Top 5 cei mai buni dansatori din k-pop: cine ia coroana?

Pregătiți-vă să faceți mișcare și să simțiți ritmul, pentru că suntem pe cale să ne scufundăm în lumea dansului! În k-pop, dansul este mai mult decât o modalitate de a distra fanii – este o parte fundamentală a artei. Artiștii petrec nenumărate ore perfecționându-și coregrafiile, iar unii chiar se specializează în dans, fiind abilitatea lor principală. Dar cine din mulțimea talentată de artiști iese în evidență ca rege suprem al dansului? Haideți să aflăm!

În această listă, ne vom concentra doar pe artiștii masculini, luând în considerare mai multe aspecte, printre care abilitățile lor tehnice, prezența pe scenă și performanța generală. 

De la trupe de băieți emblematice până la stele în devenire, vom explora lumea dansului k-pop și vom vedea cine domnește ca ,,mașina de dans masculină”. 

1) Taemin

Câștigătorul nu este nimeni altul decât legendarul Taemin din SHINEE!

A Rare, Exclusive Interview with Taemin, K-Pop's Justin Bieber
 • Dacă sunteți noi în lumea k-pop, permiteți-ne să vă prezentăm acest superstar. Trupa SHINEE a debutat în anul 2008 sub renumita agenție SM Entertainment, iar membrii și-au câștigat rapid o reputație pentru vocile lor incredibile, dar și pentru spectacolele de dans electrizante. Însă, în fruntea tuturor, a fost Taemin, care s-a dovedit a fi în mod constant unul dintre cei mai buni dansatori masculini.
 • Nu e de mirare că Taemin ocupă primul loc pe lista noastră. În calitate de dansator principal al trupei SHINEE, el a uimit fanii încă de la vârsta de 14 ani, cu abilitățile sale incredibile și prezența lui pe scenă. Munca grea și incredibilul devotament au dat roade, astfel că Taemin a ajuns cunoscut tocmai pentru capacitatea sa de a-și controla corpul cu o precizie și flexibilitate de neegalat. 
 •  Dar nu doar abilitățile sale tehnice îl deosebesc de ceilalți – Taemin are un mod de a-și exprima emoțiile prin mișcările sale care este cu adevărat uluitor. Urmărește interpretarea lui în melodia „Criminal” și vei vedea la ce ne referim. Fie că abordează o coregrafie dificilă sau un freestyling, Taemin este o forță de luat în seamă și un adevărat rege al dansului în k-pop.

2) Ten

Watch: NCT's Ten Is Alluring In Solo Single MV For “Birthday” | Soompi

Când vine vorba de dansatorii masculini din industria k-pop, este greu să trecem cu vederea peste Ten din NCT. În ciuda faptului că nu a fost întotdeauna inclus în listele celor mai buni dansatori din k-pop, acest idol născut în Thailanda a dovedit în repetate rânduri că are atât talentul, cât și abilitățile necesare pentru a fi considerat unul dintre cei mai buni dansatori din industrie.

https://www.tiktok.com/@official_nct/video

 • Controlul incredibil al corpului lui Ten este pur și simplu în afara acestei lumi și se pare că de fiecare dată când urcă pe scenă, el devine din ce în ce mai bun. Are un mod perfect de a îmbina diferite stiluri de dans, iar tehnica lui este impresionantă. 
 • Ceea ce îl deosebește cu adevărat pe Ten este pasiunea și dedicarea de care dă dovadă. El se străduiește în mod constant să se perfecționeze și asta se vede în performanțele sale. Cu doar cinci sau șase ani în industria k-pop, el și-a făcut deja un renume, ca fiind unul dintre cei mai pricepuți și dinamici dansatori.
 • Nu este de mirare că unii fani chiar dezbat dacă să-l plaseze pe locul doi sau pe primul, alături de legendarul Taemin. Deși Ten încă mai are câțiva ani până să atingă nivelul de experiență al lui Taemin, nu există nicio îndoială că este pe cale să devină un adevărat icon în lumea k-pop.

3-4) J-hope și Jimin

BTS: Why Jimin Went to See J-Hope Perform Lollapalooza 2022 in Person

Când vine vorba de dansatorii din k-pop, este imposibil să nu îi menționăm pe membrii BTS, J-Hope și Jimin. Ambii idoli au dovedit în repetate rânduri că au talentul și abilitatea de a captiva publicul cu performanțele lor.

https://www.tiktok.com/@bts_official_bighit

 • J-Hope și-a început călătoria dansului cu street dancing-ul și puteți vedea această influență în stilul său. Controlul corpului său este pur și simplu remarcabil, având o modalitate de a face chiar și cele mai dificile mișcări să arate ca și cum ar fi făcute fără efort. Este un dansator puternic și unic, care poate comuta cu ușurință între freestyle și performanțele coregrafice. Puteți spune că iubește să danseze, căci se exprimă pe deplin cu fiecare mișcare.
 • Jimin, pe de altă parte, a urmat o academie de dans clasic, iar acest aspect se observă în mișcările sale grațioase. El este adesea menționat drept unul dintre cei mai frumoși dansatori din industria k-pop, cu motive bine întemeiate. Este un maestru în interpretarea cântecelor și exprimarea lor prin trupul său, făcându-te să simți fiecare emoție pe care încearcă să o transmită. Când vine vorba de dans contemporan, Jimin inevitabil captivează. El este capabil să treacă fără probleme de la mișcări lente și blânde, la coregrafii mai puternice și intense.
 • Nu este surprinzător faptul că atât J-Hope, cât și Jimin, s-au situat pe locul trei pe această listă a celor mai buni dansatori din k-pop. Fiecare își aduce propriile puncte forte și ai vedea cum se desfășoară este, cu adevărat, un răsfăț pentru ochi. Fie că este vorba despre fluiditatea și expresiile faciale ale lui J-Hope, sau despre grația și emoția lui Jimin, nu se poate nega că acești doi idoli sunt unii dintre cei mai buni dansatori din industrie.

5) Kai

EXO's Kai prepares for his 3rd mini-album 'Rover' | allkpop

Nu în ultimul rând, trebuie să vorbim despre unul dintre dansatorii legendari ai agenției SM Entertainment și anume, Kai din EXO. Nu este un secret pentru nimeni faptul că acesta și-a câștigat reputația drept unul dintre soliștii de top ai celei de-a treia generații și nu este greu de înțeles nici de ce.

 • Performanțele lui Kai sunt deopotrivă de fascinante. De la costumul său roșu din melodia „Love Shot” a trupei EXO, până la lansările sale solo precum „Mmmh”, „Peaches” și „Rover”, el emană senzualitate, iar expresiile sale faciale îi lasă uimiți pe fani. Este un dansator tehnic și emoțional care în mod clar iubește ceea ce face, iar acest lucru se observă din fiecare mișcare pe care o face.
 • Ceea ce îl deosebește cu adevărat pe Kai este modul în care muzica și dansul par să curgă prin corpul său, creând de fiecare dată o performanță cu adevărat captivantă. De fapt, se poate spune că Kai este cel mai sexy dansator din k-pop, conform majorității fanilor. Indiferent dacă el cântă cu EXO sau pe cont propriu, Kai niciodată nu eșuează să impresioneze prin mișcările sale fine și carisma incontestabilă.

Deși a trebuit să-l punem pe Kai pe locul cinci în această listă, acest lucru este doar din cauza competiției dure care are loc între dansatorii din k-pop. Cu toate acestea, nu se poate nega că și-a câștigat locul ca unul dintre cei mai talentați și iubiți idoli din industrie!

Alți dansatori care merită amintiți: 

Instagram (@p_rocky, @ho5hi_kwon, @yawnzzn, @realstraykids, @enhypen)

Park Minhyuk / ROCKY din ASTRO

Kwon Soonyoung / HOSHI din SEVENTEEN

Choi Yeonjun din TOMORROW X TOGETHER (TXT)

Lee Minho / Lee Know din STRAY KIDS

Nishimura Riki / Ni-ki din ENHYPEN

Fiindcă pe scena k-pop apar atât de mulți dansatori minunați, simțiți-vă liberi să ne scrieți care este dansatorul vostru preferat, dar și cel mai bun din k-pop!

Articol scris de colaboratoarea noastră, Ana B.

Sursa

Pentru a nu rata noutățile din lumea K-Drama & K-POP, alătură-te grupului nostru de Facebook K Drama România sau abonează-te la canalul de YouTube unde vorbesc despre K-POP, K-Drama și cultura coreană. Ne puteți urmări și pe contul de Instagram sau Facebook.

Facebook Comments

About the author

Comments

 1. Este o competitie acerba pe scena de dans k-pop, acesti artisti remarcabili merita sa fie maguliati pentru curajul lor si abilitatile uimitoare de care au dat dovada. Uitati-va in ochii lor si lasati-va dusi de cum tipa cei mai buni dansatori K-Pop!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *