Cultura coreeană de la artă artizanală la bucătărie evidențiată în trei orașe italiene

Un festival dedicat meșteșugurilor, bucătăriei și culturii tradiționale coreene s-a desfășurat în trei orașe italiene diferite la sfârșitul lunii aprilie. Intitulat „That’s Korea”, târgul a întâmpinat publicul local din Milano, Veneția și Brescia cu expoziții, o prezentare de modă „hanbok” (ținută tradițională coreeană) și cursuri de gătit. La timp pentru Săptămâna anuală a designului de la Milano, expoziția de artizanat coreeană din două părți s-a desfășurat între 17 și 23 aprilie în orașul din nordul Italiei.

Organizată de Koo Byung-jun, expoziția principală de la Fondazione Giangiacomo Feltrinelli a prezentat 65 de obiecte de artizanat – ceramică, „ottchil” (lac), sticlărie și lemn – produse de 20 de creatori coreeni sub tema „Shift Craft”. Spațiul de expunere a fost proiectat de celebrul arhitect coreean Cho Byoung-soo. Meșterii prezentați includ artiștii ceramici Yoon Kwang-cho și Kang Suk-young, precum și argintarul Cho Sung-ho.

„Kairos 23-1” de Jung Jung-hoon (2023) / Prin amabilitatea KCDF
„Pendant L” al lui Kwon Jung-mo din seria sa „New Wave” (2023) / Prin amabilitatea KCDF

În plus față de spectacolul central, o expoziție satelit, intitulată „Shift Craft ― Objet”, a avut loc la Galeria Rossana Orlandi, cu scopul de a evidenția 27 de piese produse de șase artiști artiști coreeni emergenți. Toate lucrările expuse sunt disponibile spre vânzare.

Directorul artistic Koo Byung-jun a preluat cârma expoziției de meșteșuguri coreene de anul acesta din Milano, „Shift Craft”.  [FUNDAȚIA CRAFT AND DESIGN KOREA]
Directorul artistic Koo Byung-jun a preluat cârma expoziției de meșteșuguri coreene de anul acesta din Milano, „Shift Craft”. [FUNDAȚIA CRAFT AND DESIGN KOREA]

Tema Expoziției de meșteșuguri din Coreea „Shift Craft” a fost curatoriată de directorul artistic Koo Byung-jun. Acesta este CEO-ul propriei sale companii de design PPS și a preluat anterior proiecte cu Muzeul Național de Artă Contemporană și Modernă, Licitația din Seul și Centrul de Artă Gana.
„În trecut, promovam în principal tradițiile noastre, arătând lumii valoarea lor”, a spus Koo. „Dar acum, este important să descriem care este starea actuală a meșteșugurilor și apoi să explorăm cum se vor transforma sau schimba.”

Koo a explicat că expoziția sa nu numai că încearcă să prezinte tradiția meșteșugurilor, ci încearcă să folosească conținutul din muzee și din modă, astfel încât meșteșugurile să își poată găsi un loc în alte domenii.

A ales 20 de meșteșugari și i-a împărțit în 10 categorii care explorează conceptul de meșteșuguri. Au fost create un total de 65 de piese, variind din ceramică, metal, lemn, sticlă și otchil (lac).

„Mountain Moves” (2017) de Yoon Kwang-cho, ca parte a „Shift Craft” [KOREA CRAFT AND DESIGN FOUNDATION]
„Mountain Moves” (2017) de Yoon Kwang-cho, ca parte a „Shift Craft” [KOREA CRAFT AND DESIGN FOUNDATION]
„Empty stone” (2012) de Kim Kwang-woo, ca parte a „Shift Craft” [KOREA CRAFT AND DESIGN FOUNDATION]
„Empty stone” (2012) de Kim Kwang-woo, ca parte a „Shift Craft” [KOREA CRAFT AND DESIGN FOUNDATION]


Însoțind expoziția de meșteșuguri din Milano a fost o prezentare de modă hanbok. De asemenea, un tramvai circula prin oraș, transportând un magazin pop-up pentru mâncăruri coreene, în perioada 18 – 20 aprilie. La restaurantul Eataly, bucătarul Kim Milan a ținut cursuri de gătit coreean cu „kongguksu” (fidea în fasole albă rece. supă) cu năut și “sanjeok” (carne de vită în frigărui cu legume.)

La Veneția, Biblioteca Nazionale Marciana a găzduit, în perioada 13-30 aprilie, un spectacol dedicat „hanji” (hârtie tradițională coreeană din dud). Aproximativ 80 de lucrări hanji, inclusiv „jiusan” (umbrelă de hârtie), a 15 creatori coreeni vor fii vedetele expoziției.

La Brescia, de asemenea, s-a desfășurat un seminar internațional centrat pe tema aplicării practice și reinterpretarii hanji.

SURSA

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană. Ne puteți urmări și pe contul de Instagram sau Facebook.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *