Cum m-a ajutat KPOP-ul să trec peste cea mai grea perioadă din viața mea/ Fani Coreea

Astăzi, la rubrica Fani Coreea, o cunoaștem pe Maddie, o tânără frumoasă care spune că muzica K-Pop a ajutat-o să treacă peste cea mai grea perioadă din viața ei. I-a dat încredere în ea, a ajutat-o să se iubească pe ea însăși mai mult, să fie mult mai deschisă și să își facă prieteni. O poveste tare frumoasă și emoționantă, care ne arată că muzica și arta au puteri vindecătoare. Citiți povestea mai jos și nu uitați că dacă doriți să vă public povestea pe site, îmi puteți trimite mail la adresa ene.luisa@gmail.com.

***

Numele meu e Mădălina dar prietenii mi se adresează cu Maddie. Povestea mea are suișuri si coborâșuri, deci eu zic să o luăm de la început când am auzit eu prima oară de k-pop. Asta era prin 2014, am auzit de la o prietenă, dar nu i-am dat atenție, apoi prin 2018 am dat de o melodie de la BTS numită DNA, cred că am ascultat-o de câteva ori dar am uitat rapid de ea. Apoi, mai târziu în același an, am văzut un video cu Namjoon vorbind la United Nations în campania lor Love Myself cu UNICEF și deși nu eram fană, mi-a plăcut enorm ce a spus.

“Tell me your story. I want to hear your voice, and I want to hear your conviction. No matter who you are, where you’re from, your skin color, your gender identity: speak yourself”.  Iar cuvintele astea mi-au rămas în cap,iar de aici am început să fiu cu ochi pe ei un pic dar tot nu mă aventurasem încă în lumea kpop-ului.

Un an jumătate mai târziu, august 2019,  mi s-a întâmplat o problemă gravă, numită epifizioliză bilaterală (mai simplu, îți sar picioarele din șolduri, efectiv având picioare strâmbe ca-n desene) și din cauza asta, nu mă puteam mișca, deci o perioadă lungăăăă de timp am fost nevoită să stau la pat. Băieții aceștia de care nu mai auzisem nimic de ei, scoseseră o melodia numită Boy with Luv, și mi-a plăcut enorm, o ascultam foarte des, iar ei mi se păreau super drăguți. În octombrie 2019, apăruse Make it right ft Lauv (alt artist preferat de al meu) și de aici mă decisesem să încep să le învăț numele că doar voiam să știu la cine mă uit că mulți dintre ei îmi atrăgeau privirea (the maknae line : )) ). Aici era cu o lună înainte de prima operație, super tristă și neavând niciun prieten, pentru că la greu cam toți te lasă. Asta că am început să mă uit la mv-uri lor și videoclipurile lor amuzante si din fata tristă și singură, am ajuns să am mai multă încredere în mine, să mă iubesc pe mine însumi mai mult și să fiu mult mai deschisă și extrovertită decât fata introvertită și singură.

Acum în 2021, sunt bine, ambele operații făcute, aproximativ din nou, sunt un om normal iar cu ajutorul lor, am întâlnit-o pe prietena mea cea mai bună și de asemenea mi-am făcut alți prieteni minunați și mi-au deschis ochii către o lume mai colorată și primitoare decât cea pe care o știam. Ei sunt mereu într-un loc special în inima mea. De asemenea, ascult și alte trupe: Stray Kids, TXT, NCT, The Boyz, Ateez. 

Iar în lumea k-dramelor eram de ceva timp, mă uitam când eram mică la Giuvaierului Palatului și era unul din serialele mele preferate, mereu așteptam să se facă ora să mă uit la el. Mă mai uitam așa random la seriale dar tot când am început să ascult k-pop, am început să mă aventurez și mai mult în aceste seriale minunate. Eu fiind o romantică incurabilă, e unul din lucrurile care mă fac fericită și mă face să cred că probabil sufletele pereche și acest fel de iubire există. Sunt mai romantice și amuzante decât cele americane, ceea ce un plus pentru mine. Daca ar fi să aleg câteva preferate, ar fi: Weightlifting Fairy Kim Bok Joo, Romance is a Bonus Book și True Beauty.

Mi-ar plăcea enorm să vizitez  Coreea cândva în viața asta, pentru că mi se pare o țară foarte frumoasă cu o cultură la fel de frumoasă. Tocmai de aceea am început să învăț coreeană pentru a putea ține o conversație cât de cât okay cu un nativ și pentru a mă descurca prin împrejurimi când mă voi duce și pentru a înțelege muzica mai bine. Deși aceasta se simte cu inima deoarece muzica e limbaj universal și nu ține cont de limba pe care o vorbești. Încă nu am ajuns la nivelul acela, dar o să încerc până reușesc.

Cam aceasta a fost povestea mea, puțin cam trista dar cu un final fericit. M-a ajutat să mă schimb într-un detriment de 180 de grade și percepția mea legată de tot ce se întâmplă în jurul meu. Am încercat să vă spun povestea mea pe cât de scurt am putut. Vă urez o zi minunată!

*****

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP și K-Drama.

🎉 GIVEAWAY! V-am pregătit un cadou: un pachet cu 4 produse coreene. Cartea ‘Fluent Korean from K-POP and K-Drama’, cartea ‘Best Tales of Korea’, de Korean Unnie, cartea manwa ‘Bride of The Water God’, care a fost ecranizata si un lantisor de argint suflat cu aur alb. ♥️ Detalii despre cum puteti participa gasiti in video! Succes! 🙂

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *