LISA de la BLACKPINK devine primul act K-pop care va fi inclus ca icon în „Asia Hall of Fame”

Lisa de la BLACKPINK a făcut istorie, fiind inclusă în „Asian Hall of Fame”, o recunoaștere monumentală care îi subliniază statutul de artistă de talie mondială și o figură esențială în peisajul cultural. 

Includerea ei în acest cerc prestigios marchează o piatră de hotar semnificativă, deoarece ea este prima artistă K-pop care a fost onorată de la înființarea Hall of Fame în 2004, reflectând influența expansivă a artiștilor asiatici de pe tot globul. Cu această onoare, Lisa nu numai că își înalță țările natale, Thailanda și Coreea de Sud, dar se alătură și rândurilor unor artiști iluștri precum Freddie Mercury din formația rock emblematică „Queen”; și stimatul compozitor japonez Ryuichi Sakamoto. Recunoașterea ei anunță o nouă eră pentru Hall of Fame din Asia, celebrând diversitatea și dinamismul contribuțiilor artistice ale Asiei în lume.

Ascensiunea Lisei către celebritatea globală a fost absolut extraordinară, marcată de o serie de realizări inovatoare care au consacrat-o ferm ca o putere în industria muzicală. Debutul ei solo a făcut furori în întreaga lume, spărgând recorduri pe YouTube pentru cele mai multe vizionări în primele 24 de ore de la lansarea unui videoclip muzical și, în cele din urmă, devenind cel mai vizionat videoclip al anului. Pe Spotify, ea a făcut istorie ca prima artistă solo K-pop care a depășit un miliard de streamuri pentru o singură piesă, în timp ce albumul ei a câștigat titlul de cel mai ascultat album de către un artist solo K-pop de pe platformă.

Deși nu a mai lansat muzică nouă ca artist solo din 2021, popularitatea Lisei continuă să crească. Ascultătorii ei lunari de pe Spotify au depășit recent 9,34 milioane, arătând atractivitatea ei de durată. În plus, cântecul ei de succes „Money” rămâne pe drumul său spre a atinge un miliard de vizualizări pe YouTube, strângând un impresionant 923 de milioane de vizualizări până în prezent.

SURSA

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *