Dacă ați putea aduce înapoi un grup desființat, care ar fi acesta?

În timp ce muzica K-Pop aduce o bucurie imensă, temutul „D-word” – desființare – aruncă o umbră asupra inimii fanilor. Desființările trupelor pot fi cauzate diverse motive: infama expirare a contractului de 7 ani, probleme de management, controverse sau, uneori, fără nicio explicație, lăsând fanii deziluzionați.

Făcând o paralelă cu puterea „pietrei învierii” în ficțiune, dacă fanii ar putea reasambla orice grupuri desființate, iată câteva care se află în fruntea listei lor de dorințe.

Notă: în timp ce unele dintre aceste grupuri ar putea fi într-o „pauză nedeterminată”, lipsa revenirii timp de aproape șase ani face ca revenirea lor să pară puțin probabilă.

NU’EST

Cel mai menționat grup într-un thread Reddit a fost NU’EST. Aproape că s-au despărțit în trecut, dar datorită popularității pe care au câștigat-o în urma apariției în „Produce 101 season 2”, au reușit să rămână împreună. Totuși, în 2022, s-a anunțat că contractul exclusiv al grupului cu Pledis Entertainment s-a încheiat, încheiendu-și activitatea.

Gfriend

Chiar și fanii uită uneori că deja s-au despărțit. La doar șase ani după ce au debutat, toți cei șase membri au părăsit Source Music la sfârșitul contractelor.

SECRET

Acest grup de fete format din 4 membre sub TS Entertainment a fost activ doar în perioada 2009-2018. După ce Sunhwa a părăsit grupul pentru a-și continua cariera de actorie, grupul a continuat să se promoveze ca grup de trei membre, dar curând au intrat într-o dispută cu compania lor, care s-a încheiat cu desființarea grupului.
4 minute

Datorită stilului lor dance-pop și a imaginii de tip „girl crush”, grupul a atras o mare bază de fani de sex feminin. Cu toate acestea, din cauza negocierilor de reînnoire a contractului nereușite dintre membre și compania lor, Cube Entertainment, grupul s-a desființat în 2016.

B.A.P

Acest grup este o altă despărțire tristă de la TS Entertainment. Au activat doar timp de 7 ani, urmând ca toți membrii să părăsească agenția. Cu toate acestea, Jongup a confirmat posibilitatea unei reuniuni în viitor, așa că încă sperăm!

UNIQ

Acesta este unul dintre grupurile care nu s-a desființat încă, dar din moment ce membrii au succes solo, o revenire nu pare atât de… posibilă. Dar, hei, cine știe, nu? Acest grup are atât de mult potențial; merita mai mult! Un fan a spus: „Încă nu-mi vine să cred că au scos un banger precum EOEO și apoi s-au dat la fund”. 

BVNDIT

Acest grup pare că a fost un vis febril din cauza durate așa scurte în care au activat. Grupul s-a desființat imediat după a treia aniversare, iar membrii și-au reziliat contractul cu MNH Entertainment. Acest grup a fost cu mult înaintea timpului lor și cu siguranță merita mai mult.

Grupurile Produce 101IOI, Wanna One,  IZ*ONE, X1

Există ceva despre grupurile Produce 101 care ne atașează în mod special de ele și, deși știam că vor fi ceva temporar, sperăm totuși la o reuniune. 

IOI

Au fost împreună doar mai puțin de un an, dar cu siguranță au lăsat un impact și au fost foarte populare. S-au reunit pentru a 5-a aniversare în 2021, deși doar pentru un live stream.

Wanna One

Au doborât recorduri și au câștigat premii în stânga și în dreapta când activau, în ciuda faptului că au fost împreună doar puțin peste un an. Au avut o reuniune și au lansat o a treia versiune a piesei lor „Beautiful”, în timpul premiilor MAMA 2021.

IZ*ONE

Baza lor oficială de fani, Wiz*One, a încercat să împiedice desființarea grupului printr-o inițiativă numită „Univers paralel”, dar fără niciun rezultat, deoarece grupul s-a desființat așa cum era planificat pe 29 aprilie 2021. Cu toate acestea, câteva luni mai târziu, CJ ENM a confirmat că o discuție despre relansarea grupului cu agențiile membrilor era în curs, dar a eșuat.

X1

Contractat inițial era pentru cinci ani, dar, din păcate, din cauza agenției, oprirea activităților a venit la doar 5 luni de la debutacestora, ducând ulterior și desființarea definitivă. Fanii au fost absolut devastați de felul în care au decurs lucrurile. 

SURSA

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană. Ne puteți urmări și pe contul de Instagram sau Facebook.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *