Kim So-hyun, vedeta din K-drama My Lovely Liar, fermeca publicul încă de pe vremea când era copil

Kim So-hyun aproape că ar putea fi confundată cu o adolescentă, dar are echilibrul unui adult, iar ochii ei au adâncimea cuiva de două ori mai mari decât cei 24 de ani ai săi. Îndrăgita vedetă coreeană lucrează ca actriță de 18 ani, iar experiența și profesionalismul ei ca vedetă copil i-au ușurat tranziția către o carieră de actorie ca adult. La 8 ani, ea și-a făcut debutul într-un serial KBS, River Where the Moon Rises. Aflați mai multe despre viața și cariera talentatei Kim So-hyun, din rândurile care urmează.

Născută în Australia, Kim s-a mutat cu familia în Coreea de Sud când avea patru ani, iar debutul ei în actorie a avut loc doi ani mai târziu, în 2006.

Deși inițial nu era foarte pasionată de actorie, a devenit curioasă când i-a văzut pe alții cântând pe ecran – o curiozitate care a fost alimentată de audiții competitive. Respingerile au făcut-o doar mai serioasă în privința reușitei.

Kim So-hyun într-o secvență din „My Lovely Liar”.

Până la vârsta de opt ani, ea și-a făcut debutul pe KBS, o rețea națională de difuzare din Coreea de Sud cu care avea să fie puternic asociată până în 2021, River Where the Moon Rises.

Munca ei a dat roade în 2012, când a fost recunoscută pentru un rol secundar major într-o K-dramă istorică. Ea a devenit un nume cunoscut de atunci și este în prezent pe ecrane alături de Hwang Min-hyun în comedia romantică My Lovely Liar.

De ce o iubim

Kim a primit multe porecle de către fanii ei, printre care „Little Son Ye-jin”, datorită asemănării ei cu actrița din Crash Landing on You.

Nu doar aspectul ei amintește de vedeta veterană, ci și dispoziția ei grațioasă și carisma. Kim a jucat chiar și versiunea mai tânără a personajului titular al lui Son în drama istorică de succes The Last Princess în 2016.

Deși este adesea considerată un specialist în drame de epocă – „Sageuk (drama istorică) Queen” este o altă poreclă – ea este o actriță extrem de versatilă. La început, ea a apărut în mai multe thrillere, inclusiv în filmul ei de debut, Man of Vendetta, în care a jucat-o pe fiica răpită a personajului principal, interpretată de Kim Myung-min. Ea a surclasat alte 500 de actrițe pentru rolul râvnit.

Kim So-hyun într-o secvență din „River Where the Moon Rises” (2021).

Kim și-a dezvoltat o reputație de actriță muncitoare și prolifică și are o filmografie impresionantă pentru cineva atât de tânăr.

Hotărâtă să jongleze atât cu educația, cât și cu cariera, ea a optat pentru școala acasă în anii ei de liceu și a sacrificat în mare măsură activitățile extracurriculare și viața socială.

Datorită anilor de experiență ca actriță în copilărie, Kim, ca adult tânăr, a fost adesea considerată surprinzător de matură de către colegii ei. Mulți dintre colegii ei mai mari au obiceiul de a o trata ca pe o soră în timpul filmărilor.

Kim So-hyun într-o secvență din „Man of Vendetta” (2010).

Rolurile care fac vedete

În prima jumătate a anului 2012, perioadă în care Kim a apărut în șase producții, actrița copil a obținut un rol secundar în drama de epocă The Moon Embracing the Sun.

Ea a portretizat versiunea mai tânără a lui Yoon Bo-kyung, protagonista feminină secundară care – ca adult – a fost interpretată de Kim Min-seo. Serialul a fost un eveniment major de televiziune în Coreea de Sud, cu ratinguri de peste 42%.

Acest rol i-a permis lui Kim să ajungă în roluri principale, iar cel care a transformat-o într-o vedetă a venit în Who Are You: School 2015.

Kim So-hyun într-o secvență din „Who Are You: School 2015” (2015).

Kim a jucat două personaje, gemenele Lee Eun-bi și Go Eun-byul, în această continuare a seriei populare de antologie School de pe KBS. Who Are You l-a pus pe hartă și pe colegul ei, Nam Joo-hyuk.

Roluri iconice

Kim a făcut o mare impresie în Guardian: The Lonely and Great God, chiar dacă apare în mai puțin de jumătate din episoadele dramei.

Într-un rol memorabil, ea joacă o regină care este împărțită între dragostea pentru soțul ei și loialitatea față de fratele ei, interpretată de Gong Yoo.

Kim So-hyun într-o secvență din „Love Alarm” (2019).

Sezonul doi din Love Alarm, una dintre primele drame originale coreene majore difuzate pe Netflix, poate fi o dezamăgire, dar vom avea întotdeauna primul sezon – în care Kim joacă rolul unei eleve de liceu. Ea se trezește într-un triunghi amoros care este exacerbat de o aplicație care sună dacă cineva din apropiere este îndrăgostit de tine, fără a-l identifica.

Kim a jucat, de asemenea, în epopeea River Where the Moon Rises în 2021. În timp ce serialul a trebuit să treacă peste un scandal, care a culminat cu redistribuirea colegului ei la jumătatea serialului, dar niciuna dintre aceste tulburări nu i-a afectat performanța.

Performanță impresionantă

Kim So-hyun într-o secvență din „Unforgettable” (2016).

Unforgettable din 2016, până acum singurul rol principal al lui Kim într-un film, a fost o întoarcere plăcută la melodramele coreene clasice care au luminat ecranul la începutul anilor 2000. Cu Doh Kyung-soo, cunoscut și sub numele de DO al trupei de băieți K-pop Exo, această poveste cu tentă nostalgică se îndreaptă spre trecut pentru a cronica o dragoste rurală.

Rolurile viitoare

După My Lovely Liar, Kim va reveni pe ecrane în scurt timp în drama romantică Is It Fate?, adaptat după un webtoon cu același nume.

SURSA

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană. Ne puteți urmări și pe contul de Instagram sau Facebook.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *