Cel mai frumos moment din viața mea de fan a fost când mi-am văzut preferații, GOT7, la Paris / Oana, Fani Coreea

Astăzi, la rubrica Fani Coreea, o cunoaștem pe Oana, sau pe numele coreean 윤슬 Yunseul. Ea este pasionată de K-Pop, are un canal de YouTube unde postează coveruri ale pieselor preferate, iar în 2016 a participat la Romania Kpop Cover Contest (KCC) și a câștigat locul II. De asemenea, studiază limba coreeană la facultate. Citiți povestea mai jos și nu uitați că dacă doriți să vă public povestea pe site, îmi puteți trimite mail la adresa ene.luisa@gmail.com.

***

Sunt Oana, sau pe numele coreean (the one my korean teacher uses to call me) 윤슬 Yunseul.

Eu una sunt îndrăgostită de muzică, e ceva extrem de reprezentativ mie și ceva la care nu cred că pot renunța vreodată, iar pentru mine KPOP-ul a fost un fel de.. revelație divină ㅎㅎ Adică nici nu cred că este nevoie să menționez mai mult, cei care ascultă de ceva vreme (chiar și micii începători) înțeleg exact la ce mă refer.

Totul a început undeva la finalul lui 2015 când pe Facebook tot vedeam postări distribuite cu o grămaaaadă de grupuri KPOP, pe care evident nu le cunoșteam. Pe măsură ce tot dădeam de postările respective și interesul meu față de ele a crescut până când am și ajuns să ascult. Primii artiști pe care i-am ascultat au fost BTS, Seventeen, GOT7 si IU.
Piesele în sine au fost oarecum un șoc cultural și asta pentru că la noi în țară, nici muzical nici vizual vorbind, nu se practică așa ceva. În trecut da, cu mulți ani în urmă, dar s-a cam renunțat la asta.

Iar tot, efectiv tot m-a cucerit. Începusem să ascult din ce în ce mai mult, mai multe melodii, mai multe grupuri, învățasem încet încet cum stă treaba cu sistemul de acolo, cu industria lor, iar asta m-a fascinat total.
 

Și așa am ajuns la primul meu concurs, Romania Kpop Cover Contest (KCC) 2016 la care câștigasem locul II. A fost o experiență minunată, care până la urmă mi-a deschis un micuț drumuleț în comunitatea noastră. Mi-am făcut o grămadă de prieteni de atunci cu care încă vorbesc și cu care mă văd de fiecare dată când trec prin capitală.

Așa în fiecare an, am participat la fiecare concurs, la fiecare eveniment la care am fost invitată. În 2017 am luat locul I la KCC organizat de Kompas și la K-Festival organizat de Ambasada, în 2018 două locuri III, în 2019 doua locuri II. Cel mai important contest pentru mine a fost K-World Festival și asta pentru că am participat cu o piesă dragă mie, Miracle de la GOT7, a cărei mesaj se pare că a ajuns și la public. Deși a câștigat altcineva, nu o să uit niciodată cum publicul îmi spunea numele înainte de anunțarea câștigătoarei.
În 2017 am fost invitată la un eveniment foarte important International Women Association, unde am avut plăcerea să fiu de partea Coreei de Sud și evident să o reprezint cu un moment artistic, iar în 2018 și 2019 prezența mea la Asia Fest a fost nelipsită.


Într-un final mi-am deschis și un canal de YouTube pentru covere și nu numai! Am început recent să creez alt content decât cel pe care îl doream inițial, skincare, makeup, câteodată și fashion – evident coreean. Canalul are chiar numele meu: Oana 오아나  Sincer, coverul meu favorit este cel de la Hwasa – Maria. Dar cel de care sunt cel mai mândră este cel de la GOT7 – You Calling My Name, la care am avut și îndrumarea unuia din producătorii grupului!

Am și un alt cont de Instagram pe lângă cel personal (@oanaxholic) pe care postez o grămaaadă de mici covere: @flowerbbeom.

Cel mai frumos moment din viața mea de fan totuși, a fost in 2019, 19 octombrie 2019 mai exact, când mi-am văzut pentru a doua oară preferații, GOT7, la Paris. Eu și cea mai bună prietenă a mea, Michelle, am avut bilete VIP chiar în fața scenei. Chiar cred că mi-am epuizat tot norocul anului respectiv atunci. Tot concertul am avut interacțiuni cu băieții, iar hi-touch-ul a fost impecabil. Jackson totuși a fost highlight-ul serii, când a coborât cumva în fața acelei beriere să ‘discute’ cu fanii.

Toata pasiunea și iubirea asta clar nu se rezumă doar la KPOP. Arta m-a condus spre cultura de care m-am îndrăgostit în prima secundă. Astfel am început să studiez coreeana singură până să ajung la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine unde o studiez oficial.

***

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP și K-Drama.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *