Cele mai bune 15 drame K-drame despre liceu din toate timpurile, de la Dream High și Boys Over Flowers la Twenty-Five Twenty-One

Unul dintre pilonii peisajului serialelor coreene este drama de liceu. Serialele romantice pentru adolescenți, cu triunghiuri amoroase din abundență, precum Boys Over Flowers, au ajutat la popularizarea valului coreean, iar de-a lungul anilor genul a devenit mai complex, cu mai multe variații interesante, mai ales acum, în era streamingului. Pentru mulți dintre fanii kdramas, aceste seriale au reprezentat poarta către minunata lume coreeană. Iată un clasament al celor mai bune 15 drame K-drame de liceu, de la seriale mai vechi, iconice, până la unele lansate în ultimii ani.

15. Love Alarm

Distribuția principală: Kim So-hyun, Song Kang, Jung Ga-ram

Bazat pe webtoon-ul extrem de popular cu același nume, Love Alarm a fost unul dintre primele succese de dramă coreeană pentru Netflix. Show-ul adaugă la lumea deja intensă a romantismului adolescentin cu conceptul său fantastic al unei aplicații de întâlniri care îți spune dacă cineva din apropierea ta simte ceva pentru tine.

Acest lucru aruncă o elevă de liceu într-un triunghi epic de iubire cu doi prieteni chipeși din medii sociale foarte diferite.

Distribuție principală: Ong Seong-wu, Kim Hyang-gi, Shin Seung-ho, Kang Ki-young

Evaluare de vârf Nielsen: 17,9 la sută

14. Dream High

Foarte popular printre adolescenți și, probabil, mai faimos pentru melodiile sale decât pentru poveste, Dream High este un clasic al dramei de liceu, despre șase elevi care visează să devină idoli K-pop.

Show-ul distribuie în mod remarcabil mai mulți idoli K-pop reali, printre care Bae Suzy (fostă membră a trupei de fete Miss A), Ok Taec-yeon de la trupa de băieți 2pm și Lee Ji-eun (cunoscută și sub numele de IU), în primele sau cele de-al doilea rol pe ecran. Toți au devenit ulterior stele majore ale dramelor coreene.

Distribuție principală: Bae Suzy, Ok Taec-yeon, Kim Soo-hyun, Lee Ji-eun

Evaluare de vârf Nielsen: 3,9 la sută

13. At Eighteen

Forțat să se transfere pentru ceva ce nu a făcut, un tânăr se înscrie la un nou liceu, unde devine foarte marginalizat. Acolo, el întâlnește o elevă de top care se simte asuprită de ambițiile mamei ei și un președinte de clasă care privește pe toată lumea de sus în timp ce își maschează proprii demoni.

At Eighteen este o poveste emoționantă despre adolescenți care încearcă să dea un sens așteptărilor puse asupra lor la o vârstă crucială.

12. School 2017

Distribuția principală: Kim Se-jeong, Kim Jung-hyun, Jang Dong-yoon

Evaluare de vârf Nielsen: 5,9 la sută

Prima, dar cu siguranță nu ultima intrare de pe această listă din seria de antologie School, care a difuzat opt ​​versiuni de la debutul său din 1999.

School 2017 urmărește o fată care visează să fie artistă webtoon și care este prinsă în căutarea unui băiat misterios la școala ei. De asemenea, ea se confruntă cu presiunile școlii în timp ce își găsește timp să se lase prinsă într-un triunghi amoros.

11. Hello My Teacher

Distribuție principală: Gong Hyo-jin, Gong Yoo

Evaluare de vârf Nielsen: 15,9 la sută

Această dramă din 2005, cunoscută și sub numele de Biscuit Teacher și Star Candy, îi prezintă pe Gong Hyo-jin și Gong Yoo ca profesor și elev cu probleme la aceeași școală.

Disperată pentru un loc de muncă la vechea ei școală, unde speră să se apropie de profesorul de care obișnuia să fie îndrăgostit, Na Bo-ri acceptă un post care îi cere să-l țină în frâu pe elevul indisciplinat Park Tae-in.

Tae-in îi joacă constant feste lui Bo-ri, dar cu timpul sentimentele lui pentru ea iau o turnură surprinzătoare.

10. Boys Over Flowers

Distribuția principală: Lee Min-ho, Ku Hye-sun, Kim Bum

Evaluare de vârf Nielsen: 32,9 la sută

Un fenomen cultural în Asia la lansare, Boys Over Flowers a fost serialul coreean care l-a cimentat pe Lee Min-ho ca vedetă.

El apare ca liderul F4, cel mai elitist grup dintr-o școală prestigioasă, care se lasă prins într-un scandal de bullying. Când o fată, interpretată de Ku Hye-sun, face față hărțuirii sale, el o chinuie mai întâi înainte de a se îndrăgosti în cele din urmă de ea.

9. True Beauty

Distribuția principală: Moon Ga-young, Cha Eun-woo, Hwang In-youp

Evaluare de vârf Nielsen: 4,6 la sută

Inspirată dintr-un webtoon popular, True Beauty o prezintă pe Moon Ga-young ca o elevă de liceu care a fost agresată la ultima ei școală. Ea devine expertă în machiaj și își schimbă complet aspectul atunci când se transferă la o nouă școală.

Acolo devine frumoasa balului și îi face rapid pe băieții din școală să se luptă pentru afecțiunile ei – dar trecutul ei o ajunge curând din urmă.

8. Who Are You: School 2015

Distribuția principală: Kim So-hyun, Nam Joo-hyuk, Yook Sung-jae

Evaluare de vârf Nielsen: 8,2 la sută

Un alt sezon din seria SchoolWho Are You îl prezintă pe Kim So-hyun jucând gemeni identici care sunt separați la o vârstă fragedă și acum trăiesc vieți diferite; Eun-bi duce o viață grea la un orfelinat, în timp ce Eun-byul excelează la o școală prestigioasă.

7. The Heirs

Distribuția principală: Lee Min-ho, Park Shin-hye, Kim Woo-bin

Evaluare de vârf Nielsen: 25,6 la sută

Lee Min-ho joacă rolul moștenitorului unui chaebol, o corporație coreeană deținută de o familie, iar acțiunea se petrece la un liceu prestigios, în acest serial de succes. The Heirs atinge toate clișeele romantice pentru adolescenți la care ai putea spera și prezintă una dintre cele mai uluitoare distribuții ale oricărei emisiuni TV coreene.Pe lângă liderii show-urilor Lee, 

Park Shin-hye și Kim Woo-bin, serialul îi are și pe Krystal Jung (din trupa de fete f(x)), membru al trupei ZE:A , Park Hyung-sik , Kang Ha-neul și Kim Jin-won, printre mulți alții.

6. Weak Hero Class

Distribuția principală: Park Ji-hoon, Choi Hyun-wook, Hong Kyung

Ieșind dintr-o listă dominată de romance, seria Wavve Original Weak Hero Class este o poveste înflăcărată a trei adolescenți de liceu forțați să se descurce singuri împotriva bătăușilor școlii lor.

Un elev de top își folosește inteligența pentru a se apăra, dar când devine ținta unui bătăuș, învață să-și folosească pumnii și în curând își unește forțele cu alți doi.

Scenele de luptă sunt intense, dar alianțele de slalom ale prietenilor sunt la fel de captivante. Sezonul doi urmează să apară anul viitor.

5. Reply 1997

Distribuție principală: Jung Eun-ji, Seo In-guk, Lee Seo-eon, Shin So-yul

Evaluare de vârf Nielsen: 7,6 la sută

Prima parte din seria de antologie Reply, foarte populară, Reply 1997 se concentrează pe o elevă de liceu din 1997, care idolizează trupa K-pop HOT și pe cei cinci colegi de clasă ai ei.

Amplasat în Busan, spectacolul adaugă un dialect plin de culoare cocktail-ului său de romantism tineresc și probleme personale și academice.

A fost unul dintre hiturile originale ale canalelor coreene de cablu (a fost difuzat pe tvN) și a fost unul dintre instigatorii tendinței „retro” care a văzut cultura deceniilor coreene trecute revenind în centrul atenției.

4. Extracurricular

Distribuția principală: Kim Dong-hee, Park Ju-hyun, Jung Da-bin și Nam Yoon-su

Această dramă întunecată de liceu de la Netflix se concentrează pe un tânăr întreprinzător care lucrează în secret ca proxenet online pentru prostituate minore ilegale.

Folosind porecla „Unchiul”, el oferă protecție lucrătorilor sexuali vulnerabili, care includ unul dintre colegii săi de clasă, deși ea nu este conștientă de identitatea lui.

Spectacolul a fost lăudat pentru că a aruncat o lumină asupra colțurilor mai întunecate ale criminalității juvenile din societatea coreeană contemporană.

3. Extraordinary You

Distribuția principală: Kim Hye-yoon, Rowoon

Evaluare de vârf Nielsen: 4,1 la sută

Această cofecție minunată prezintă o elevă de liceu care descoperă într-o zi că este de fapt un personaj existent într-o carte de benzi desenate.

Ea încearcă să se desprindă de voința scriitorului poveștii sale, deși este blocată de clișeele scrise în personajul ei, cum ar fi starea inimii ei.

Tandru, plin de viață și în conștientizare cu genul pe care îl folosește cu dragoste, Extraordinary You este una dintre cele mai bune romanțe pentru adolescenți.

2. School 2013

Distribuția principală: Lee Jong-suk, Kim Woo-bin, Jang Na-ra, Daniel Choi

Evaluare de vârf Nielsen: 15,8%.

Cel mai bun dintre sezoanele School este clasa din 2013, în care doi profesori cu filosofii de predare opuse gestionează un grup dur de copii. Cu o distribuție stelară condusă de Lee Jong-suk și plină de bătăuși și emoții pasionate ale adolescenților, aceasta este o poveste clasică de liceu despre perseverență.

1. Twenty-Five Twenty-One

Distribuția principală: Kim Tae-ri, Nam Joo-hyuk, Bona, Choi Hyun-wook

Evaluare de vârf Nielsen: 11,5 la sută

Kim Tae-ri este o încântare ca studenta înflăcărată Na Hee-do, care se luptă cu dinți și unghii pentru a-și câștiga locul într-o echipă de scrimă. Nam Joo-hyuk este interesul ei amoros, un tânăr care studiază pentru a deveni jurnalist.Una dintre cele 

mai bune K-drame lansate în 2022 , Twenty-Five Twenty-One începe cu toți personajele sale de criza Fondului Monetar Internațional din Coreea din 1997 și se bazează pe fundația sa istorică cu emoție sinceră și un minunat simț al umorului.

SURSA

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *