Conturile de socializare ale Karinei din Aespa sunt terorizate de internauții chinezi după ce aceasta a recomandat un anime japonez interzis în China

Populara idolă, Karina, s-a trezit în centrul controverselor după ce a recomandat un anime japonez interzis, în prezent, în China. Interdicția se datorează denumirii controversate a unui personaj, care face aluzie la un incident istoric sumbru din cel de-al doilea război chino-japonez.

Internauții au subliniat faptul că artista a susținut recent, pe platforma Bubble, anime-ul „My Hero Academia”. În această serie, numele unui personaj a făcut referire la „Unit 731”, o operațiune ascunsă a armatei imperiale japoneze din Harbin, China, și  infamă pentru experimentele medicale inumane efectuate asupra prizonierilor în anii 1930 și 1940. Legătura cu un capitol atât de oribil al istoriei a stârnit, în mod subînțeles, critici pe scară largă la adresa anime-ului.

https://www.allkpop.com/upload/2023/06/content/221732/1687469577-image.png

Anime-ul dezvăluie faptul că un personaj, cunoscut sub numele de Ujiko, a purtat, de fapt, numele real de Maruta Shiga și a fost portretizat ca un om de știință. Acest lucru a stârnit un scandal semnificativ, ducând la decizia de a modifica numele personajului. Revolta a fost cauzată de termenul „Maruta”, care se traduce prin „buștean” în japoneză. Cu toate acestea, are o implicație istorică întunecată, făcând referire la eticheta dezumanizantă dată victimelor experimentelor Unității 731.

  • Unit 731 a fost o unitate a Armatei Imperiale Japoneze, renumită pentru efectuarea de experimente brutale pe subiecți umani, inclusiv cercetări chimice, operațiuni inumane asupra oamenilor vii și testarea armelor biologice asupra lor. Pentru a ascunde adevărul înfiorător despre ceea ce se petrecea, acești subiecți umani de testare au fost denumiți, în mod crud, „bușteni”. Aluzia anime-ului la un capitol atât de sumbru al istoriei a provocat o reacție larg răspândită în 2020.

După ce Karina a recomandat acest anime prin aplicația de comunicare pentru fani – Bubble –, nenumărați internauți chinezi au mers pe contul de Instagram și Weibo al membrei Aespa, pentru a teroriza secțiunile de comentarii, spunându-i idolului să își ceară scuze.

https://www.allkpop.com/upload/2023/06/content/221732/1687469537-image.png
https://www.allkpop.com/upload/2023/06/content/221733/1687469619-image.png
https://www.allkpop.com/upload/2023/06/content/221733/1687469634-image.png
https://www.allkpop.com/upload/2023/06/content/221734/1687469651-image.png

Internauții coreeni se unesc acum în apărarea Karinei, având în vedere probabilitatea ca ea să nu fi fost conștientă de aceste implicații istorice. În plus, ei susțin că „My Hero Academia” se numără printre cele mai populare anime-uri de astăzi, nenumărați indivizi recomandându-l.

Ei au comentat: „Nu ar fi putut să cunoască astfel de informații. Cred că nu mulți oameni știu despre acest lucru.”; „My Hero Academia este foarte popular, totuși,”; „Nu știu de ce vor ca ea să își ceară scuze, când problema este doar a Chinei”; „Această informație despre acest anime a fost lansată acum câțiva ani, iar fanii coreeni care au aflat, au încetat să se mai uite. Dar încă mulți oameni nu știu despre aceste informații, pentru că au șters numele problematic și au redenumit personajul. Deci, nu ar fi avut cum să știe ea.”; ,,Acesta este un anime atât de faimos… De ce îi fac acest lucru Karinei?…” și „M-am uitat la My Hero Academia  și nu aveam habar despre această problemă legată de numele personajului.”

Sursa

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană. Ne puteți urmări și pe contul de Instagram sau Facebook.

Facebook Comments

About the author

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *