Companiile de producție coreene primesc tot mai multe solicitări pentru remake-uri străine

Remake-urile nu sunt nimic nou în lumea televiziunii. Dar ceea ce ar putea fi considerat demn de știri este numărul tot mai mare de de seriale coreene care primescu solicitări pentru remake-uri în alte țări.

Dramele coreene au fost de multă vreme populare în Asia, în special în Filipine, Thailanda și Japonia. În ultimele două decenii s-au văzut câteva remake-uri ale unor k-drame populare, cum ar fi You’re Beautiful, Princess Hours sau My Love From The Star. Cu toate acestea, creșterea recentă a popularității globale a k-media a determinat și o creștere a numărului de solicitări de remake a seriilor populare. Cel puțin zece remake-uri au fost difuzate recent, sunt difuzate în prezent sau se află în diferite stadii de producție.

Un exemplu este seria din 2014 Bad Guys, cu Kim Sang-joon, Ma Dong-seok și Park Hae-jin. Este povestea unui detectiv care formează o echipă de „băieți răi” pentru a-l ajuta să rezolve cazuri. Când serialul produs de CJ ENM a fost difuzat pe OCN, a obținut rating-uri respectabile la nivel național. În 2022, seria a fost refăcută în Thailanda, iar versiunea thailandeză difuzată în prezent a Bad Guys a ajuns pe locul 1 în clasamentul Netflix Top 10 Thailand, la doar două săptămâni după lansare.

Un alt exemplu este Flower of Evil, povestea unei femei detectiv căsătorită cu un posibil criminal în serie, cu Lee Jun-ki și Moon Chae-won în roluri principale. A fost difuzat pe tvN în 2020 și în 2022 a devenit primul remake k-drama din India sub numele Duranga, difuzat în prezent pe ZEE5. Într-un interviu TV recent, actorul Gulshan Devaiah a descris remake-ul ca fiind „localizat”. Modul în care actorii se comportă este diferit, a spus el, iar actorii nici măcar nu au vizionat originalul, pentru că au vrut să ofere o interpretare proaspătă. Flower of Evil a primit de asemenea un remake anul acesta în Filipine, ca producție ABS/CBN Viu.

K-dramele au câștigat popularitate în Japonia odată cu lansarea din 2003 a Winter Sonata și încă au un public numeros. Seriale precum Crash Landing On You, deși difuzate cu ani în urmă, se află încă în fruntea topurilor japoneze. O altă k-dramă populară, Itaewon Class, a generat un remake japonez, Roppongi Class, care a obținut recent rating-uri foarte bune.

Thomas Kim este producătorul comediei romantice Business Proposal și al dramei Again My Life. Compania sa, Kross Pictures, a fost implicată în remake-ul japonez al Itaewon Class și acum lucrează la o serie de remake-uri, mai ales în India.

„Văd o cerere tot mai mare pentru remake-uri în alte țări”, spune acesta. „Echipa mea din India reface câteva proiecte TV, cum ar fi Business Proposal și Again My Life pentru publicul indian.”

Un alt remake difuzat în prezent în Filipine este o nouă iterație a Start Up, coprodusă inițial în 2020 de Studio Dragon și CJ ENM. În timp ce versiunea coreeană i-a avut pe Bae Suzy, Nam Joon-hyuk, Kang Ha-na și Kim Seon-ho ca actori principali, remake-ul include o distribuție filipineză de top: actrița premiată Bea Alonzo, starul multimedia Alden Richards, Jeric Gonzales și Yasmien Kurdi. Episodul pilot a obținut un rating Nielsen Philippines de 9,7%, câștigând multe laude din partea criticilor.

Remake-urile oferă un avantaj pentru persoanele cărora nu le place să citească subtitrări. De asemenea, pot adapta firul narativ la normele culturale locale și/sau pot modifica durata și numărul de episoade, în funcție de preferințele publicului. K-drama Good Doctor din 2013, cu Joo Won în rol principal, a renăscut ca serialul american cu același nume, cu Freddy Highmore în rol principal. Versiunea americană a finalizat cu succes cinci sezoane în 2022, în timp ce originalul s-a oprit la un sezon de 16 episoade, fiind standard pentru serialele coreene.

Sunt luate în considerare remake-urile în limba engleză pentru seriale precum Squid Game, Crash Landing On You și Extraordinary Attorney Woo, care au obținut rezultate foarte bune în topurile Netflix din SUA în forma lor originală. Squid Game, care a câștigat elogii din partea criticilor, nu va fi refăcut ca un serial fictiv, ci va fi reîncadrat ca un reality show. Crash Landing On You, povestea unei moștenitoare sud-coreene care aterizează accidental în Coreea de Nord, este programată pentru un remake, deși nu știm încă în ce țară se vor ciocni personajele principale. Alte remake-uri planificate în limba engleză includ W: Two Worlds, Hotel Del Luna, Vincenzo și Hometown Cha-cha-cha.

La gigantul coreean de divertisment CJ ENM, multe dintre cererile de remake sunt pentru comedii romantice și thrillere.

„Comediile romantice sunt întotdeauna un gen popular pentru care primim multe cereri”, a spus Diane Min, head of format sales, CJ ENM. „Motivele din spatele acestui lucru fiind rezultatele grozave pe care le-au primit titlurile originale, dar și faptului că genul în sine se concentrează în jurul temei universale a iubirii și a elementelor comice care sunt ușor acceptate de diferite culturi și sunt ușor de adaptat. Acțiunea, thrillerele sunt, de asemenea, un gen popular pentru care primim o mulțime de solicitări, datorită narațiunii solide și a regiei remarcabile.”

Remake-urile din 2021-2022 ale titlurilor CJ ENM includ și I Need of Romance 3, Bring It On Ghost, Remember You și Persevere Goo Hae-Ra, care au fost refăcute în Thailanda; precum și un remake japonez al lui Familiar Wife și un remake al lui Encounter, adaptat în Filipine.

Voi ce remake-uri după seriale coreene ați urmărit în ultima vreme și v-au plăcut?

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană. Mă puteți urmări și pe contul de Instagram, unde recomand o mulțime de cărți de autori asiatici, sau despre cultura asiatică.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *