Baekhyun, Xiumin, și Chen fac o plângere împotriva SM Entertainment

Reprezentantul legal al lui Baekhyun, Xiumin și Chen și al SM Entertainment au dezvăluit actualizări despre bătălia legală. S-a anunțat pentru prima dată pe 1 iunie că Baekhyun, Xiumin și Chen din EXO au anunțat agenția SM Entertainment despre terminarea contractelor lor exclusive, la care SM a răspuns cu o declarație detaliată. Pe 5 iunie, reprezentantul legal al lui Baekhyun, Xiumin și Chen din EXO, reprezentant al biroului avocaților LIN, a anunțat că a prezentat o plângere la Comisia de Comerț Echitabil pe 4 iunie împotriva SM Entertainment pentru „abuzul unei poziții superioare de negociere”.

Punctele principale ale denunțului sunt următoarele:

1. În ciuda hotărârii luată de Comisia de Comerț Echitabil de a interzice [contracte injuste] ale celor din SM de două ori în 2007 și 2011, SM nu a corectat [contractele].

2. Faptul că au calculat perioada contractului exclusiv începând cu data de debut în industria de divertisment (în loc de data la care s-a semnat contractul exclusiv) conduce la o perioadă de contract exclusiv foarte lung, perioadă care se stabilește la discreția agenției și care a fost declarată ca injustă, dar SM încă nu urmează metodele corecte ale Comisiei de Comerț Echitabil.

3. Prin hotărârea Comisiei de Comerț Echitabil din 2007, SM a primit deja sentința care precizează că perioada contractului de 5 ani din data debutului în loc de data semnării contractului este prea lungă, dar SM în realitate a semnat contracte și mai injuste hotărând perioade de șapte ani în contract de exclusivitate și trei ani în acordul anexă.

4. SM încalcă ordinul de corecție al Comisiei de Comerț Echitabil continuând să folosească recursul unei perioade al contractului extins fără discriminare cu motivul că activitățile în străinătate nici măcar nu erau confirmate în timpul semnării contractului.

5. Contractele exclusive posterioare care se extind automat până se îndeplineștr numărul de lansări al albumelor sunt extrem de injuste din moment ce nu s-a stabilit perioada de timp minim.

6. Prezentăm o plângere în fața Comisiei de Comerț Echitabil cu speranța că al nostru curaj să fie de ajutor pentru stabilirea unei culturi populare [a industriei] corecte și pentru binele artiștilor tineri.

SM Entertainment a lansat o nouă declarație împărtășind decizia sa despre subiect.

Declarația spune următoarele:

„Bună, suntem SM Entertainment.

Legat de recentă solicitare de a dărui copii ale rapoartelor de lichidități ale lui Bun Baekhyun Hyun, Kim. Jong Dae și Kim Min Seok (în continuare, cei trei artiști) ne-ar plăcea să vă informăm despre decizia pe care am luat-o dupăce ne-am gândit îndelung.

1. Rapoartele de lichidare reprezintă informație confidențială care nu poate fi dezvăluită oricui.

– În cazul unul grup, este nevoie de o atenție specială deoarece conțin informații și despre alți membrii.

Rapoartele de lichidități pot include diverse informații cum ar fi detaliile activității specifice a fiecărui artist, rata și metoda de lichidare, plata inițială, etc. Această este o informație confidențială a agenției noastre care nu trebuie expusă altora sau competitorilor. În plus, în cazul unui grup compus din mai mulți membrii, [dispoziția de rapoarte pentru lichidități] este posibilă doar când există încredere că aceasta nu se va divulga și că informația altor membri poate fi expusă.

În primul rând agenția noastră le-a dăruit constant artiștilor noștri șansa de a vedea detaliile acordului. De fapt, au fost artiști care au întrebări sau opinii despre detaliile lichidități lor sau au cerut explicații adiționale și le-am explicat complet de fiecare dată.

2. Pretențiile reprezentantului legal al celor trei artiști

– Se păstrează tăcerea despre cererile noastre a unui acord de confidențialitate ca și cum nu există participarea altor persoane și repetă doar cererea lor de copie [a rapoartelor de lichidități].

– A devenit oficial că nu există implicarea altor persoane ci doar a mass-media și a noastră.

În circumstanțele în care [ne-au] informat despre participarea a terțe persoane prin mai multe canale, firma noastră este îngrijorată existența unei intenții negative a reprezentantului legal a celor trei artiști iar cererea sa de a li se da copii în timp ce menționează rezilierea contractelor deși au oportunitatea de a ne vizita în orice moment pentru a revizui rapoartele de lichidare și a-și prezenta opțiunile.

Din cauza acestor îngrijorări, atunci când am primit cererea de a le da copiile celor trei artiști, am solicitat repetat [reprezentantului celor trei artiști] să comunice despre aspecte cum ar fi dacă cei trei artiști au semnat un contrct dual cu alte părți care pot încălca contractul nostru exclusiv și dacă îi reprezintă doar pe cei trei artiști. De asemenea, este adevărat că reprezentantul celor trei artiști a păstrat tot timpul tăcerea în fața întrebărilor noastre.

Recent, reprezentantul celor trei artiști a declarat clar în fața presei și nu agenției noastre, că nu există intervenția altor persoane în acțiunile celor trei artiști sau că cererea de a cărui copii ale rapoartelor de lichidități este doar un drept legitim a celor trei artiști. Pe plan intern, mulți își exprimă îngrijorarea despre încrederea pe care o pot avea în reprezentantul legal al celor trei artiștiși dcă nu este implicată o a treia persoană în ciuda numeroaselor indicii [prea multe] și a circumstanțelor.

3. Decizia agenției pentru EXO

– Am hotărât să oferim copii ale rapoartelor de lichidități cu permisiunea și înțelegerea membrilor EXO sub premiza că cei trei artiști și reprezentantul legal nu le vor folosi pentru scopuri nedrepte.

– Vom face tot posibilul pentru a nu interveni în activitați le EXO.

După ce am deliberat, cu premiza că am primit confirmarea celor trei artiști și al reprezentantului său regal nu vor folosi [rapoartele] pentru niciun alt scop nedrept decât acela de a verifica detaliile acordului, agenția a hotărât să ofere copii ale rapoartelor celor trei artiști. În plus, le-am explicat această situație celorlalți membri EXO în afara celor trei artiști și le-am cerut consimțământul și înțelegere cu privire la dispoziția de copii ale rapoartelor de lichidități.

Prin aceste măsuri, agenția așteaptă să putem transmite sentimentele noastre sincere de iubire și afecțiune tuturor membrilor EXO, și de asemenea fanilor care prețuiesc EXO.

Cât despre întrebarea pusă de cei trei artiști, apar noi rapoarte despre agenție, dar nu le dezminte în detaliu unul câte unul. Totuși, vrem să fie clar faptul că contractele nu sunt terminate prin notificare unilaterală fără probe suficiente. În plus, în afara responsabilizări legală și morală acelora care dau sfaturi greșite altora sau artiștilor, vom continua să facem tot posibilul pentru a ajunge la un acord reciproc cu cei trei artiști pe care îi apreciem. Vom face tot posibilul pentru a nu pune obstacole în calea activităților EXO pe care fanii îi așteaptă.

Mulțumim.”

S-a anunțat pentru prima dată pe 1 iunie că Baekhyun, Xiumin și Chen din EXO au anunțat agenția SM Entertainment despre terminarea contractelor lor exclusive, la care SM a răspuns cu o declarație detaliată. Reprezentantul legal al Baekhyun, Xiumin și Chen a publicat o declarație adițională pe 2 iunie în care a respins afirmațiile SM.

 SURSA: SOOMPI.COM

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană. Ne puteți urmări și pe contul de Instagram sau Facebook.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *