Am facut pastă dulce de fasole ca în serialele coreene, uite aici rețeta

După atât de multe seriale în care toți actorii păreau să iubească dulciurile cu pastă de fasole dulce am tot zis că trebuie să încerc acest faimos Sweet Bean Paste. Dar nu a venit niciodată momentul, până când am găsit căutând cărți cu autori asiatici o carte ce se cheamă Sweet Bean Paste (Pastă dulce de fasole). Cartea este scrisă de un autor japonez, Durian Sukegawa, și ecranizarea filmului se poate vedea pe HBO GO! Este o carte foarte frumoasă, ce îndeamnă la reflecție. Nu este o carte veselă dar e plină de speranță, despre puterea reparatorie a prieteniei, dar și despre importanța fiecarei vieți, oricât de mărunte. Cartea prezintă o prietenie neașteptată dintre o bătrânică mutilată de o boală din tinerețe, Tokue, și Sentaro, un fost pușcăriaș ce lucrează într-un magazin de dorayaki (clătite cu pastă de fasole dulce). Prietenia lor se naște în jurul acestei paste și în carte se prezintă pas cu pas rețeta așa că am considerat că toate semnele îmi spun să încerc să o fac si eu. Rețeta pentru pastă dulce de fasole e mai simplă decât îmi imaginam! Singurul lucru foarte important însă este că trebuie să luați fasole roșie azuki, nu se poate face la fel cu orice fel de fasole roșie. Eu am cumpărat fasolea de la Pravalia Bio.

Gășiți mai jos ingredientele pentru jumătate de bol de pastă.

Pasta este foarte dulce și nu cred că vreți să faceți mai mult, decât dacă ne strângem toți fanii Korea din România la o singură masă, atunci da, poate merită făcut mai mult. 🙂

Ingrediente:

O lingură de sare ( pentru a potența gustul)

Jumate de cană de fasole roșie

Jumătate de cană de zahăr

Dacă vreți să faceți mai mult puteți să faceți, important e să păstrați același raport de 1:1 între fasole și zahăr. Deci cât zahăr puneți, atâta și fasole.

Mod de Preparare:

Spălați fasolea bine apoi o puneți la foc mediu-mare într-o cratiță în care ați adăugat 2 căni jumătate de apă ( să fie de cel puțîn 4 ori mai multă apă decât fasole).

Când fasolea dă în clocot aruncați apa, puneți apă nouă în cratiță și așteptați dinou să dea în clocot. Repetați același procedeu o dată sau de două ori.

Când a dat în clocot a 2 sau 3a oară, o puneți la foc mediu-jos aragazul și lăsăți fasolea să se fiarbă încă o oră jumătate, două. Depinde și de aragazul fiecăruia, eu de exemplu am pus focul prea încet și a trebuit să le țîn vreo două ore și 15 minute.

Daca puneți un bob între degete și strivindu-l se face pastă înseamnă că fasolea e gata. În acel moment, aruncați apa rămasă, și la foc mic adaugați peste fasole zahărul puțin câte puțin amestecând continuu.

Amestecați la foc mic până când zahărul s-a incorporat complet în fasole și pasta s-a făcut mai solidă (dacă dați cu lingura de lemn pe fundul cratiței ar trebui să se formeaze o cărare).

Opriți aragazul și folosiți un tocător de cartofi, sau un blender (depinde cât de fină vreți să fie) pentru a omogeniza pasta. Pasta o puteți mânca pe pâine, pe clătite sau să faceți brioșe la cuptor pe care să le umpleți cu ea.

Poftă bună!

좋은 성향

joh-eun seonghyang!

PS: Trebuie să recunosc că nu am avut curajul să o gust din prima, l-am rugat pe soțul meu să o facă! A spus că are gust de o pastă dulce, consistența ca la Nutella sau untul de arahide! Nu iți dai seama că e făcută din fasole! Am gustat și eu pe pâine după și mi-a plăcut! Cred însă că sunt excepționale cu brioșe sau cu clătite! voi încerca sigur!

Facebook Comments

About the author

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *