Recomandare: My Happy Marriage: film și serial animat

My Happy Marriage (Căsnicia mea fericită) a făcut furori în ultima vreme: atât serialul animat lansat anul acesta pe Netflix, cât și filmul și manga, toate inspirate de nuvelele cu același nume, scrise de autorul japonez Akumi Agitogi. Fanii anime-ului au o mulțime materiale media prin care pot explora mai mult seria asta, precum și comunități online pline de entuziasm. În prezent, există șapte nuvele și patru volume de manga My Happy Marriage, cu mai multe în lucru. Datorită dragostei intense care s-a dezvoltat pentru anime-ul în sine, este foarte probabil ca în curând să fie anunțat și un al doilea sezon. Vă recomandăm atât serialul animat de pe Netflix, cât și filmul lansat recent – ambele sunt extraordinare, în special pentru fanii poveștilor de dragoste.

Romantismul este una dintre pietrele de temelie ale industriei anime, iar My Happy Marriage este un exemplu perfect al motivului pentru care acest gen este atât de important. Cu distribuția sa incredibilă de personaje, animația uimitoare și povestea sa plină de tandrețe, My Happy Marriage ar putea să intre în istorie ca unul dintre cele mai bune anime-uri romantice vreodată. În același timp, recent a fost lansat și filmul My Happy Marriage, care a stârnit reacții foarte bune în comunitățile online.

Adaptarea anime de pe Netflix, produsă de Kinema Citrus, spune povestea lui Miyo Saimori, care trăiește cu o familie abuzivă din punct de vedere verbal în Japonia din secolul al XIX-lea, în perioada Restaurației Meiji. Când vine momentul ca Miyo să se căsătorească, ea este dusă la casa bogatului și aparent insensibilui general Kiyoka Kudou. Dar nu totul este așa cum pare la prima vedere pentru Miyo. În timp ce este destinată să treacă prin mai multe încercări și necazuri, ea se pregătește și pentru o căsnicie care este cu adevărat la fel de fericită precum promite titlul.

Melodiile și grafica din deschiderea și încheierea din My Happy Marriage sunt aproape imposibil de omis. Cântecul de deschidere, “Anata no Soba ni,” este interpretat de Riria și sună la fel de mellow și minunat ca o baladă J-Pop. Cântecul de încheiere, interpretat de Kashitaro Ito, “Vita Philosophica,” începe ușor și apoi crește în intensitate, în timp ce pe ecran, cuplul fericit privește apusul împreună. Cu alte cuvinte, aceste cântece sunt cadrul perfect pentru fiecare episod.

https://www.youtube.com/watch?v=HImTJF7tPU0

Kinema Citrus nu se limitează când vine vorba de cadre cu peisaje superbe și de înfățișări emoționante ale personajelor în această adaptare. Fanii anime-ului Heaven Official’s Blessing se vor bucura de schema de culori pastel roz și albastru, precum și de cantitatea impresionantă de detalii dedicate fiecărui cadru. Este întotdeauna o plăcere să găsești un spectacol în care s-a pus multă dragoste și grijă în animație. Atenția potrivită acordată detaliilor poate duce la unele dintre cele mai bine animate anime-uri din toate timpurile, iar My Happy Marriage nu face excepție.

Cei care sunt noi în lumea My Happy Marriage ar putea fi șocați să vadă cât de răutăcioasă este familia lui Miyo față de ea din motive superficiale. Este cu atât mai dureros pentru că Miyo este o tânără atât de bună. Vorbește cu blândețe și are tendința de a se scuza, deși ultimul lucru este rezultatul trăirii atât de mult timp cu membrii familiei care o umileau. Să o vezi pe Miyo învățând să accepte dragostea de la alții, cum ar fi servitoarea ei Yurie și chiar Kiyoka Kudou însuși, este o experiență incredibil de gratifiantă și catartică. Inima bună a lui Miyo și circumstanțele sale inițiale dificile o fac o eroină atât de ușor de susținut.

Noul soț al lui Miyo, Kiyoka, pare a fi un personaj direct dintr-un roman al lui Jane Austen. Inițial, Kiyoka pare rezervat și distant, ceea ce le speria și alunga pe fostele sale logodnice, de aici și reputația lui de temut. În realitate, el este precaut în a avea încredere în alții datorită unei înțelegeri innascute a motivațiilor lor, deoarece spectatorii pot presupune că alte femei erau interesate doar de puterea și bogăția lui. Odată ce Miyo și spectatorii îl cunosc mai bine, devine clar că Kiyoka este, de fapt, intuitiv și bun, ceea ce îl face potrivit pentru Miyo retrasă. Până la urmă, el a observat semnele creșterii ei abuzive și a lucrat pentru a o ajuta să câștige încredere, chiar și atunci când alții au întors capul.

Filmul live-action My Happy Marriage a fost lansat în luna martie a acestui an și imediat a devenit cel mai de succes film al anului în Japonia.

Criticilor le-a plăcut filmul și a avut succes la box-office. Se pare că a obținut încasări de 654 de milioane de yeni (5,09 milioane de dolari americani) în colecția japoneză de la box-office. A fost lansat în mai mult de 300 de cinematografe din Japonia și se pare că toate proiecțiile au fost cu casa închisă. Povestea filmului este aceeași ca cea din roman, manga și serialul animat.

Filmul My Happy Marriage a fost regizat de Ayuko Tsukahara și co-creat și scris de Akumi Agitogi, Tomoe Kanno și Tsukiho Tsukioka. Distribuția filmului live-action include actorii japonezi:

  • Mio Imada- Miyo Saimori
  • Renji Ishibashi- Emperor
  • Ryôko Kobayashi- Hana
  • Oshiro Maeda- Yoshito Godo
  • Shôta Matsushima- Kensuke Miyata
  • Ren Meguro- Kiyoka Kudo
  • Tsutomu Takahashi- Shinichi Saimori
  • Akari Takaishi- Kaya Saimori
  • Tao Tsuchiya- Sumi Saimori

Noi vă recomandăm atât filmul, cât și serialul animat de pe Netflix – ambele sunt extraordinar realizate, cu mențiunea că seria animată este mai emoționantă și mai spectaculoasă ca imagine. Vizionare plăcută!

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană. Ne puteți urmări și pe contul de Instagram sau Facebook.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *