Formații coreene de a 4-a generație cărora ar trebui să le acordați atenție

Multe trupe K din a 2-a și a 3-a generație, precum FTISLAND, CNBLUE, TRAX, DAY6, N.Flying și The Rose, au lăsat o amprentă de neșters asupra industriei KPOP. Acum, a 4-a generație aduce un set proaspăt de trupe, cu farmecul lor distinctiv.

SURLUn cvartet care a început ca prieteni de liceu și și-a făcut debutul în 2018. S-au alăturat ulterior Happy Robot Records în 2019, muzica lor se caracterizează prin atmosfera liniștitoare. Ei au câștigat recent locul 2 în show-ul Great Seoul Invasion. Piesele recomandate includ „Snow”, „Dry Flower” și „Hot Air Balloon”.

Hoppipola

Numită după o melodie islandeză renumită, această trupă a câștigat recunoașterea ca câștigătoare a emisiunii de talente a trupei JTBC, Superband. Au debutat în 2019, oferind muzică profund emoționantă. După expirarea contractului lor în 2021, membrii continuă să se angajeze în proiecte solo. Cântece precum „Enough”, „Let’s!” și „Your Ocean” sunt de ascultat obligatoriu.


ONEWE

Cunoscuți anterior ca MAS 0094, au debutat din nou sub RBW Entertainment în 2019. Cu un sunet optimist, piesele lor s-ar putea integra perfect în orice film sau dramă. Piese precum „Rain to Be”, „Regulus” și „End of Spring” ies în evidență.

LUCY

Participanți la Superband, au debutat în 2020 sub Mystic Story. Muzica lor înălțătoare, centrată pe vioară, vorbește despre tinerețe și viața de zi cu zi. Piese precum „Flowering”, „PLAY” și „I Got U” sunt demne de remarcat.

Rolling Quartz

Singura trupă exclusiv feminină din a 4-a generație. Formată în 2019, inițial au fost două trupe separate, numite „Rolling Girlz” și „Rose Quartz”, dar mai târziu s-au fuzionat într-un singur grup numit „Rolling Quartz”. Trupa este formată din Jayoung, Iree, Hyunjung, Arem și Yeongeun. În timpul epocii lor timpurii pre-debut, au cântat de obicei în principal în cluburi și festivaluri, în special în regiunea Hongdae din Seul. De asemenea, au încărcat câteva cover-uri live pe canalul lor oficial de YouTube. Trupa a debutat oficial pe 30 decembrie 2020 cu single-ul „Blaze” sub Rolling Star Entertainment. 

YUDABINBAND

O trupă mixtă indie-pop formată în 2021, formată din cinci membri. Au debutat pe 9 martie cu single-ul „LETTER”. Constă din Yu Dabin (voce, chitară acustică), Lee Junghyun (chitară electrică), Cho Youngyun (bas), Lee Sangwoon (tobe) și Yoo Myeongjong/YOU (tastatură). Trupa e numită după artista lor principală, Yu Dabin. Printre cele mai bune piese ale lor includ „LETTER”, „Over the Dream” și „Voiaj”. În 2022, au participat la show-ul de supraviețuire al trupei MNet  Great Seoul Invasion  și au terminat pe locul 3. Ulterior, s-au mutat la sub-labelul MPMG Music, Faction A Like în 2023.

TOUCHED

O trupă indie-rock mixtă formată din cinci membri, compusă din vocalistul și chitaristul Yunmin, bateristul Kim Seungbin, basistul John B. Kim, chitaristul D.on și Chae Dohyeon la clape. Au debutat cu un single digital „The Dawn Star” pe 20 ianuarie 2021. Trupa avea multe realizări chiar înainte de a debuta. Cum ar fi câștigarea unui mare premiu la Yoo Jae Ha Music Contest, cât și Rising Star și Indiestance în 2021. Recent, au câștigat, de asemenea, emisiunea MNet Great Seoul Invasion în 2022. Ulterior s-au mutat la sub-label-ul MPMG Music, Faction A Like și au lansat EP-ul „Yellow Supernova Remnant ” în 2023.

Xdinary Heroes

Una dintre trupele populare de idoli s-a format sub JYP Entertainment în 2021. Formată din șase membri: Gunil (lider, tobe), Jungsu (voce, tastatură), Gaon (chitară, voce), O.de (sintetizator, rap), Junhan (chitară) și Jooyeon (voce, bas). Numele Xdinary Heroes sugerează că „oricine poatae fi erou”, iar muzica lor este în mod deosebit de optimistă. Au debutat oficial cu un single digital, „Happy Death Day“, pe 6 decembrie 2021. În 2022, trupa a câștigat două premii în MAMA la categoriile Cel mai bun artist masculin nou și Cea mai bună interpretare a trupei pentru „Happy Death Day”.

9001 (Ninety O-One)

Nu în ultimul rând, 9001 este o trupă rock formată din Jo Gon (lider, voce, chitară), Won Woo (claviatura), Ui Geon (tobe) și Ju Won (bas). Au început inițial cu numele „Oyster”, iar mai târziu au debutat din nou în 2022, sub Amuse Entertainment, cu un singur album „Plastic Love” lansat pe 4 ianuarie. MBC Asian Top Band și MNet Great Seoul Invasion.

Este evident că, deși trupele KPOP ar putea să nu fie în centrul atenției ca și omologii lor idoli, talentul și diversitatea lor nu pot fi ignorate. Scufundați-vă în bijuteriile acestei generații și descoperiți o nouă latură a muzicii KPOP.

SURSA

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană. Ne puteți urmări și pe contul de Instagram sau Facebook.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *