Chief Detective 1958: Lee Je-hoon joacă rolul iubitului polițist clasic într-un prequel distractiv și nostalgic

Distribuție principală: Lee Je-hoon, Lee Dong-hwi, Choi Woo-sung, Yoon Hyun-soo, Seo Eun-soo

Reîntoarcerea lui Lee Je-hoon pe ecrane ni-l prezintă ca pe unul dintre cele mai îndrăgite personaje TV din Coreea de Sud. Creat de Park Jae-beom (Vincenzo,The Fiery Priest) și regizat de Kim Sung-soon (Confidential Assignment), Chief Detective 1958 este un serial coreean în 10 părți, fiind un prequel pentru lunga și îndrăgita serie Chief Inspector, care a difuzat aproape 900 de episoade între 1971 și 1989.

În timp ce fanii conținutului coreean modern este posibil să nu fi văzut seria originală, ei ar putea recunoaște melodia tematică a creditelor de deschidere, deoarece a apărut în mod proeminent în drama clasică a lui Bong Joon-ho Memories of Murder (2003).

O legătură suplimentară cu acest nou prequel cu progenitorul său este deschiderea actuală a serialului, care îl prezintă pe starul original Choi Bool-am reluând rolul său de detectivul acum pensionat Park Yeong-han.

Lee apare pentru prima dată pe ecran ca nepotul detectivului pensionar, care i-a călcat pe urme în profesie.

Seria călătorește apoi până la peisajul noroios de la periferia Seulului, în 1958. Lee este acum mult mai tânărul detectiv Park, înfășurat în zdrențe în timp ce merge sub acoperire pentru a depista niște hoți de vaci la o piață de vite.

Se îndreaptă spre o sală de jocuri de noroc din curte și se așează să joace o mână cu niște domni care poartă costume și pantofi albi din piele. El îi dezvăluie rapid pe hoți și este lăudat de căpitanul districtului său pitoresc de provincie.

Succesul lui Yeong-han îi câștigă un transfer și astfel acesta își face bagajele pentru marele oraș. Reputația sa de investigator dornic de acțiune îl precede, dar Yeong-han nu este genul care să se lase ușor. El dă înapoi mai bine decât primește și, în scurt timp, noii săi colegi de la oraș învață să nu se încurce cu el.

Yeong-han câștigă, de asemenea, admirația noului său căpitan, Yu Dae-cheon (Choi Deok-moon), când îl arestează pe criminalul Viper.

Lucrul pentru care idealistul Yeong-han nu este pregătit, totuși, este corupția din departament. Viper este aproape imediat eliberat, iar Yeong-han află în curând că majoritatea colegilor săi detectivi primesc mită.

Din fericire pentru Yeong-han, el nu este complet singur. Există căpitanul său cinstit, a cărui pasiune pentru dreptate este trezită de noul său membru de echipă, și, de asemenea, detectivul proscris „Câinele nebun” Kim Sang-sun (Lee Dong-hwi, Reply 1988 ).

Pe parcursul primelor episoade, Yeong-han alcătuiește o nouă echipă de polițiști cinstiți, care este completată cu Jo Gyeong-hwan (Choi Woo-sung, My Roommate Is a Gumiho ), un portar de stradă robust care se ceartă frecvent cu gangsterii, și Seo Ho-jeong (Yoon Hyun-soo, A Good Day to Be a Dog ), un student strălucit dintr-o familie bogată, care se opune dorinței tatălui său de a se alătura echipajului.

Yeong-han primește ajutor și de la fermecătoarea vânzătoare de cărți Lee Hye-ju (Seo Eun-soo, The Witch: Part 2. The Other One ), sugerând o poveste de dragoste în viitorul seriei.

Deși show-ul încă nu a explicat de unde își obține Yeong-han abilitățile de investigare stelare, știm că semințele idealismului au fost plantate de către tatăl său. Tatăl său îi spunea că „a trăi în această lume este ca și cum ai bea alcool. Trebuie să filtrezi impuritățile.”

Cei care care își amintesc de seria originală vor fi încântați de întoarcerea lui Detective Park, în timp ce alții ar putea simți că are puține în comun cu originalul. Între timp, a nu fi familiarizat cu originalul nu este în niciun caz un impediment pentru a te bucura de această dramă plină de viață, pătrunsă într-un sentiment molipsitor de nostalgie.

Lee și co-starurile sale sunt o plăcere de urmărit în timp ce luptă împotriva crimei, iar detaliile captivante ale producției sunt bine redate.

Chief Detective 1958 este difuzat pe Disney+.

SURSA

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană. Ne puteți urmări și pe contul de Instagram sau Facebook.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *