9 din cele 10 cele mai vândute CD-uri de muzică în SUA sunt albume K-pop

Nouă dintre cele mai vândute 10 CD-uri de muzică în Statele Unite în prima jumătate a acestui an au fost cele ale trupelor K-pop.

Albumul coreean al trupei de băieți Tomorrow X Together, „The Name Chapter: Temptation”, a fost cel mai vândut album fizic CD din Statele Unite în prima jumătate a anului 2023, cu 395.000 de unități vândute, conform Raportului muzical de la mijlocul anului 2023 al Luminate.  

Luminate este o companie de date și statistici din SUA, cea mai cunoscută pentru furnizarea de date legate de muzică către Billboard.  

Top 10 a fost dominat în continuare de trupele K-pop, al treilea album de lungă durată al lui Stray Kids, „5-STAR”, fiind pe locul al doilea cu 322.000 de unități, urmat de Twice, Seventeen și Agust D sau Suga de la BTS.  

Trupa de băieți Stray Kids [JYP ENTERTAINMENT]
Trupa de băieți Stray Kids [JYP ENTERTAINMENT]

Cântăreața și compozitoarea americană Taylor Swift a fost singura trupă non-K-pop de pe listă, ajungând pe locul 6 cu recentul ei album „Midnights”, care a vândut 176.000 de unități.  

Albumele de la trupele de băieți Ateez și Enhypen și Jimin de la BTS au fost, de asemenea, pe listă.

Grup de fete de două ori [JYP ENTERTAINMENT]
Grupul de fete TWICE [JYP ENTERTAINMENT]

Din cele nouă albume K-pop listate în top, cinci artiști și grupuri – de la Suga, Jimin de la BTS la Tomorrow X Together, Seventeen și Enhypen – au fost de la HYBE și filialele sale, în timp ce trei albume – două albume Stray Kids și unul de la grupul de fete Twice – au fost ale artiștilor de la JYP Entertainment și unul de la KQ Entertainment.  

Statele Unite au devenit al doilea cel mai mare importator de albume K-pop în prima jumătate a anului 2023, potrivit statisticilor de import și export publicate marți de Serviciul Vamal din Coreea, doar sub Japonia și cu un rang mai sus decât China, care a deținut locul 2 timp de peste un deceniu, în afară de 2020.

Trupa de băieți Tomorrow X Together [BIGHIT MUSIC]
Trupa de băieți Tomorrow X Together [BIGHIT MUSIC]

SURSA

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană. Ne puteți urmări și pe contul de Instagram sau Facebook.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *