-a dezvăluit relația cu superstarul coreean IU.

SURSA

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană. Ne puteți urmări și pe contul de Instagram sau Facebook.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *