7 KDRAMAS INSPIRATE DIN SERIALE STRĂINE

Nu toate serialele au idei originale, unele fiind refăcute dupe alte seriale cunoscute. Asta se întâmplă și la unele seriale coreene. Vezi mai jos câteva:

1.18 again şi 17 again (filmul american)

Așa cum probabil știați până acum, K-drama 18 Again se bazează pe filmul american din 2009, 17 Again! Atât filmul, cât și serialul relatează povestea unui bărbat de vârstă mijlocie, care se transformă brusc înapoi la cum era şi arăta în liceu și folosește asta ca șansă de a-și restabili relațiile cu soția și copiii săi.

2.The World of the Married şi Doctor Foster

Până acum doar şase ani, sud-coreenii se confruntau cu până la doi ani de închisoare dacă își înșelau partenerul. The World of the Married este remakul serialului de la BBC “Doctor Foster”. În ambele seriale este vorba despre povestea unui medic de familie a cărui viață se dezvăluie după ce a descoperit că soțul ei are o aventură. În timp ce versiunea sud-coreeană este în mare parte fidelă originalului britanic – de la părul misterios incriminator găsit pe o eșarfă până la implicarea unui criminal mic – aceasta prezintă câteva ajustări care reflectă spre ce vrea să scoată în evidență, inclusiv scene ce arată mărirea diviziunii sociale și a inegalității de gen.

3.Kdrama Life on Mars şi serialul UK Life on Mars

Această kdramă este bazată pe originalul serial din 2006 BBC TV Life on Mars. Povestea kdramei se învârte în jurul unui polițist care este implicat într-un accident în timp ce urmărea un criminal în serie în 2018. Când își recapătă cunoștința, se regăsește în 1988. Întrebându-se dacă visează, devine extrem de confuz, de parcă ar fi aterizat pe un planetă diferită – precum Marte. Serialul s-a bazat pe conceptul de bază al unui polițist modern „trimis înapoi în timp” și a fost destinat să ofere pur și simplu o explorare a modului în care ar putea ajunge, mai ales atunci când vine vorba de interacțiunea cu cazuri despre care are cunoștințe viitoare.

4.Kdrama Entourage şi Showul Tv American Entourage

Entourage, drama coreeană din 2016, este un remake al omologului său american de succes. Dar, spre deosebire de acesta din urmă, pare să treacă fără prea multă atenție în Coreea de Sud. Povestea urmărește un actor în creștere și anturajul său, format din cei mai buni prieteni ai săi din adolescență și un CEO gelos al unei companii de management. Împreună navighează prin industria de divertisment, savurând toate avantajele pe parcurs.

5.Kdrama The Good Wife şi serialul american The Good Wife

The Good Wife este un remake coreean al seriei de televiziune americane cu același titlu care a fost difuzat la CBS din 2009 până în 2016. Spune povestea unei soții politiciene care stă alături de soțul ei infidel la o conferință de presă în timpul unui scandal și arată cum ea, femeia complicată din spatele rolului public, își reia cariera de avocat după ce soțul ei este trimis în închisoare.

6.Kdrama Criminal Mind şi serialul american Criminal Minds

În urma dramelor americane „The Good Wife” și „Entourage”, „Criminal Minds” a fost refăcută acum într-un serial coreean, cu Lee Joon Gi, Moon Chae Won și Son Hyun Joo în rolurile principale. Drama, creată de Jeff Davis, se învârte în jurul unei echipe de profilatori FBI care prind infractori studiindu-le comportamentele și profilându-i.

7.Kdrama Suits şi serialul Suits USA

Suits (Coreea) este adaptarea coreeană din 2018 a hitului American Series Suits, care a început să fie difuzat în 2011. Atât Suits american, cât și cel coreean este o dramă legală. E o poveste despre un avocat as dintr-o firmă de avocatură de top care ajunge să angajeze un colegiu de geniu în calitate de asociat legal, în ciuda faptului că nu are licență pentru a lucra ca avocat.

Care dintre ele le-ați văzut? Sau care a-ți vrea să le vedeți? V-au plăcut mai mult cele străine sau cele coreene?

Despre autoarea articolului

Mă numesc Luminița Alecsă, sunt elevă și sunt pasionată de Coreea de Sud. Ascult kpop și vizionez k-drame zilnic. Cred că în viață ar trebui să facem ceea ce ne place,că așa  vom trăi bine.

***

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP și K-Drama.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *