Festivalul de film de la Cannes proiectează 7 filme coreene anul acesta

Șapte filme coreene ale regizorilor consacrați și în curs de dezvoltare vor fi proiectate la Festivalul de Film de la Cannes de anul acesta, care a început în 16 mai în orașul de pe Riviera Franceză. Nefiind ales niciun film coreean pentru lista competiției, cinci lungmetraje și două scurtmetraje au fost invitate la secțiunile oficiale și paralele pentru cea de-a 76-a ediție, care se va desfășura până pe 27 mai.

Noul lungmetraj al regizorului Kim Jee-woon „Cobweb” va fi prezentat la evenimentul „Out of Competition” pe 25 mai. „Pânză de păianjen” spune povestea unui regizor de film din anii 1970 care este obsedat de a crea o capodoperă și se luptă să filmeze filmul pe fondul cenzurii guvernamentale și a actorilor necooperanți. Song, care a câștigat anul trecut premiul pentru cel mai bun actor la Cannes, joacă rolul regizorului în film.

Aceasta marchează a treia invitație a lui Kim la Cannes și a opta a lui Song. Filmele anterioare ale lui Kim, „A Bittersweet Life” (2004) și „The Good, the Bad, the Weird” (2008), au fost, de asemenea, selectate pentru secțiunea non-competiție.
Lungmetrajul de debut al regizorului Kim Chang-hoon „Hopeless” va fi proiectat la „Un Certain Regard”, secțiunea pentru regizori noi, pe 24 mai. „ Hopeless” este un film noir care descrie povestea unui băiat pe nume Yeon-gyu (jucat de Hong Sa-bin) care vrea să evadeze din realitatea infernală în care trăiește și călătoria sa în lumea crimei organizate după ce l-a întâlnit pe Chi-geon (interpretat de Song Joong-ki). Odată cu filmul, Song va păși pe covorul roșu de la Cannes pentru prima dată în cariera sa de actor de 15 ani.

Un afiș promoțional pentru noul lungmetraj al regizorului coreean Kim Jee-woon, „Cobweb” / Prin amabilitatea Barunson E&A
Un afiș promoțional pentru primul lungmetraj al regizorului coreean Kim Chang-hoon, „Hopeless” / Megabox Plus M

Cel de-al 30-lea lungmetraj al autorului Hong Sang-soo, „În zilele noastre”, va încheia „Directors’ Fortnight” pe 25 mai, care marchează cea de-a 12-a apariție la Cannes. Secțiunea evidențiază filme inovatoare realizate de regizori în curs de dezvoltare și de regizori consacrați deopotrivă.
„Project Silence” al regizorului Kim Tae-gon va avea premiera la secțiunea Midnight Screenings. Este o secțiune în afara competiției dedicată filmelor care au atracție populară și valoare artistică. Debutul în lungmetraj al lui Jason Yu, intitulat „Sleep”, va fi proiectat duminică la Săptămâna Criticii de la Cannes, care se concentrează pe primul și pe cel de-al doilea film al regizorilor emergenți.

Un afiș promoțional pentru noul lungmetraj al regizorului coreean Kim Jee-woon, „Cobweb” / Prin amabilitatea Barunson E&A
Afiș promoțional pentru primul lungmetraj al regizorului coreean Kim Kim Tae-gon, „Sleep” / Lotte Entertainment

În plus, două scurtmetraje vor concura pentru premiile „La Cinef”, un concurs pentru lucrările studenților.
„Lee’s Family”, regizat de Seo Jung-mi de la Universitatea Națională de Arte din Coreea, și „Hole”, regizat de Hwang Hye-in de la Academia Coreeană de Arte de Film, au fost incluse în programul din acest an. Între timp, Jennie de la BLACKPINK va fi prezentă covorul roșu și la evenimente de proiecție pentru debutul ei în actorie în drama HBO „The Idol”, invitată la secțiunea „Out of Competition”. 

SURSA

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană. Ne puteți urmări și pe contul de Instagram sau Facebook.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *