Webtoons, sursă de inspirație pentru seriale coreene

Webtoons sunt un tip de benzi desenate digitale originare din Coreea de Sud care au început să câștige tot mai multă recunoaștere în ultima perioadă, cu intrigile lor uimitoare și personajele adorabile. În perioada următoare, nu ar fi de mirat ca webtoon-urile și K-dramele să meargă mână în mână, fie că este vorba de adaptarea webtoons la K-drama sau invers. Mai ales că seriale coreene adaptate după webtoons, precum „Business Proposal”, „What’s Wrong With Secretary Kim” sau „My ID Is Gangnam Beauty” au făcut furori. În acest articol vorbim despre istoria webtoons și vă recomandăm cele mai frumoase adaptări TV.

Prima adaptare a unui webtoon într-o K-drama a avut loc în 2007, și anume The Great Catsby. Acesta a fost momentul în care webtoon-urile au început să-și facă drum pe ecranele televizoarelor, și de atunci au existat multe alte adaptări care au apărut pe ecranele de televiziune. Alte webtoon-uri au fost adaptate de-a lungul anilor includ  The Girl Who Sees ScentsOrange MarmaladeHyde, Jekyll, Me, sau Cheese in The Trap.

Iată câteva dintre cele mai vizionate și apreciate webtoon-uri de-a lungul anilor:

What’s Wrong With Secretary Kim

O adaptare din 2018, bazată inițial pe un roman cu același nume, dar ulterior adaptată la un webtoon, cu Park Seo Joon, Park Min Young și Lee Tae Hwan. Park Min Young joacă rolul secretarei dedicate Kim Mi-So, iar Park Seo Joon, șeful ei narcisist și vicepreședintele unei companii multiconglomerate, Lee Young-joon. Povestea se învârte în jurul unui cadru de birou, dar nu este doar o comedie romantică, ci are și elemente de mister care te țin în priză.

My ID Is Gangnam Beauty

O adaptare tot din 2018 a unui webtoon cu același nume, cu Im Soo Hyang, Cha Eun Woo, Jo Woo Ri și Kwak Dong Yeon. Seria se concentrează în jurul lui Kang Mi Rae, care are o intervenție chirurgicală plastică, dar devine ținta comentariilor răutăcioase când secretul ei iese la iveală, fiind ridiculizată de colegii ei pentru frumusețea artificială. Seria portretizează standardele superficiale de frumusețe ale Coreei de Sud, și presiunea pe care o simt tinerii din partea societății, când vine vorba de aspectul fizic.

Love Alarm

Această serie a stârnit un val de reacții pozitive la lansare. Cadrul unic al dramei, în care o aplicație mobilă îți spune dacă cineva te place într-o anumită rază, de unde și titlul Love Alarm. Drama se învârte în jurul lui Kim Jo Jo, care ajunge într-un triunghi amoros cu doi bărbați care sunt prieteni din copilărie, și obstacolele cu care se confruntă aceștia din cauza sentimentelor.

Extraordinary You

Protagonista acestui serial este Eun Dan Oh, care într-o zi realizează că lumea în care trăiește este o lume fantastică de benzi desenate. Ea începe ca un personaj secundar și se hotărăște să preia controlul asupra destinului ei și începe să modifice poveștile, întâlnind și un partener de poveste, Haru, alături de care începe să-și schimbe direcția vieții, dar își dă seama rapid că totul are un cost.

True Beauty

Dacă pasionat de k-drama, s-ar putea să știi deja despre această serie, fiind foarte populară. Se învârte în jurul protagonistei Lim Joo Kyung, care e hărțuită la școală din cauza acneei. După ce a fost umilită la vechea școală de iubitul ei și de prietenii lui, ea se mută la o nouă școală, dar de data aceasta apelează la cosmetică și machiaje pentru a-și schimba aspectul. Făcând acest lucru, ea devine imediat populară la noua școală și începe să-și trăiască viața fericită, dar trecutul o ajunge din urmă.

Sweet Home

Unul dintre cele mai populare seriale originale Netflix de-a lungul difuzării sale, seria se bazează pe un webtoon cu același nume, în care lumea este în pragul distrugerii, după izbucnirea unui nou tip de virus, care transformă oamenii în monștri. Oamenii ajung prizonieri în interiorul clădirilor, realizând că monștrii pândesc peste tot afară. Eroul nostru, Hyun-su împreună cu alți rezidenți se protejează în interiorul clădirii în care locuiesc, în speranța de a supraviețui cât mai mult.

Taxi Driver

Un serial plin de suspans, despre Kim Do-gi, șofer de taxi de lux care lucrează pentru Rainbow Taxi Company. Compania nu este doar o companie de taxi obișnuită, aceasta oferind un serviciu special de „răzbunare” pentru clienții care se simt nedreptățiți de cineva.

A Business Proposal

Cel mai popular serial dramă din 2022, se învârte în jurul eroinei Shin Ha Ri, care acceptă să meargă la un blind-date în locul prietenei sale, Jin Young Seo, ai cărei părinți o pregătesc pentru perspectiva de căsătorie. Așa îl întâlnește pe Kang Tae Moo. Aceasta încearcă în toate modurile posibilie să îl facă să o displacă, dar în final totul duce la o poveste de dragoste între cei doi.

Alte titluri care merită menționate:

The Tale of Nokdu

Cheese in the Trap

Imitation

Hellbound

D.P.

Mystic Pop-Up Bar

Backstreet Rookie

All of Us Are Dead

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană. Mă puteți urmări și pe contul de Instagram, unde recomand o mulțime de cărți de autori asiatici, sau despre cultura asiatică.

Facebook Comments

About the author

Comments

  1. Din informatiile prezentate mai sus am vazut serialul Sweet Home. Mi-a placut mult. Multumesc pentru informatii.

    1. Buna, si mie mi-a placut mult Sweet Home. Recomand si restul serialelor din lista, chiar sunt bune. 🙂 Seara buna si te mai astept pe site!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *