Starul k-pop Moonbin a murit la vârsta de 25 de ani. Iată tot ce știm până acum

Starul k-pop Moonbin, care anterior a făcut parte din trupa de băieți ASTRO, a murit la vârsta de 25 de ani, așa cum a declarat agenția sa de management, Fantagio.

Fantagio a scris pe Twitter că Moonbin „ne-a părăsit brusc și a devenit o stea pe cer”.

„Atât membrii ASTRO, împreună cu ceilalți artiști ai companiei Fantagio, cât și directorii și angajații companiei, îl plâng pe decedat cu mare tristețe și șoc.”, a mai fost adăugat în declarație, menționându-se, de asemenea, faptul că Moonbin „a iubit și s-a gândit întotdeauna la fani mai mult decât oricine altcineva”.

  1.  Cine a fost starul k-pop Moonbin?
  • Moonbin s-a născut în Cheongju, provincia Chungbuk de Nord, pe 26 ianuarie 1998.
  • A fost un copil model și actor în primii săi ani, apărând în videoclipuri muzicale și emisiuni TV încă din anul 2004, inclusiv în drama de succes KBS Boys Over Flowers, care a avut debutul în 2009. La o vârstă fragedă, el s-a alăturat programului de pregătire a companiei Fantagio.
  • Moonbin și-a a întâlnit membrii trupei Astro atunci când au jucat împreună în drama web To Be Continued. În februarie 2016, au anunțat că vor forma o trupă de băieți alcătuită din șase membri, lansând un album de debut numit Spring Up. Astro și-a găsit succesul rapid în Coreea de Sud și Japonia, iar revista Billboard i-a lăudat pentru „sunetul lor strălucitor, synthpop, care a cucerit iubitorii de k-pop din întreaga lume”.
  • Moonbin are și o soră mai mică, pe nume Moon Sua. Ea este, de asemenea, un idol k-pop, făcând parte din trupa Billie, care acum, însă, și-a amânat activitățile viitoare.
Moonbin, alături de sora lui
  • În 2020, Moonbin și colegul său de trupă, Sanha, au creat primul sub-unit a trupei Astro, numit Moonbin & Sanha, și și-au lansat albumul de debut.
  • Moonbin urma să găzduiască un turneu pentru fani săi în Asia – luna mai, dar organizatorii au anunțat acum că acesta a fost anulat, ca urmare a morții sale.
  1.  Cum a murit Moonbin?

Fiindcă Moonbin nu mai răspundea mesajelor pe care le primea, managerul său a decis să se ducă acasă la starul k-pop, în apartamentul pe care îl deținea în Gangnam, Seul. Acolo, acesta a descoperit că Moonbin decedase.

Ultima postare a lui Moonbin pe Instagram|moon_ko_ng

Poliția din Gangnam nu a furnizat încă cauza morții, fiind în așteptarea unei autopsii, dar oficialii au declarat presei de știri sud-coreene că se crede că acesta s-a sinucis. Aceștia au adăugat că nu există comportament criminal sau violent în legătură cu moartea.

Cântărețul și actorul se alătură unui număr tot mai mare de vedete sud-coreene care au murit de tineri. Recent, actrița Jung Chae-yull, în vârstă de 26 de ani, a fost găsită moartă la ea acasă, dar cauza decesului nu este cunoscută public. Aceasta jucase în serialul Devil’s Runway, dar și în comedia de succes Zombie Detective.

În noiembrie 2018, Goo Hara, în vârstă de 28 de ani, membră a grupului de fete Kara, a fost găsită moartă în propria sa casă, în ceea ce poliția a numit o sinucidere. Artista și prietena ei apropiată, Sulli, în vârstă de 25 de ani, s-a sinucis chiar următorul an.

Goo Hara în partea stângă, iar Sulli în cea dreaptă

În anul 2018, Minwoo, un membru al trupei 100%, a murit în urma unui stop cardiac la vârsta de 33 de ani, în timp ce solistul trupei SHINee, Jonghyun,  s-a sinucis în 2017, după ce dusese o luptă lungă cu depresia.

Minwoo, membrul trupei 100%
Jonghyun, membrul trupei SHINee

Sinuciderea este o cauză principală de deces pentru tinerii din Coreea de Sud, iar națiunea se numără printre acelea care au cele mai mari rate de sinucidere.

  1.  Ce știm despre înmormântarea lui Moonbin?

Nu au fost făcute prea multe detalii publice până acum.

Fantiago, agenția de management a lui Moonbin, a declarat că înmormântarea va avea loc „cât mai liniștit posibil”, limitată în principal la familie, prieteni apropiați și colegi, conform dorințelor rudelor sale.

  1.  Cum reacţionează fanii k-pop la auzul acestei veștii neașteptate și dureroase?

Fanii au depus flori și au plasat însemnări nu numai la monumentele stradale din Coreea de Sud, ci și din întreaga lume, a raportat BBC.

Un portret al lui Moonbin este văzut la o casă de pompe funebre din Seul, Coreea de Sud [Daewoung Kim/Reuters]

Baloane mov și argintii au împodobit, de asemenea, aceste memoriale – două culori care au fost prezente în mare măsură la ultima reprezentație a lui Moonbin în Thailanda.

Moartea lui Moonbin a stârnit o revărsare de durere pe rețelele de socializare, cu hashtag-ul #MoonBinWeLoveYou în tendințe pe Twitter.

Sora lui Moonbin, Moon Sua, a primit și ea mult sprijin pe rețelele de socializare. „Rămâneți puternici, vă susținem mereu și să amintiți-vă că nu sunteți singuri; vă iubim mereu și rămânem cu voi”, a scris un utilizator pe Twitter.

Sursa

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană. Ne puteți urmări și pe contul de Instagram sau Facebook.

Facebook Comments

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *