De ce idolii K-Pop cântă tot mai puțin live

Industria K-pop a crescut constant în ultimele decenii, profitând de o creștere explozivă a popularității în ultimii ani. Artiștii K-pop au captivat ascultătorii și fanii din întreaga lume cu performanțe excepționale și apariții impecabile. Cu toate acestea, în mijlocul acestei magii, a început să iasă la suprafață o problemă care a stârnit atât îngrijorarea fanilor, cât și comentariile critice – o scădere percepută a calității performanțelor live în rândul anumitor idoli. Adesea, problema este cel mai vizibilă în fazele bis ale spectacolelor, unde acești artiști par să aibă dificultăți în a oferi performanțe vocale puternice. Acest lucru a stârnit discuții despre standardele și așteptările în evoluție din industrie, mulți oameni așteptându-se la un echilibru între spectacolul vizual și măestria muzicală. 

Recent, un YouTuber a explicat motivul pentru care a avut loc o scădere a calității performanțelor live.

K-pop Idol Trainer  a vorbit recent despre motivul pentru care calitatea spectacolelor live ale idolilor din ultima generație a scăzut. El a explicat că cel mai mare factor este că perioada de antrenament a devenit mai scurtă, iar idolii trebuie să treacă prin programe grele de antrenament, neavând foarte mult timp să exerseze pentru performanțele live.

El a împărtășit într-un live recent: „Unul dintre motivele fundamentale este că perioada de antrenament pentru idoli devine din ce în ce mai scurtă”.  El a adăugat: „Oamenii spun că ar deveni mai bine dacă doar își îmbunătățesc abilitățile. Desigur, ar fi mai bine. Dar am mai vorbit despre programul idolilor înainte. Nu le poți  spune idolilor să exerseze până la 3 dimineața după ce ajung acasă. Nici nu mai au timp să doarmă. Dorm în mașină când călătoresc, dorm în avioane.”

El a explicat: „Motivul fundamental (pentru care idolii nu se pricep la fel de bine ca înainte la cântat live) este că perioada de stagiar este mult mai scurtă. Înainte era de minim 7 ani, așa că nu au de ales decât să se îmbunătățească. Acum, acești cursanți se antrenează pentru cel mult 3 ani. Sunt unii care chiar se antrenează doar 6 luni și debutează. Lucrurile s-au schimbat foarte mult.”

SURSA

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană. Ne puteți urmări și pe contul de Instagram sau Facebook.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *