ATEEZ, LE SSERAFIM și The Rose vor cânta la Coachella în 2024

Pentru iubitorii de muzică, Coachella este un element de top. Și pentru artiști, este cu siguranță un vis să cânte pe scena principală. Înființat în 1999, festivalul anual de muzică se desfășoară timp de două săptămâni și găzduiește aproximativ 300.000 de participanți în fiecare an, potrivit Korea Herald. Fun fact: deoarece are loc la Empire Polo Club din Indio, California (în special, în Valea Coachella din deșertul Colorado), numele complet este de fapt Coachella Valley Music and Arts Festival.

Așa că, desigur, este întotdeauna mare lucru când artistul tău preferat este inclus în line-up. Dacă sunteți fan K-pop, atunci urmăriți Coachella 2024 pentru că ATEEZ, LE SSERAFIM și The Rose își  vor aduce muzica în deșert în aprilie.

Toți artiștii K-Pop care au cântat la Coachella

Coachella 2011 – EE

Duo-ul de electronică sud-coreean EE  au fost primul grup de muzică coreeană care a luat parte la festivalul de muzică Coachella și au fost incluși în programul Zilei de sâmbătă, 16 aprilie 2011. „Grupul de performanță totală” este alcătuit  din cuplu căsătorit Lee Hyun Joon (Big E) și Lee Yun Joung (Little E).

EE a făcut parte din gama Coachella 2011
COACHELLA

Coachella 2016 – Epik High

TabloMithra Jin și DJ Tukutz și-au adus trupa hip-hop în deșert în 2016, mai exact, ziua 3 a primului weekend în cortul „Sahara”. Epik High a devenit primul grup K-pop care a cântat la Coachella și a pregătit un set de melodii despre care credeau că vor atrage mulțimea, care includeau hituri precum „Born Hater” și „Kill This Love”.

Coachella 2019 – BLACKPINK, HYUKOH, Jambinai

BLACKPINK a devenit primul grup de fete K-pop care a cântat la Coachella. Mulțimea a cântat melodiile lor (au interpretat 13 melodii  într-un set care a durat puțin peste 50 de minute), iar fetele și-au împărtășit cu bucurie momentele de neuitat pe rețelele de socializare.

Trupa indie HYUKOH  și trupa rock Jambinai au fost, de asemenea, invitate la Coachella în același an. HYUKOH a cântat duminica (14 și 21 aprilie), în timp ce Jambinai a completat programul K-Pop al festivalului cântând sâmbăta (13 și 20 aprilie).

BLACKPINK, HYUKOH, Jambinai au făcut parte din lineup-ul pentru Coachella 2019
COACHELLA

Coachella 2020 – BIGBANG, Epik High

Ca urmare a pandemiei, Coachella 2020 a fost anulat. Din păcate, Epik High era programată să facă o întoarcere triumfală la festivalul de muzică din deșert pe 12 și 19 aprilie. Grupul de băieți K-pop din a doua generație, BIGBANG,  a fost inclus și în gama Coachella 2020 , iar VIP-urile (fandom-ul lui BIGBANG) au rămas cu inima zdrobită din cauza unei alte oportunități ratate. După încheierea stagiului militar al membrilor, aceștia urmau să urce pe scenă pe 10 și 17 aprilie.

BIGBANG a făcut parte din gama Coachella 2020
COACHELLA

Coachella 2022 – 2NE1, Epik High, BIBI, Jackson Wang, aespa

Primul weekend al Coachella 2022 a devenit un veritabil festival K-pop. Grupul de fete din a doua generație 2NE1 a cântat la Coachella ca un cvartet complet pentru prima dată în șase ani, împlinindu-și visul mult așteptat al Blackjacks (fandom-ul lui 2NE1). CL a urcat pe scenă pentru momentul ei solo,  înainte ca colegii săi Dara, Bom și  Minzy să facă o revenire 2NE1 alături de ea. Aceasta a fost prima reuniune completă de grup de la premiile MAMA din 2015!

La șase ani după debutul lor la Coachella, Epik High a devenit primul grup coreean care a fost invitat din nou. Au concertat și în al doilea weekendul!

Datorită companiei muzicale 88rising, mai multe nume mari din scena K-Pop au avut șansa să urce pe scenă. Cântăreața – compozitoare BIBI  a uimit mulțimea cu carisma ei pe scenă. Rapperul iconic Yoon Mirae a urcat pe scenă alături de BIBI pentru a interpreta hitul „The Weekend!” Participanții au fost, de asemenea, uimiți de Jackson Wang. Membrul GOT7 a făcut istorie ca primul muzician chinez  care a cântat pe scena principală Coachella!

Grupul de fete K-pop de a patra generație aespa  și-a făcut debutul live în SUA pe 23 aprilie (al doilea weekend) și a interpretat cinci piese: „aenergy”, „Black Mamba”, „Savage” și „Next Level”. De asemenea, ei au surprins fanii în timpul setului lor live, lansând o piesă nou-nouță, nelansată, numită „Life’s Too Short”.

2NE1, Epik High, BIBI, Jackson Wang, aespa au făcut parte din gama Coachella 2022
COACHELLA

Coachella 2023 – BLACKPINK, Jackson Wang, DPR LIVE + DPR IAN, Loren

Într-un moment istoric, BLACKPINK a devenit primul grup de K-pop care a fost cap de afiș al legendarului festival de muzică. Cântând în ambele weekend-uri (15 aprilie și 22 aprilie), fiecare membru a avut momentul său solo. Jennie a început cu „You And Me”, urmată de interpretarea de către Jisoo a single-ului ei recent lansat, „Flower”. Apoi confetti au zburat peste mulțime, în timp ce Rosé a cântat „On the Ground”, iar Lisa și-a arătat abilitățile de rap prin „Money”, preferatul fanilor.

Primul artist chinez care a cântat la Coachella timp de doi ani consecutivi, Jackson Wang a avut câteva momente emblematice în timpul revenirii sale la festivalul de muzică. A interpretat un remix al piesei „Left and Right” de la  XG împreună cu Ciara și a uimit publicul cu o pauză de dans senzuală în timpul scenei sale „Magic Man”.

Rapperul  DPR LIVE  și cântărețul  DPR IAN, parte a colectivului de muzică coreeană  Dream Perfect Regime, format din 9 membri, au cântat în fața unei mulțimi înfățișate duminică, 16 aprilie. Artistul coreean de alt-rock  Loren  a urcat și el pe scena festivalului de muzică în ziua a 3-a.

BLACKPINK a fost un cap de afiș pentru gama Coachella 2023, care a inclus și Jackson Wang, DPR LIVE + DPR IAN
COACHELLA

Coachella 2024 – ATEEZ, LE SSERAFIM și The Rose

Potrivit programului Coachella 2024, ATEEZ va concerta pe 12 și 19 aprilie. Între timp, LE SSERAFIM urmează să cânte pe 13 și 20 aprilie, alăturându-se lui Tyler, The Creator în lineup. Trupa coreeană de indie rock The Rose va cânta pe 14 și 21 aprilie, cu Doja Cat comandând scena principală.

ATEEZ, LE SSERAFIM și The Rose fac parte din lineup-ul pentru Coachella 2024
COACHELLA

SURSA

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană. Ne puteți urmări și pe contul de Instagram sau Facebook.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *