Jungkook de la BTS neagă acuzațiile de plagiat pentru „Seven”

Jungkook de la BTS a fost implicat într-o controversă privind plagiatul în legătură cu lansarea sa recentă, „Seven”. Agenția sa a respins rapid acuzațiile ca fiind „nefondate”. O sursă media a susținut recent că piesa solo a lui Jungkook, „Seven”, are asemănări notabile cu componentele cheie ale hitului din1999 al lui Fin.KL, „Time of Mask”. Piesa „Time of Mask” este o piesă de dans ritmică creată de compozitorul Yang Joon-young. Sursa a susținut că melodiile principale din „Seven” și „Time of Mask” aveau aceleași note muzicale și că, în consecință, Yang a depus o plângere la producătorii Hybe Labels. Cu toate acestea, a susținut în continuare că compozitorul nu a primit un răspuns oficial.

Coperta albumului single-ului de debut al lui Jungkook, „Seven” / BigHit Music

Într-un răspuns rapid, Big Hit Music, agenția lui Jungkook, a declarat pe 22 august că „afirmația privind încălcarea drepturilor de autor privind „Seven” al lui Jungkook nu este adevărată”. „Seven” este o creație a efortului de colaborare a cinci compozitori internaționali, complet deconectat de melodia lansată în urmă cu 24 de ani. Acuzația este lipsită de orice temei substanțial pentru a judeca plagiatul”, a subliniat agenția. Lansat pe 14 iulie, single-ul de debut al lui Jungkook, „Seven”, îmbină chitarele acustice și ritmurile de UK Garage cu vocea senzuală a lui Jungkook. Conține versuri care exprimă dorința de a-ți îmbrățișa iubita în fiecare zi a săptămânii.

Cântecul și-a dovedit popularitatea ajungând în topul Billboard „Hot 100” la scurt timp după lansare. În continuare, a obținut un succes susținut, rămânând în topul „Hot 100” timp de patru săptămâni consecutive, și de asemenea timp de cinci săptămâni în topul Spotify „Weekly Top Song Global”.

SURSA

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană. Ne puteți urmări și pe contul de Instagram sau Facebook.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *