Top 5 premiere coreene la Festivalul Internațional de Film de la Busan din 2023

De la introducerea secțiunii „On Screen” în 2021, K-dramele au devenit din ce în ce mai importante la Festivalul Internațional de Film de la Busan (BIFF), cel mai mare eveniment anual de film din Asia, cu show-uri TV precum LTNS , Vigilante și A Bloody Lucky Day făcându-și premierele acolo în ultima săptămână.

Dar adevăratele descoperiri ale BIFF rămân filmele independente îndrăznețe care sunt proiectate.  Festivalul a fost de multă vreme o rampă de lansare importantă pentru talentul coreean – acum iconicul regizor Lee Chang-dong a fost prezentat la nivel internațional când Peppermint Candy a deschis cea de-a patra ediție în 1999, de exemplu.

Printre comorile găsite din programul din acest an, iată o listă cu cinci dintre favoritele care par să conducă industria cinematografică coreeană înspre viitor.

1. That Summer’s Lie

Sohn Hyun-lok se anunță un talent demn de urmărit în That Summer’s Lie, o poveste ironică despre emoții febrile ale adolescenților, fiind inclus la categoria New Currents.

O fată de liceu se întoarce la școală și își șochează profesorul cu temele ei – o relatare sinceră a vacanței ei de vară cu iubitul ei adolescent.

Profesorul încearcă să ajungă la adevăr, iar acțiunea filmului se mută între prezent și trecutul recent, când fata și iubitul ei au intrat cu nerăbdare în lumea adulților.

2. Concerning My Daughter

O mamă își primește fiica adultă (interpretată de Im Se-mi, The Worst of Evil ) înapoi în casa ei, dar este mai puțin fericită să cunoască persoana care i se alătură – partenerul ei de același sex, interpretat de Ha Yoon-kyung (Extraordinary Attorney Woo).

Mama este o îngrijitoare de bătrâni căreia îi pasă prea mult de femeia senilă pe care o îngrijește, dar când e singură acasă cu iubita fiicei sale, nu își poate ascunde amărăciunea și prejudecățile.

Concerning My Daughter este un debut puternic al regizorului Lee Mirang, care a lucrat anterior ca supraveghetor de scenariu la Poezia lui Lee Chang-dong .

3. House of the Seasons

Canalizând emoțiile expresive și estetica rafinată a clasicilor asiatici moderni, cum ar fi Still Walking de Koreeda Hirokazu și Yi Yi de Edward Yang, regizorul Oh Jung-min impresionează cu această poveste a unei familii rurale cu mai multe generații.

Pe parcursul a trei sezoane frumos redate, familia experimentează bucurie, frustrare și pierdere. Aflându-se prins între tradiție și modernitate, cel mai tânăr membru este forțat să-și asume noi responsabilități pe măsură ce timpul împinge familia în următoarea etapă.

Plină de compoziții atrăgătoare și spectacole naturaliste, House of the Seasons surprinde îmbrățișarea dulce-amăruie a familiei.

4. Yellow Door: ’90s Lo-Fi Film Club

Acest documentar fermecător despre clubul de film al cărui membru a fost regizorul Parasite Bong Joon-ho în timpul tinereții sale este cea mai recentă lucrare a realizatorului de documentare Lee Hyuk-rae, al cărui film premiat Sewing Sisters a debutat la Busan în 2020.

La 30 de ani de la sfârșitul filmului „Yellow Door”, Bong și colegii cinefili își amintesc despre timpul petrecut împreună, inclusiv atunci când Bong și-a prezentat primul film – animația stop-motion Looking for Paradise – pentru prima și singura dată.

Yellow Door: ’90s Lo-Fi Film Club este programat să apară pe Netflix pe 25 octombrie.

5. Work to Do

Park Hong-jun ne ghidează printr-un proces dificil de reducere a personalului la o companie de construcții navale, în debutul său captivant în dramă indie Work to Do.

Filmul lui Park explorează dificultățile morale ale managementului de mijloc prin ochii celui mai tânăr membru al echipei de resurse umane a companiei.

Tânărul angajat caută modalități eficiente de a gestiona disponibilizările, dar atunci când este prins între cele două părți, idealismul său se ciocnește rapid atât de circumstanțele personale, cât și de cele profesionale.

SURSA


Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană. Ne puteți urmări și pe contul de Instagram sau Facebook.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *